Kan Helle Thorning se arbejderne i øjnene?

Mens disse linjer skrives, er det 1. maj – arbejdernes internationale kampdag. Dagen, hvor Socialdemokraterne traditionelt høster frugterne af partiets rødder blandt arbejderne, som i fællesskab fejrer de socialistiske værdier i Fælledparken. Men hvad har Helle Thorning og resten af den røde regering egentlig at fejre i år? Hvilke sejre har regeringen vundet for det arbejdende folk?

Hvis en dansk arbejderfamilie bruger kampdagen på at gøre status over det første halvår med en rød regering, så ser det skidt ud. For uanset, hvad Helle Thorning fortæller sine fremmødte forbundsfæller i Fælledparken, så er sandheden, at hun har vendt arbejderne ryggen. Skatteministeriets beregninger viser, at den røde regering indtil videre har kostet en almindelig LO-familie en ekstra regning på 3.400 årligt – fordi regeringen har gjort det dyrere at være en arbejdende dansker.

Det fortæller hun næppe. Hun glemmer nok også at prale med, at den røde regering med finansloven for 2012 har indført skatter og afgifter for 5 mia. kroner på slik, tobak, sodavand, is, sukker og ikke mindst Nox afgiften – for ikke at tale om reklameafgift, som vil fordyre helt almindelige dagligvarer. Jeg tvivler også på, at statsministeren benytter 1. maj til at fortælle, at hun har skærpet pensionsbeskatningen og lagt skat på arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer.

Hun vil helt sikkert ikke fortælle dem, at hun ikke har tillid til deres egen dømmekraft. At de afgifter, som regeringen har indført og som kommer til at koste en almindelig LO-familie 3.400 kr. om året, er forklædte forbud, som skal adfærdsregulere forbrugerne, sådan at en almindelig LO-familie dårligt har råd til at gøre det, som Helle og den røde regering ikke vil have, at de gør. 

Mange arbejdere troede, at en Socialdemokratisk regering ville gavne dem. De bed på krogen og troede på de mange valgløfter. I dag flygter arbejderne fra Socialdemokraterne til Venstre, for de ved nu, at det ikke er Helle, der sikrer nye arbejdspladser. Det er ikke Helle, der går op i, at det skal kunne betale sig at gå på arbejde. Hun siger et, men gør noget andet.

Statsministeren burde benytte arbejdernes internationale kampdag til at give arbejderne en undskyldning. En undskyldning for, at hun modarbejder arbejderne – at hun har svigtet sine rødder.

Kommentarer

 1. http://Margrethe%20Kristoffersen%2061%20år skriver

  Først tænkte , jeg gamle socialdemokrat, hvor er du henne, nu er det endelig lykkedes mig at komme hertil, hvor jeg så kan skrive min mening, håber så det, kommer igennem. for at gøre en meget meget lang historie kort, jeg hørte i radioen i morges at nu ville man skære i børnetilskud, for dem der tjente over 700,000 årligt, ha ha ha ha, det var sjovt, aldrig har jeg tjent noget der ligner, og jeg har været på job siden jeg var 14 år, ha’ men godt nok, så gør i da det, men når i så har vedtaget det, så husk lige at eksembel alle de polakker der arbejder her i landet , der har et’ værelse, har råd til at tage hjem i weekend og ferie, nååååå ja for konen får nemlig—- BØRNETILSKUD FRA DANMARK—–to tre fire eller fem, hvor mange de nu har, jeg kan fanmer godt forstå at vi bliver kaldt dumme danske!!!!!!!! du skal bare ikke være fatig, pensionist eller sosialt tilfælde som er blevet et ganske brugt ord her. i landet. føj siger jeg bare, vi har knoklet en ,hvis del ud af bukserne og har betalt vores skat, men nu kan vi få en affaldssæk , put minderne deri, for med det’ der sker nu’ bliver det ikke bedre, hvem kan styre vores ellers så dellige land mod det demokrati der fantes engang, diktaturen har snat overtaget, rygeforbud, spiseforbud, drikkeforbud, kaffeforbud, nå ikk så spørg den fattige DANSKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 2. http://Thorbjørn%20Hansen skriver

  Egentlig kunne jeg godt tænke mig at høre et realistisk bud på hvordan vi får det gode skib Danmark bragt på ret kurs igen. Problemet er, at alle de 179 kaptajner er blevet syge og har feber.
  Danmark driver uden styring direkte imod klipperne lokket af sirenernes sang (EU, Kina?).
  Derfor håber jeg, at jeres feber tilstand vil fortage sig, at I vil dele voksen ud til ørerne så danskerne ikke lokkes imod klipperne, samt igen at lade fornuften blive er del af jeres hverdag. God bedring. Danmark og alle danskerne venter utålmodigt.

  Ærlig talt er jeres forbannede mudderkast det sidste vi har brug for.