Jeg lover større gaver og hvid jul!

Hvis du lover at stemme på mig, så får du større julegaver og hvid jul. Ja – hvorfor ikke?

Hvis det viser sig, at julegaverne i stedet bliver mindre, og sneen udebliver, så kan jeg jo altid henvise til, at Venstre ikke fik 90 mandater, og at regeringen har efterladt et hul i statskassen, som gør, at jeg ikke har råd til at indfri løfterne.

Jeg må gå i skarp overbudstræning. Hvis SF (igen) lover, at de vil sætte prisen på et buskort ned med 40 procent, så lover jeg gratis buskort. Hvis SF lover gratis buskort, så lover jeg penge til alle, der tager bussen.

Når Socialdemokraterne (igen) lover max 24 i klassen, så lover jeg eneundervisning. Når de røde (igen) lover højst en halv times ventetid på skadestuen, så lover jeg fem minutter. Måske skulle jeg også rydde lidt op i de rødes ulykker. Den øgede afgift på fedt og sukker lover jeg selvfølgelig at fjerne sammen med momsen. Det lyder måske som et lidt tyndt valgprogram, men hvis regeringen fortsætter, som den er begyndt, så skal der nok blive stof til en fantastisk valgkamp.

Jeg kunne også vælge at forklare vælgerne, at den økonomiske situation slet ikke indbyder til at slynge om med sig med ufinansierede løfter. Det ender det nok med – jeg er så kedelig og gammeldags. F.eks. synes jeg, at man skal holde hvad man lover – og hvis meningsmålingerne fortsætter, så risikerer Venstre at få 90 mandater, så vi er nødt til at indfri løfterne.

Jan E. Jørgensen