Ungdomskriminalitet. S er på glatis

Betalingsringen, de 12 minutter og en tilbagerulning af dagpengereformen. Socialdemokraterne har vist sig skræmmende effektive, når det gjaldt om at feje sin egen dårlige politik af banen, efter man kom i regering.

Helt så godt er det ikke, når man pludselig vil feje ens gode politik af banen. Det er regeringens nylige udspil mod ungdomskriminalitet et godt eksempel på. Før valget lovede justitsminister Mette Frederiksen, at en ungdomsdomstol ville være en ”topprioritet” at få indført inden for de første 100dage af en regering. Men regeringens nye udspil mod ungdomskriminalitet er tydeligvis en øvelse i at gøre alt andet end det, der ligger lige til højrebenet.

I stedet for at bakke op om de blå partiers forslag om en ungdomsdomstol for 12 til 17-årige, vil regeringen såmænd skabe flere fritidsjobs og et såkaldt reaktionsråd, der hverken sikrer straf for kriminalitet eller samme retssikkerhed for de unge, som en ungdomsdomstol kan sikre.

Venstre ønsker omvendt en skærpet indsat mod bl.a. den hårde kerne af ungdomskriminelle. Med en ungdomsdomstol kan vi sikre, at den unge fremover både bliver mødt med en skræddersyet konsekvens og en håndsrækning mod en pletfri straffeattest. Det er den oplagte løsning. Men i dag går Socialdemokraterne altså ind for dårligere løsninger end dem, de gik til valg på. Så har vi også set det med.