Ida Auken pynter sig med lånte fjer

Ida Aukens laante fjer

Det er forhåbentlig ikke alle, der aktivt følger med i, hvad vores miljøminister Ida Auken skriver på sin Facebookprofil. Derfor dette eksklusive indblik i Ida Aukens tanker bag den ministerielle facade.

Under et dejligt foto af glade børn på Frederiksbergs nyeste legeplads – Danmarks første vandlegeplads – skriver hun: “Forestiller mig at Liberal Alliance mener, det her er spild af plads: Her kunne jo holde fire biler parkeret! Husk at stemme på SF til kommunalvalget for en levende by.”

Lige præcis denne sag burde hun ikke pynte SF med, for det er i den grad lånte fjer. Ideen er min – rådmand og MF’er fra det ultraliberalistiske Venstre – og ideen opstod, da min søn på ferie i det endnu mere ultraliberalistiske USA foreslog, at vi skulle have en vandlegeplads hjemme på Frederiksberg. I USA så vi nemlig mange steder, hvor man havde kombineret leg og springvand. Jeg tog foreslaget op, da vi kom hjem, og det fik bred opbakning – bl.a. fra SF. Det var dejligt – for indtil da havde de socialistiske partier været modstandere af flere springvand i kommunen – Enhedslisten foreslog endda i år, at vi skulle lukke alle de springvand, vi allerede har. Men med kombinationen af leg og vand, så lykkedes det at få endnu et springvand sat i gang med et bredt politisk flertal – uden LA af gode grunde, for de var slet ikke repræsenteret i kommunalbestyrelsen dengang.

Se det var den sande historie – som desværre ikke passer så godt ind i miljøministerens socialistiske fordomme.