Frederiksberg i Folketinget

Blandt Folketingets 179 medlemmer er der ikke en eneste, der bor på Frederiksberg og som samtidig er opstillet på Frederiksberg. Det skal der laves om på, for det er vigtigt, at Danmarks syvendestørste kommune har en stemme i Folketinget.

Frederiksberg er en kommune, som har vist, at det rent faktisk kan lade sig gøre at drive en kommune, hvor skatten er lav og servicen høj. Frederiksberg ligger omringet af København – som vi af samme grund kalder vores omegnskommune. Det er også derfor, Frederiksberg kaldes for smørklatten i den socialistiske grød eller den grønne ø i det røde hav. Det er der folketingspolitikere, som synes er underligt. De forstår ikke, hvorfor Frederiksberg ikke bare bliver lagt ind under København.

Jeg har det lige modsat. Hvis Københavns Kommune blev splittet op i kommuner af Frederiksberg størrelse, så vil jeg ikke afvise, at de kunne klare sig lige så godt som vi gør her på Frederiksberg. Hvis de valgte nogle fornuftige politikere naturligvis. Jeg kæmper for Frederiksbergs selvstændighed – hvem andre gør det i folketinget? Som kommunalpolitiker gennem 14 år vil jeg kæmpe for, at politikerne på Christiansborg ikke blander sig i stort og småt i kommunerne.

Jeg vil dele ud af mine erfaringer fra ledelsen af Frederiksberg og forhåbentlig inspirere andre kommuner – men kommunerne skal have frihed til at gøre tingene på deres egen måde. Ved forrige kommunalvalg kørte jeg en valgkamp under sloganet “Mit hjerte banker for Frederiksberg”. Det mener jeg – men jeg holder rigtig meget af hele København. Jeg er født og opvokset i København – og kunne ikke forestille mig at bo andre steder i Danmark.