Håndværkerfradraget gør sort arbejde hvidt.

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti gør, hvad de kan, for at skræmme de sidste arbejdere væk. De to partier, der engang kaldte sig arbejderpartier, beviser nu igen, at det er de ikke længere. Denne gang er det håndværkerne, det går ud over, med regeringens meningsløse forslag om at fjerne Håndværkerfradraget.

Det populære fradrag har betydet, at en kvart million danske familier har fået mulighed for at renovere deres bolig. Jeg har selv brugt fradraget til glæde for mig selv naturligvis – men i lige så høj grad for danske håndværkere.

Med et lønfradrag på 30.000 kr., for et ægtepar, har håndværkerfradraget været en ’win win situation’ for både familierne, samfundet og for håndværkerne.

En analyse fra Håndværksrådet dokumenterer, at håndværkerfradraget har haft en positiv effekt – og har været til gavn for mere end hver fjerde mindre byggevirksomhed – i form af øget aktivitet. Det savner mening, at regeringen fjerner en ordning, som vi ved har en positiv effekt på dansk økonomi og beskæftigelse.

Og hvis man kigger på vores naboland Sverige, hvor de har et tilsvarende håndværkerfradrag – nemlig ROT-avdraget – så har ordningen også haft positive konsekvenser på skattepolitikken. På blot seks år har håndværkerfradraget gjort, at svenskerne i højere grad tager afstand fra sort arbejde.

Håndværkerfradraget er danske arbejdspladser til danske håndværkere. Håndværkerfradraget gør sort arbejde hvidt. Det er blå politik – men det burde også være rød politik. Når regeringen åbenbart er uenig – ja – så er det helt sort.

Bragt i Børsen den 28. september 2012