I orkanens øje

I orkanens øje er der vindstille. Når man selv stiller op til valget, så er det svært at følge mediernes dækning af valget. “Så du de konservative i fjernsynet i går?” lyder et typisk spørgsmål, og svaret er – “nej, jeg var i gang med at producere annoncer, skrive debatindlæg, være til vælgermøde – eller noget fjerde”.

Til gengæld får vi  talt med en masse vælgere. Betalingsringen er der ikke mange på grænsen mellem Vanløse og Frederiksberg, som synes om. Jeg har hevet en hel del underskrifter hjem på den konto og oplevet det ret sjældne, at vælgere selv er kommet hen for at få lov til at skrive under.  Især håndværkere er virkelig vrede over, at de skal betale for at krydse betalingsringen. En enkelt Audi var med på idéen – for som han sagde – så får jeg mere plads på vejen.

Heldigvis er det hele ikke betalingsring . I dag var jeg f.eks. inviteret til møde på teologistudiet, hvor vi bl.a. diskuterede kirkepolitik. Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, men det var en spændende debat, hvor Ida Auken havde det standpunkt, at man skulle være teolog for at kunne diskutere kirkepolitik. Hun er selv teolog – glemte jeg at fortælle det?

På gaden vil de fleste høre om den økonomiske politik. Det tager jeg som et godt tegn. Hvordan det går, må du ikke spørge om – men jeg tror, at det går fremad.