Grundskylden skal standses

20150527-Jan græs b_1600

Jeg flyttede hjemmefra i en lille lejlighed på Howitzvej med min kæreste, som jeg senere er blevet gift med. Derfra flyttede vi til en større andelslejlighed på Godthåbsvej, hvor vi fik vores datter. I dag har vi halvdelen af et hus på C. F. Richs Vej, og her har vi også fået en søn. Vores boligudgifter er naturligvis steget. Det er rimeligt nok, for vi har fået mere plads.

Derimod er det helt urimeligt, at vores boligskatter er steget så voldsomt. Det bliver dyrere og dyrere at bo i København. Flere og flere yngre familier tvinges ud af byen, og pensionister er nødt til at sælge deres hus, selvom de gerne ville blive boende. Den stigende grundskyld er et problem – i hvert fald her i hovedstaden.

I Venstres folketingsgruppe er der mange fra provinsen, som ikke mærker grundskylden på deres egen krop. Og deres vælgere gør heller ikke. Grundskylden fylder ikke meget i deres verden – forståeligt, når man slipper med 4.000 kr. om året. På Frederiksberg kommer vi derimod til at betale over 100.000 kr., og så er det svært at være ligeglad. Derfor er det afgørende med en storbystemme i Venstre, der tager københavnernes problemer alvorligt.

Grundskylden skal bremses

Stigningen i grundskylden skal standses, og jeg foreslår, at staten og kommunen deles om regningen. Jeg kan ikke love, at det bliver gennemført, men jeg kan love, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan. Og jeg kan garantere, at ingen i Venstre er lige så optaget af grundskylden, som jeg er.