Biler der kører i ring

Venstrefløjens vilde visioner om en betalingsring rundt om Københavns Kommune er spændende. Lidt for spændende, når man er fra Frederiksberg, for som bekendt ligger vores lille kommune som en grøn ø i det røde hav – omringet til alle sider af Københavns Kommune.

Bilister fra Frederiksberg vil ganske enkelt ikke kunne komme ud af kommunen, hvis københavnerne indfører en betalingsring. I stedet må man køre rundt i ring på Frederiksberg – og det er jo fint nok, med mindre man har et ærinde uden for Frederiksberg. Det har en del mennesker minimum to gange dagligt, da de arbejder uden for kommunen, men det kan de jo bare lade være med – eller hvad?

I stedet for at brokke os kunne vi vælge at træde i karakter og grave en tunnel under København, så vores borgere kan slippe for betalingsringen – eller vi kunne etablere en luftbro, ligesom i de gode gamle dage i Vest Berlin, hvor man på samme måde som os var omringet af et styre af en anden politisk observans. Her kaldte man det ikke en betalingsring, men en Berlinmur, og sammenligningen er selvfølgelig helt ude af proportioner, men tanken om ikke at kunne komme ud af sin by uden at skulle betale bilskat sætter unægteligt tanker i gang – forhåbentlig også hos vælgerne.

Bragt i Lokalavisen Frederiksbergs satiriske spalte – Sat på Spidsen