Ministeriet for gakkede afgifter

Skatteministeren har opdaget, at tilbudsaviser bliver smidt ud. Og ting, der bliver smidt ud, er som bekendt affald, og da regeringen vil have mindre affald, lægger den nu afgift på tilbudsaviser. Men selv om de lokale ugeaviser også bliver smidt ud – selv en glimrende avis som Lokalavisen Frederiksberg – synes han alligevel, at de skal slippe for reklameafgiften. På trods af, at de er fyldt med reklamer – 3 ud af 4 sider.

En ugeavis er en avis, der kommer en gang om ugen – så en avis, der kun kommer en gang om måneden, er i sagens natur en månedsavis, og den slipper ikke for afgift. En avis som Ørestad Avis, der har den frækhed kun at udkomme en gang om måneden, må således betale ved kasse 1 – selv om den opfylder præcis den samme mission som Lokalavisen Frederiksberg. Den gør det bare et andet sted.

Hvordan hænger det nu sammen med ønsket om at begrænse papiraffald? Ørestad Avis udkommer i 5.000 eksemplarer, med ca. 20 sider pr. gang, én gang om måneden. Lokalavisen Frederiksberg udkommer i det tidobbelte oplag, med dobbelt så mange sider, fire gange så ofte. Med andre ord, så bruger Lokalavisen Frederiksberg 80 gange så meget papir som Ørestad Avis. Så hvis man vil slippe for en miljøafgift, der skal begrænse papiraffaldet, så må man bruge noget mere papir. Af samme grund skifter skatteministeriet nu navn til Ministeriet for Gakkede Afgifter.