Gift eller gødning

Selvom jeg er Venstremand, har jeg ikke meget forstand på landbrug. Jeg ved dog så meget, at hvis man vil have noget til at gro, skal man bruge gødning, og hvis noget skal dø, skal man bruge gift. Nye skatter og afgifter er gift for den vækst, vi har brug for. Lavere skatter og fradrag er gødning.

Hvis vi gerne vil have mindre gift, så indfører vi giftskatter. Det giver mening, hvis vi gerne vil have vækst i Danmarks hovedstad, er det så en god idé at lægge en betalingsringsmur rundt om byen, som S og SF ønsker? Hvis pensionsopsparing er godt, hvorfor vil rød blok så sætte grænser for, hvor meget man må betale? Og hvis vi gerne vil have folk til at arbejde længere, hvorfor har vi så en efterlønsordning, der belønner folk for at holde op med at arbejde?

Disse helt banale spørgsmål kunne det være rart at høre Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis svar på. Er de to partier enige i analysen? Det er dybest set ret banalt – men er de største sandheder ikke næsten altid indlysende banaliteter?

Dette indlæg blev bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten den 8. september 2011