Åbent brev fra en arbejder til Helle Thorning Schmidt

Jeg er privilegeret. Jeg har et spændende job med en god løn. Jeg kan godt lide at arbejde, men alt med måde. Der skal også være tid til andet. Familie, fritidsinteresser, ferie og fester.

Jeg er med på, at skat er en nødvendighed, og jeg betaler min skat – om ikke med glæde, så dog med en erkendelse af, at det er nødvendigt at betale skat for at have et harmonisk samfund som det danske. Men alt med måde. Der skal også være noget til overs til mig selv og min familie. Er det ikke meget rimeligt, at jeg får lov til at beholde i hvert fald halvdelen af min løn, som jeg selv kan disponere over?

Jeg har set en række meningsmålinger, som viser, at flertallet efter næste valg vil pege på dig som statsminister. Det er svært at finde ud af, hvad du egentlig står for, men tre ting står klart.

1.       Du vil have, at jeg skal arbejde endnu mere, end jeg gør i dag.

2.       Du vil have, at jeg skal betale endnu mere i skat, end jeg gør i dag.

3.       Du vil have, at jeg skal arbejde mere og betale mere, fordi du vil forære mine penge til dine vælgere.

Men ved du hvad Helle? Jeg vil ikke! Jeg gider ikke! Jeg gør det ikke! Det handler om meget mere end økonomi og balance på statens budgetter. Det handler om retfærdighed. Vi har opbygget et samfund, hvor arbejderklassen er kommet i mindretal – og arbejderklassen skal forstås som alle, der har et arbejde. Flertallet består af ikke-arbejderklassen – som lever af de penge, som jeg og resten af arbejderklassen betaler i skat. Du taler om en fair løsning – men jeg har svært ved at se, din løsning løser noget som helst, og den er i hvert fald ikke fair.

Nu vil du sikkert sige, at jeg ikke skal brokke mig. At jeg i stedet bør være taknemmelig for, at jeg har fået en gratis uddannelse, som nu gør mig i stand til at have godt job med en god løn. At jeg i virkeligheden bør være flov over, at jeg er så privilegeret, som jeg er. Og ja – jeg er taknemmelig for, at jeg har fået en gratis uddannelse – og også for mange af de andre velfærdsydelser, som jeg har adgang til. Men jeg er ikke flov over noget som helst, for jeg har arbejdet hårdt, og jeg har gjort mig fortjent til det, jeg har. Jeg skammer mig ikke over at sige, at nok er nok.

Verdens største offentlige sektor behøver ikke være større. Verdens højeste skattetryk behøver ikke være højere. Du kan muligvis tvinge mig til at betale mere i skat, men du kan ikke tvinge mig til at arbejde mere. Og ved du hvad Helle? Jeg er ikke den eneste, der har det sådan.

Med venlig hilsen
Jan E. Jørgensen

Kommentarer

 1. Kloge ord fra en klog mand 🙂

  • Mette kalb skriver

   Skal vi ikke bare lade danskerne vælge på Torsdag, så ser vi hvor mange der endelig deler din mening og som mener at Vko har gjort det godt. Vi lever jo heldigvis i et land hvor det er fleretallet som bestemmer:-)
   og Jan jeg håber aldrig aldrig nogensinde for dig at du bliver syg, hvis venstre skal belive ved magten for den klare du aldrig så!!!!!!!
   Jeg har også haft en meget godt arbejde, tjent rigtig mange penge. Jegh ar haft over 600.000 i årsløn. Nu er jeg blevet syg og fordi der er kommet nye regler omkring sygedagpenge…..
   Er jeg kommet i klemme, det har kostet mig ALT! tak og være VKO!

   • problemer med at stemme, der er alt for mange idioter det har stemmeret i dk, må jeg lige sige, jeg tror alle de menesker det er under 25 år skal sendes tilbage til kindergården, så de kan få deres ble skiftet

    • Tag dog en kiks mester.
     Der er sgu ligeså mange over 25 år der ikke bør stemme!

     • Ja, især de gamle damer i bussen, der siger: Jeg tror jeg stemmer på hende Johanne, hun er ser sød ud – men ham dér Lars Barfoed, han ser altså lidt sur ud, så ham vil jeg i hvert fald ikke stemme på. Tør vædde med at de ingen idé har om, hvad de forskellige står for. Og så skal de fandme ikke stemme!!!

     • Hvad fanden er det for noget at sige nogen har mere ret til at stemme end andre?

     • Bjarne M skriver

      Ja – alle har stemmeret – men jeg vil nu give ovennævnte ret i, at man også burde have stemmepligt – samtidig med, at enhver burde have politisk forståelses pligt.

      Min mor stemte ALTID som min far sagde de skulle stemme – og hun havde hverken mening eller forståelse for det politiske system – men syntes nu, at hun ville stemme på Jens Otto Kragh, for han så flink og rar ud…

      Det er jo i bund og grund forfærdeligt, at man udøver sin demokratiske ret – uden overhovedet at forstå, hvad det hele går ud på. Rettigheder burde høre sammen med pligter.

      Man kunne måske samtidig tænke på, at andre mennsker har ofret deres liv for vores demokratiske rettigheder og frihed. Unge amerikanere, englændere og russere har ofret deres liv for os – hvilket jeg mener vi bør respektere ved, at værdsætte disse rettigheder – og det mener jeg ikke at man gør, hvis man ikke gider at sætte sig ind i, hvorfor vi i det hele taget har valgret og frihed.

     • Søren Skov skriver

      Helt enig. Det er da en åndssvag udtalelse at komme med at alle under 25 ikke burde stemme. Hvis man skal betale skat, skal man også have en stemme i samfundet.

    • Mathias Jørgensen skriver

     Dét at du selv er så ignorant for det første at mene, at dem under 25 år skulle være mindre oplyste og afklarede med hvem, de vil stemme på er vel noget af det værste vrøvl. At du ikke selv kan se ud over din egen næsetip og affinde dig med, at der er folk i den her verden der har et andet synspunkt på livet end dig, og måske derfor stemmer anderledes ud for andre bevæggrunde tror jeg desværre kendetegner rigtig mange i det nuværende danske samfund, omend det på ingen måde retfærdiggør at du selv kan opføre dig som en idiot.

     Desuden staver man til mennesker med to n’er. Det kan være, nu ved jeg ikke hvor gammel du er, så det er måske for sent at lære at stave, men det kunne være at det lige præcis var mennesker du selv skulle begynde at bekymre dig om, end om du nu kommer til at betale en lille smule mere af din løn i skat, eller ej.

     Mvh. Mathias, 18

     • Mathias Emil skriver

      Jeg vil bare lige sige til vedkomne der sagde 25 og under… så er unge mennesker nok de mest bevidste da vi bliver undervist i de forskellige partiers holdninger som det ser ud lige nu.. vi researcher om alt og alle på valget så.. faktisk vil jeg sige at alle der ikke er midt i en gymnasiel uddannelse med samfund som fag, ved ingenting i forhold til dem som rent faktisk har..

    • Det lyder som om, at du bare vil tage stemmeretten fra alle som ikke er enige i det du siger. Vi lever fandeme i det 21. århundrede og i et DEMOKRATI. Alle har ret til en mening, og alle har ret til at ytre den.

    • John Saxo skriver

     Det virker som om at langt de fleste danskere, har en eller anden kronisk form for “ondt i røven”. Næsten alle kommentarer jeg har læst/hørt her og andre steder drejer sig om mig, mig, mig. Der er meget få mennesker der lider nød i Danmark, især i forhold til alle andre lande jeg har boet i. De fleste af jer har det så fedt, og samtidig er der så meget brok og utilfredshed. Hvad så hvis du skal arbejde lidt mere, hvis det gavner dit fædreland?

     Jeg har selv været hårdtarbejdende og ambitiøs, hvilket har givet mig en rigtig privilligeret liv, men det var mit land om mit samfund der lagde basen, og gav mig friheden til at opnå de ting jeg drømte om. Nu har jeg muligheden for at give tilbage og være med til at give andre unge de muligheder jeg havde i starten af 90’erne.

     Selvfølgelig skal vi stile efter at forbedre vores forhold, men den forbedring bør ikke hele tiden rotere om penge. Hvad med at vi prøver at huske lidt Grundtvig tekster inden i morgen?

     De sidste 10 år har ændret Danmark, og ikke til det bedre. Det er så grelt at jeg ikke kan genkende det land og de folk, jeg var så stolt over at være en del af da jeg flyttede. Jeg håber at imorgen er starten på en ny og bedre epoke af Danmark’s historien og Dansk politik… Grundtvig må vende sig i sin grav

     PS og Condy Hr Knights – tak for at vise at idioter findes i alle aldre… Jeg håber stadig du får lov at stemme

     • Dennis Klinge skriver

      Må os der så rent faktisk lever under fattigdomsgrænsen godt have lov at ytre at mere i skat eller flere afgifter ikke er vejen frem?
      Synes ikke det virker ret socialt at lade os arbejde mere for færre penge og gøre vores daglige indkøb dyrere.
      Jeg er familiefar med 2 børn, jovist jeg har truffet et par uheldige valg, men det ændrer ikke på det faktum at jeg lige PT ligger ned og at Helle nok i nærm fremtid vil træde yderligere på mig.

     • Casper Rasmussen skriver

      Det har intet at gøre med at have ondt i røven at tænke på sig selv frem for alle andre? alle er født ind i denne verden på samme måde og burde derfor være i stand til at klare sig lige godt. Derfor er det sku ikke retfærdigt at tage de hårdt arbejdenes penge og give til de fattigrøve der har valgt at gøre ikke en skid med deres liv.

      Og det med at unge også skal have en den samme chance som dig. Hvis det er din holdning så burde du have stemt blåt, unge gider ikke tage en lang og hård uddannelse for at få et fedt job når man alligevel så skal betale alle sine penge til alle de unge som ikke gad og tage en uddannelse og for hvem det bedre kan betale sig at sidde der hjemme på deres bare røv og få dagpenge end det kan og arbejde i Netto! Hvor er motivationen i det? Jeg er selv 19 og er i gang med min uddannelse, men så snart jeg er færdig flytter jeg sku til udlandet så jeg ikke skal give alle mine surt tjente penge væk. Så kan du kalde mig en samfundsnasser som får uddannelsen “gratis” men synes nu mine forældre har betalt mere end rigeligt for min uddannelse igennem hele deres liv, så dårlig samvittighed er ikke noget du finder hos mig.

    • Mathias Semay skriver

     Hvad fanden er det for noget at sige?! Ja det er da rigtigt at der ikke er nok der går op i politik, men at sige at alle under 25 ikke er kompetente nok til at stemme er sgu da sørgeligt. Det er en lad måde at svine demokratiet til på. Det kan kun være dig der er skingrende uintelligent når du siger sådan noget. Det kan også godt være du selv ikke fattede så meget dengang du var 22, men lad endelig vær med at dømme resten af befolkningen ud fra dine egne erfaringer.

    • Emm, sikken en kommentar, du tror ikke at vi unge sætter os ind i politik før vi stemmer? Og når vi nu skal tilbage i kindergården som du kalder det, (vi kunne også bare prøve at tage den på dansk) eller i det mindste stave det rigtigt (: Så er det måske ikke dig der skal en tur tilbage til folkeskolen?

    • Den holdning du lægger for dagen, siger jo en hel masse om dig selv…….
     Vi har heldigvis en masse unge mennesker i Danmark, der er både fornuftige og engegerede. Og jeg siger bare velkommen til alle første gangs vælgerne.

    • Nu synes jeg, at du overdriver!
     Jeg er over 18 og har derfor i følge loven ret til at stemme, og det har jeg gjort, for det er efter min mening en borgers pligt, at lade deres mening tilkende, når det omhandler noget så stort som Danmarks regering, og jeg bliver stødt når en som du, men at vi unge “burde sendes tilbage til kindergården og få skiftet ble”. Man kunne jo sige, at overdrivelse fremmer forståelse – jeg håber i hvert fald, det er sådan du mener det. Men bare fordi nogle unge,(og nogle gamle, nogle mørke, nogle lyse osv.) Ikke altid har samme mening som dig, skal deres mening da stadig høres og respekteres, så længe vi er her i Danmark. Der er jo en grund til at vi har ytringsfrihed, og der er en grund til at unge også har lov til at stemme!

   • Mette jeanne thordsen skriver

    Det er når man får brug for hjælpen,det er vigtigt at man får den.At der bliver taget hånd om problemet:Så som sygdom o.m.a.Det kunne også være at man omkring de 60 år er nedslidt.Kun orker at gå på arbejde.Er dødtræt og det gør ondt i leddene.I sådanne tilfælde må man kunne komme på tale med en efterløn ell. lignende.Ikke som det er nu-at man bliver mistænkeliggjort-når det kniber med helbredet.Det er vel også meningen at man skal have et liv efter de 65 år.

    • Hvis Helle kommer til magten, sker der noget med efterlønnen ALLIGEVEL… Bare vendt og se!

    • Mads Pedersen skriver

     Jeg er ked af at sige det, Mette. Men du skal være arbejdsdygtig for at kunne få efterløn. Det er en fejl, som mange begår, når de påstår at efterlønnen er til de nedslidte

   • Henrik Andersen skriver

    Så skulle du måske ha overvejet at investere alle dine penge som du tjener så mange af i en sygeforsikring?

   • Præcis!! Vko har kostet 170.000 arbejdspladser de sidste 3 år! Stop med Jeres rådne propaganda og usande ting.. Du skriver du er privilegeret, fordi du har et spændende job, med mulighed for at forsørge din familie, tage ud at rejse, god løn og faktisk kan gøre hvad du vil. Det er typisk venstres holdning, at så er alting godt nok, så længe jeg får min gode løn og så er nok nok!! Men hvad med det individ som ikke har mulighed for de samme ting, som du har mulighed for? Ham/hende som gerne vil ud at rejse, men ikke kan fordi man har mistet sit arbejde? Eller ham/hende som er kommet til skade i en ulykke og skal have hjælp resten af sit liv, økonomisk, fysisk såvel psykisk. Hvad med ham/hende? I er en flok narcissistiske egoister, der mangler en form for mentalisering. Rød blok vinder forhåbentlig valget, så ord som lighed, frihed og solidaritet kan overskygge mig, mig og mig!

    Jeg er privilegeret. Jeg har et spændende job med en god løn. Jeg kan godt lide at arbejde, men alt med måde. Der skal også være tid til andet. Familie, fritidsinteresser, ferie og fester.

    Jeg er med på, at skat er en nødvendighed, og jeg betaler min skat – om ikke med glæde, så dog med en erkendelse af, at det er nødvendigt at betale skat for at have et harmonisk samfund som det danske. Men alt med måde. Der skal også være noget til overs til mig selv og min familie. Er det ikke meget rimeligt, at jeg får lov til at beholde i hvert fald halvdelen af min løn, som jeg selv kan disponere over?

    • Endnu en der har ondt i røven over hvad andre har opnået i deres liv. Jeg er både uddannet lærer og SOS hjælper. Jeg var en af dem som ramt af nedskæringer og var arbejdsløs i 1½år. Jeg har også en arbejdsskade der har givet mig en mengrad på 15%. Har mistet omkring 4 millioner på den så meget omtalte krise i egen friværdi. Bor på andet år i en skurvogn med resten af min familie pga. byggesjusk på vores nye hus osv osv. Men heldigvis har livet lært mig, at det er mig der skal tage styringen i mit liv og derfor nægter jeg at sidde og jamre og give andre skylden for min elendighed og forvente at jeg bare skal have i pose og sæk og at alting løses af sig selv. Jeg har i dag fået fast job fordi jeg ikke gav op og fordi jeg ikke forventede at alt skulle komme af sig selv. Og hvad resten angår arbejder vi på at løse det. Men jeg er fandme træt af, at folk ikke har øje for hvor heldige de egentlig er når de er statsborger i dette. Det er trods alt begrænset hvor mange højt lønnede der findes i dette land og de kan nu en gang ikke bære hele det danske samfund på deres skuldre. Og vær sikker på, at dem der har mere en andre i dette samfund har bestemt også knoklet for det. Det er bla. dem der skaber arbejdspladserne. Hvad tror du Als ville være uden Danfoss eller Billund uden Lego???? Tag dog at vågne op. Nej du, vi skal have mange, mange flere der er egoistiske og har energien til, at holde hjulene igang i dette samfund. Jeg er lærer og SOS hjælper og stemmer helt sikkert BLÅT i morgen, ikke for min skyld men for vores samfunds skyld. Og vinder Rød i morgen ser det godt nok sort ud og mange røde vælgere får sig sikkert en brat opvågning når det virkeligt begynder at gå ned ad bakke. Og når først statskassen er udhulet og tom igen, som efter Nyrup, kan Blå jo få lov til at ryde op endnu engang.

     • Jeg ville ønske at flere danskere delte din holdning! Det er nemlig helt forskruet at folk forventer at så snart man kommer i problemer, så skal man bare læne sig tilbage og forvente at samfundet løser problemerne for sig, sådan skal det ikke være!
      Danmark mangler flere fightere, og flere folk som ikke er bange for at være stolte af det de har opnået.

     • Ikke mange ord herfra… bare ENIG….. man skal ikke sidde og vente på en frelsende engel… tag ansvar for dit eget liv, også selvom du har ondt enten i sjælen eller rent fysisk. Det kan tage tid at vende modgang og kampe til noget positivt. Men når det vender – og det gør det, hvis du selv ligger kræfter i, så vil du føle en selvtilfredshed og et selvværd du fuldt ud har fortjent, for du skabte selv muligheden….
      Håber på det bliver BLÅT i morgen, kan næsten ikke overskue konsekvenserne hvis gul og magenta bliver mixet 50/50.

     • Hvor kan jeg kun give dig ret. 100% i det du siger. det er fornuftigt. Hvis flere var objektive, ville det være super.. 🙂

     • Michelle Jensen skriver

      Lige præcis Liane.

      Alle: Det er ekstremt dumt at bide hånden der fodrer. Er der virkelig nogen der tror millionærerne ikke har knoklet for deres succes?? Lyder præcist som misundelse og egoisme. Den går begge veje. Når i siger de små ska ha, mener i virkeligt jer selv.

      Blå politik handler IKKE om mig mig mig. Den har i misforstået. Det handler om penge i DANMARKS kasse, så der er også er penge til at hjælpe de svage.

      Helle lover INGEN bliver glemt.. Ha! det vil jeg se før jeg tror det. Jeg spår, små selvstændige bliver totalt glemt. At dem der VIL og KAN må kæmpe fortsat med overdreven papir arbejde, burokrati og snørklede regler. Det var noget af det blå havde gang i at ændre. Og mange små spirende virksomheder gik på røven i krisen. I krisen. Ikke pga blå blok. Nu hvor Helle har tøjlerne, bliver det flere. Der er masser af fokus på dem der ikke kan, men HALLO. I en krise tid ska man ha helheden op og køre igen før man kan bære de svage. Hvis de sidste kroner bliver smidt efter noget der ingen penge giver den anden vej, hvor mange af jer syge tror så i får hjælp? Hvornår ska der indvesteres i det der giver LANGsigtet velfærd?? Må være noget af en tryllestav Helle og Johanne har…

     • Søren Skov skriver

      Det er sku en holdning der er til at forstå. Jeg kunne ikke være mere enig. Hvis man har viljen, gejsten og evnerne til at få mest muligt ud af livet så skal man sku have lov til at gøre det. De højtlønnede ender vi med at skræmme væk hvis det hele tiden forventes at de skal betale det hele. Det er der jo begrænset hvor mange der gider bruge en stor del af deres liv på at arbejde bare for at betale det til dem der ikke har samme vilje og evner. Nej du, man skal tage ansvar for sit liv og tage sig sammen. Som sagt har vi et velfærdssamfund i Danmark, det inkluderer gratis uddannelse, og det skal man tage og benytte sig af og få en god uddannelse i stedet for at sidde derhjemme og klynke over at man har fået en arbejdsskade som f.eks. rengøringsassistent. Man kan ikke bare forvente at blive båret igennem livet fordi man selv har givet op.

    • Nikolaj. Du siger, at VKO regeringen har koster 170.000 arbejdspladser de sidste 3 år.. Nu ved jeg ikke, hvilken rød drømmeverden du lever i, men hvis du havde åbnet dine små semi kommunistiske øjne ville du vide at der har været finanskrise de sidste 4 år.. Hmm hvad betyder det? Ja det betyder blandt andet, at Danmark har været et af de lande, der har klaret sig allerbedst igennem. Ja det har kostet arbejdspladser, men hvad skyldes det? Det skyldes blandt andet at Danmark er et så lille land, at vi INTET har at skulle sige i den store multi-internationale verden vi lever i idag med gigantiske økonomier, som den amerikanske og kinesiske. Brækker mig over, at folk kan være så blinde, og pege på blå bloks politik som værende grunden for udviklingen i arbejdsløsheden. og sidst men ikke mindst, ser jeg, at du siger, at det er blå bloks vælgere der siger mig, mig og mig? Jamen kig dog dig selv i spejlet. Meningen med at S og SF vil sætte skatten er da netop, at der skal komme mere såkaldt “lighed” blandt det at være rig og fattig i landet. Men et andet synspunkt det, er at den krævementalitet, som danskerne har udviklet de sidste mange år, og her snakker jeg især rød bloks vælgere, har været vant til, at vi skal da have det bedre og bedre, hele tiden.. FORDI at vi ikke selv skal løfte en finger mere for det den dag i dag. Det skal alle dem der har gidet at bruge 7 år på at tage en uddannelse, dem der sidder med ansvar eller ejer virksomheder, og fordi de har været gode til noget og dermed tjener mange penge, skal holdes nede.. Længe leve den danske jantelov! Dem der arbejder sent hverdag, dem der ofrer værdifulde timer med familien. Så stop dit bullshit tak!

    • Karoline skriver

     Rød lighed: Som i at Helle har børnene i privatskole og alle os andre skal støtte op om den rådne folkeskole
     Rød lighed: Som i at Helle og Stephen modtager et uretmæssigt skattefradrag i 7 år – så nu skal skatten op for alle os andre…
     Rød lighed: Som i at Nyrup-regeringens børn modtager 15000 ekstra i børnepension hvert år til de fylder 21 – men børnechecken (alle andre børns pension) kunne måske indtægtsreguleres….
     Rød frihed: Som i at indføre ekstra afgifter på flybilletter, afgifter på at køre ind og ud af København, på cigaretter osv… Men Helle vil ikke gøre momsen lavere på frugt og grønt, sørge for at S-togene bliver flere og billigere….
     Rød solidaritet: Ikke værdiskabning – men værdisk(r)abning af alle arbejdende sjæle i Danmark
     Rød solidaritet: Leasing af biler i Tyskland, så sparer JEG, DK taber og Tyskland får nogle skattekroner ekstra

     Jo, det er da klart jeg går ind for det!

     • Helles børn skal tvangsfjernes: Hun arbejde vel 70 timer om ugen, og manden er max hjemme i mindre end halvdelen af ugen. Hvorfor fik de børn?? Nå – men efter en sejr til blå blok, bliver hun forhåbentlig fyret som “leder” af de røde narhoveder.
      Habakuk

    • Andreas G skriver

     undskyld mig, men selvom at VKO har kostede 170.000 arbejdspladser (som er sket efter finanskrisen, pga. boligboblen i USA) så er ledigheden stadigvæk lavere en under den sidste socialdemokratisk regering?????? så prøv lige at tænk over det. også giv mig EN grund til at S er bedre end V. VKO betaler regningen??? S og SF har tænkt sig at låne mere ( som sjovt nok giver mere gæld) som de vil bruge på at sætte folk i arbejde for at tjene pengene ind igen (sjovt nok får vi kun ca. 40 procent ind i skat så det er stadigvæk lavere end det der var før)
     held og lykke!! altså Helle har vist misforstået matematik regnereglen at minus minus giver plus….

   • Mette det kan vi så ikke takke VKO for, men alle de ligeglade egoister der i mange år har nasset på systemet, så det netop var nødvendigt at lukke det hul! Så længe folk ikke kan se ud over egen næsetip så går det galt… Det gælder alle steder… Politik, som trafik!! At VKO var kloge nok til at få stoppet det “blødende” pengesår, er så til vi andres(læs: os der ikke er syge, altså flertallet) fordel!! Hvis jeg skal arbejde mere, så BLIVER jeg sgu syg!! Blødende mavesår og stress!! At du er kommet i klemme er jo ikke heldigt, men jeg tror ikke at du skal regne med at det begynder at regne guld på dig bare fordi Helle kommer til magten!!

   • Jeg har desværre også mødt mange, der er kommet i klemme i dette sygedagpenge/jobaktiverings cirkus, som den borgerlige regering
    har drømt op. Og er dybt skuffet over at de som liberale (den enkelte tager ansvar)
    virklig har presset ned over de syge og arbejdsløse.

    Når det så er sagt, må jeg nok tilslutte mig, at højere skat og længere arbejdstid, er simpelthen så visions løst, at det er til at brække sig over – medmindre de starter med at bede alle offentlige ansatte om, at betale deres egne pauser/frokost pause – så kan de da som minimum komme op på en arbejdstid, som de private – selvom det nok er svært at finde pengene til dette.

   • Undskyld mig Mette Kalb, men i min optik virker dit skriv som om at du som syg forventer at du skal opretholde din indtægt på 600.000 for ikke at lave noget! Med al forståelse for at sygdom kan ramme alle, men hvor havde du forestillet dig at de penge skulle komme fra???? Vi har et anstændigt sikkerhedsnet i DK…… endvidere vil jeg da gerne advare dig mod at tro, at du får tilnærmelsesvis mere i kassen ved en S+SF regering selvom man er sig selv og sin tomme lomme nærmest.

   • Judy Pedersen skriver

    Nej Mette
    Takket være dig selv. Hvis du har haft en indkomst på 600.000 kr. om året så har du også haft råd til at forsikre dig mod arbejdsløshed og sygdom. Det er ikke Venstres skyld. Det er Socialdemkratenes skyld, da de har gældsat alndet under deres sidste regeringsperiode, og det er så den regning vi betaler nu og hvis de kommertil igen, så er det en endnu større regning som dine børn kommer til at betale

   • Sygepleje studerende skriver

    Jeg har en enkelt kommentar til det, du siger. Det hjælper ikke din situation, MEN alle der er tilhængere til rødblok påstår at blåblok ikke laver andet end forringelser! Det er en stor fed løgn, blåblok har fx taget hånd om nogen af de mennesker som igen steder har. Fx vores misbrugere som stort set alle i vores samfund rakker ned på! De har sørget for at de fx. under graviditet kan få den rette hjælp og støtte til at komme igennem og i mange tilfælde kan beholde deres børn gennem dette! Synes det er noget pjat at alt kun hedder sig at være forringelser. For ja det er der i vores sundhedssystem, men der er bestemt også bedring på nogle områder. Og hverken rød eller blåblok ville have kunnet undgå dette medmindre man fører en hel uforsvarlig økonomisk politik. Ingen af de kære blokke er bedre end de andre! Nogen ved dog bare bedre end de andre at man skal have pengene for ikke køre landet i sænk!

   • Nååå pivedyr. Men den indtægt burde du nok ha sparet op, betalt til en forsikring så du ikke er endt der. Så selvforskyldt. Synd for dig. Ikke alle i dette land har den indtægt…

   • Søren Rask skriver

    Mette, hvis du har tjent over 600.000,- og nu ikke har en krone tilbage, så har jeg ikke ondt af dig, for du har da tydeligvis brandt alt for mange penge af på alt for ligegyldige ting, stor lejlighed eller hus, stor bil dyrt tøj, møbler tv osv. skulle ikke undre mig, men er det noget du har fysisk behov for?? Næppe…

    Lær at bruge dine penge ordentligt, men undre mig ikke du stemmer rødt, for du er da ligeså håbløs med dine penge som de er med deres..

  • Mette kalb skriver

   Skal vi ikke bare lade danskerne vælge på Torsdag, så ser vi hvor mange der endelig deler din mening og som mener at Vko har gjort det godt. Vi lever jo heldigvis i et land hvor det er fleretallet som bestemmer:-)
   og Jan jeg håber aldrig aldrig nogensinde for dig at du bliver syg, hvis venstre skal belive ved magten for den klare du aldrig så!!!!!!!
   Jeg har også haft en meget godt arbejde, tjent rigtig mange penge. Jegh ar haft over 600.000 i årsløn. Nu er jeg blevet syg og fordi der er kommet nye regler omkring sygedagpenge…..
   Nu er jeg kommet i klemme, det har kostet mig ALT! tak og være VKO!

  • Mette kalb skriver

   Skal vi ikke bare lade danskerne vælge på Torsdag, så ser vi hvor mange der endelig deler din mening og som mener at Vko har gjort det godt. Vi lever jo heldigvis i et land hvor det er fleretallet som bestemmer:-)
   og Jan jeg håber aldrig aldrig nogensinde for dig at du bliver syg, hvis venstre skal blive ved magten for den klare du aldrig så!!!!!!!
   Jeg har også haft en meget godt arbejde, tjent rigtig mange penge. Jegh ar haft over 600.000 i årsløn. Nu er jeg blevet syg og fordi der er kommet nye regler omkring sygedagpenge…..
   Nu er jeg kommet i klemme, det har kostet mig ALT! tak og være VKO!

  • Mette kalb skriver

   Skal vi ikke bare lade danskerne vælge på Torsdag, så ser vi hvor mange der endelig deler din mening og som mener at Vko har gjort det godt. Vi lever jo heldigvis i et land hvor det er fleretallet som bestemmer:-)
   og Jan jeg håber aldrig aldrig nogensinde for dig at du bliver syg, hvis venstre skal blive ved magten for den klare du aldrig så!!!!!!!
   Jeg har også haft en meget godt arbejde, tjent rigtig mange penge. Jeg har haft over 600.000 i årsløn. Nu er jeg blevet syg og fordi der er kommet nye regler omkring sygedagpenge…..
   Nu er jeg kommet i klemme, det har kostet mig ALT! tak og være VKO!

   • Hvis du har tjent 600.000 om året, så har du vel også haft rig mulighed for at lægge penge til side til dårligere tider?

    • Henriette Hansen skriver

     Kloge ord! Man er sin egen lykkes smed – og man må tænke fremad og gøre sig klar på at livet kan ændre sig. Det er op til den enkelte. Det kan man ikke lægge over på regeringen. Du måtte dengang (med din sunde økonomi) havde tænkt på, at du også kunne blive ramt af sygdom!

     • Enig, der findes nogle ret gode forsikringer både igennem forsikringsselskaberne med også gennem vores pensionsopsparinger, hvor man kan gardere sig bedre økonomisk mod netop sygdom m.m. – og med en løn på 600.000 om året burde der have været råd til sådan en forsikring. Jeg har da en – og tjener det halve.

   • Det bliver ikke mere rigtigt af at gentage sig selv! 4 gange…?! Lidt lige som Helle 🙁

   • så kunne du bare havde lagt til side da du tjente mange penge så det er helt din egen fejl hvis du ikke har noget nu

  • Majbritt skriver

   Jeg vil mene at hvis Helle skulle blive Statsminister og lader dette ske skal hun i bakspejlet se på de ting hun selv har gjort gennem tiden, såsom dette f.eks..

   Milionærer skal betale ekstraskat (bare ikke Helles mand)
   Børn skal gå i folkeskole (bare ikke Helles børn)
   Danskere har ét personfradrag pr.person (dog ikke Helle, hun har 2)
   Folk skal betale for at køre ind og ud af KBH (dog ikke Helle, hun bor 50 meter inden for ringen)
   Man skal cykle og køre bus i KBH (men ikke Helle, der tager bil hver dag fra Østerbro til Borgen)
   Man skal betale dansk moms (dog ikke Helle, der flexleaser på tysk moms hos Fleggaard)
   DOBBELT MORALEN LÆNGE LEVE……

   Forøvrigt sletter hun alt man lægger på hendes FAN-side på FB.. blot fordi man er af anden mening end hun selv..
   Er det sådan en STATSMINISTER vi ønsker her i DK ????

   • Rene Lund skriver

    Bare lige for at besvare et par af de punkter som er blevet en copy paste funktion for de blå uden at tænke over hvad der står.

    Helles mand betaler skat

    Helles ene barn går i folkeskole hendes ældste datter flyttede skole da hendes venner og veninder flyttede skole, det er sq da ikke fair at barnet skal lide under at hendes mors holdning.

    Ja helt sikkert at den ring omkring er planlagt så Helle kan bo indefor og slippe for udgiften *Tro på det^*

    Jeg kan sq godt forstå at Helle tager bilen på arbejde du kunne måske ikke forstille dig at som en højt profileret person i det danske samfund at hun ville blive antastet igen og igen.

    Den eneste ting jeg er enig med dig i er det med at lease bilen i tyskland det er sq noget fis.

    Lars har fjerne mange indlæg fra sin facebook profil hvis de var kritiske det har været i nyhederne på tv2 og det er blevet nævnt mange gange der har endda været en gruppe DR som har hold øje med de indlæg som så er blevet fjernet.

    Grav lidt dybere istedet for at smide med mudder

    • Helles mand betaler ikke skat i Danmark, men i schweiz..

     Jeg kan så sige dig det er ikke kun lars løkke der har fjernet opslag, men også helle thorning bl.a. og mange andre politikere…

   • Ja, nogle gør. Så ser vi hvor mange torsdag d. 15!!!

   • Ja, det er det og tillykke med at du har lært at copy-paste….. men det er vel fordi du ikke har en holdning selv!

   • Nej tak…………..du har så evigt ret, men hvem så??
    Rød eller blå stue, der bliver jo ikke flere penge af den grund!!!

   • Majbritt, tag dig sammen! Det er jo ikke Helle selv der sidder på den side, tænk dig dog om.

  • Nej gu fanden skal vi ikek arbejde mere,.. det er en torskedum ide…!!
   jeg er fuldstændig enig i at på sigt duer det ikke med kun at arbejde 37 timer om ugen og ahve 6 ugers ferie… det skal helt klart ændres..

   Men squ da ikke under en finanskrise… hvor hele markedet er ustabilt og det er umuligt for folk (især ufaglærte) at få job

  • knap så kloge ord fra en egoistisk mand

  • Peter Jakobsen skriver

   Det er da en smule sigende at din kommentar næsten ingen respons har fået da den er velfunderet og ikke stemmer overens med de fleste kommentares “retning” herinde.

   Det samme gælder for øvrigt din kommentar længere nede vedr. skatten og dens sammenligningsgrundlag ift. udlandet.

   Tak for (nogle af de eneste) gennemtænkte kommentarer.

 2. Jeg har sådan set ikke så meget imod at arbejde en time mere om ugen. På et tidspunkt skal det nok blive nødvendig. Ikke endnu, men engang i fremtiden.
  Men jeg har meget imod det der er tilbage, eller mangel på samme, når topskatten er trukket fra min løn for den sidste time. Jeg vil gerne bidrage til samfundet og dets svageste, men jeg nægter at være til grin samtidig.
  Så nej, det kommer ikke til at ske.

 3. Jamen det er jo så sandt som det er sagt. Jeg hiver teltet 100 km syd på, nemlig Tyskland hvis Helle kommer til magten. For her bliver da ikke til at være.

  • Jamy D. Mackie skriver

   Hils!

  • Så smut med dig, dit skvat! Hvad fanden er det for en holdning at “hvis tingene ikke går som jeg vil have det, så skrider jeg bare”. Hvis du er utilfreds med det resultat der er eller kommer så gør dog noget ved det i stedet for at stikke halen mellem benene som en anden køter!

   • Thomas Kjær skriver

    Kan så fortælle jeg også er skredet inden for få år, ser ingen grund til at skulle være en del af et forsvar der ikke bliver respekteret af regeringen, vil helt klart søge ny elite uddanelse i udlandet mhb på at blive i det land derefter – er heller ikke interesseret i at lade mine virksomheds planer komme til virklighed i et land hvor jeg skal betale afgift på afgift på afgift og derefter skat af en indtjening der er blevet begrænset. Nej tak! har en drøm om at være en top forsørger for min familie, og ikke tusindevis af ynkelige bistandsklienter der ikke lyster at arbejde nu hvor tv´et fuldender deres liv/afhængelighed så meget mere.

   • Morten – Tal dog pænt din asociale klaphat! Bare fordi du er en bistandsbums der gerne vil have flere af mine surt tjente penge kan du kraftedme godt tale pænt..

   • Vel sagt. !

  • God tur! 🙂

  • Rene Lund skriver

   Hils i tyskland, altid noget de ikke har lavet et pointsystem som os for så var du tvunget til at blive her hoho

 4. Jeppe Thorsen skriver

  Hvilket også er derfor, at man bør stemme Enhedslisten! Vi mener nemlig ikke, at almindelige mennesker skal betale for den krise, som kapitalismen har skabt, hverken ved at arbejde mere ELLER ved at få forringet velfærd. Derimod skal de multinationale selskaber betale skat, aktiespekulanter skal betale en skat på aktiehandel, de rigeste 10 % skal betale ekstra skat, Nordsøaftalen skal genforhandles, så danskerne får en retfærdig del af den profit, som ellers i øjeblikket tilfalder Mærsk, osv. Det handler nemlig ganske rigtigt om retfærdighed. Alle skal have ret til, og mulighed for, at leve et priviligeret liv.

  • Nordjyden skriver

   Er i da dumme eller hva ?
   Tror i dem virklig har penge blir i DK hvis vi blir ved med at plukke dem ?

  • DU er jo helt væk!

  • Godt sagt! Du har fuldstændig ret… Størstedelen af danskerne er desværre bare blevet så forfærdeligt manipuleret af højrefløjen at det gør ondt :/

  • Niklas H skriver

   Aldrig i livet om jeg vil støtte et parti der vil kræve flere penge fra de rige og firmaerne. Hvem er det der skal skabe arbejdspladserne i Danmark? Det skal firmaerne. Hvem er det der flytter produktion og des lige ud af landet, pga. det ikke kan betale sig i Danmark? Det gør firmaerne.

   Vi skal gøre det attraktivt for firmaerne at være i landet. Det skal vi gøre ved at gøre det billigere for dem. Det skal blandt andet gøre med en lavere selskabsskat. Hvis vi desuden lige tager et kig på Liberal Alliance’s idé om 40% flad skat, så vil det gøre at vi egentlig vil kunne tage i mod en lavere løn (dog ikke tilsvarende lavere, da det ikke skaber den købelyst, som vi også er ude efter), hvilket også gør det attraktivt for firmaer at blive i Danmark.

   Landets 20% rigeste betaler 50% af al skatteindtægten i Danmark. Vi har i forvejen et problem med at kloge/rige folk flytter ud af landet. Ved at kræve at de skal betale endnu mere, er der endnu flere der flytter ud af landet, hvorved der kommer endnu færre penge i statskassen.

   • Keld Christensen skriver

    Hørt!

    For at skabe vækst skal vi have gjort det attraktivt for firmaer at bibeholde deres aktiviteter i Danmark, samt det skal gøres attraktiv for virksomheder, fra eksempelvis Kina, at skabe nye og flere arbejdspladser i DK ved at overtage eller åbne virksomheder i DK.
    Skatten overfor virksomheder skal der imod nedsættes, pengene kunne blandt andet tages fra politikerne, det skal være politikken som er drive for en dansk politiker og ikke pengene.

    • chefen personligt skriver

     egoismen længe leve.. FØJ FOR HELVEDE.. hvordan kan i syntes at i ikke får noget ud af jegres hårde arbejde.. måske får i ikke det i som i havde fået i et hvert andet land.. men i har det sku ikke dårligt.. der er ingen af jer der sulter eller har andre problemer.. styr jeres grådighed.. bare fordi i ik kan få den fucking ferrari i har drømt om så nøjes da med noget anden som os virker.. i snakker om luksus problemer.. vågn op.. stem RØDT…

     • Kasper Shultz skriver

      Sikke et latterligt indlæg. “chefen personligt”? Ta’ dig dog sammen…

     • Niklas H skriver

      Egoisme? Og det skulle komme fra en rød? Hvis man har taget en lang universitetsuddannelse og arbejder 60 timer om ugen, hvorfor må man så ikke få nogle penge ud af det? Vi skaber et samfund, hvor der ikke længere er nogen motivation for at tage en lang uddannelse og arbejde hårdt. Hvis man ikke gør det, så er der jo et samfund der hjælper en i hoved og røv, stjæler fra de rige og giver det til en.

      Hvis der er noget der er egoistisk, så er det at stemme rødt. Der er en grund til at det ofte er de mindre-bemidlet der stemmer rødt – fordi rød blok stjæler fra de rige og giver til de mindre-bemidlet. Se DET er egoisme. Folk der stemmer rødt er fuldstændig ligeglad med hvad der er bedst for landet – de tænker mere på dem selv, og hvordan de kan hive flere penge ud af de rige.

      Rød blok snakker så meget om ulighed i Danmark. Ulighed alene er ikke noget problem. Hvis alle landets rige flytter ud af landet (hvilket vi risikerer at flere og flere af dem gør), så får vi et mere lige samfund. Men vi mister en masse penge i tabt skatteindtægt. Er det så det værd? Lad være med at pibe over ulighed – specielt fordi toppen typisk hiver bunden med op – i hvert fald hvis vi giver dem muligheden for det, ved at lade dem betale lidt mindre i skat. På den måde investerer de (direkte eller indirekte) i landet, og hiver bunden med op. Hvis I endelig gerne vil være egoistiske, så kig da på den lange bane, og lad toppen hive resten af landet op. Men det er så nemt at sidde på sin flade, og hive penge ud af de rige.

      At stemme rødt er som at pisse i bukserne for at holde sig varm…

   • Sebastian skriver

    Hmm…. vi skal gøre det billiger for selskaber at bevare arbejdspladser i danmark?!? Det har blå blok så prøvet de sidste 10 år. Alligevel er der flere firmare der flytter deres produktion eller opsiger deres medarbejder. Malaco i Slagelse har flytte deres produktion til Slovakiet, og Nordea er ved at opsige flere hundrede medarbejder, bare for at nævne nogle.

    Jeg siger ikke at enhedlisten skal havde magten, men jeg synes det er på tide at vi prøver med en ny holdopstilling. Vi er bagud på point så der må ske noget nyt!!

    • Hvis fagforeningerne nu prøvede at spille lidt med, i stedet for at fastholde kravet om evig vækst på lønninger, afvise muligheden for at få udbetalt overarbejde i stedet for tvungen afspassering og evt. brugte nogle af deres mange penge på at fremtidssikre deres medlemmer uddannelsesmæssigt i stedet for at kaste dem efter politiske partier, ville det være en hel del nemmere at fastholde og måske endda forøge antallet af danske arbejdspladser.

     Hvis ikke man er villig til at tilpasse sig i krisetider, skal man lade være med at stå og flæbe når virksomhederne flytter ud af landet. Der er ikke tale om humanitærer organisationer der skal alles bedste, men en forretning som skal tjene penge for at kunne eksistere.

     Men på den anden side, hvorfor skulle de dog det, fagforeningerne fyrer jo aldrig folk……

    • Niklas H skriver

     De har prøvet, ja. Men de har ikke gjort nok. Det er stadig absurd dyrt at drive virksomhed i Danmark, hvilket netop er grunden til at flere flytter ud af landet. Det skal være endnu billigere at drive virksomhed, hvis vi skal have en chance for at overleve på længere sigt.

  • Du er jo dum Jeppe, der er en grund til Mærsk fik Nordsøaftalen. Staten vidste vel, at de ville være meget bedre til at udvinde det end staten. Private virksomheder er meget mere effektivere end statsejede. Enhedslisten vil få samfundet til at gå i stå. Hil kommunisme, hva’?

  • Du kan da ikke være seriøs! Hvis vi får en rød regering vil vi se en krise langt værre end den nuværende! Der vil ske et boost i outsourcing og vores arbejdsløshed vil stige pga. samme!
   Den krise vi har lige nu vil da heller ikke forsvinde indenfor den kommende fremtid da rød regering lige skal lære, hvordan man agerer! Det har vi bare ikke tid til!

  • Thomas Würtz skriver

   Tror desvære at den kære Jeppe har misforstået noget.

   I en samfund hvor verden bliver mindre, og det bliver nemere at flytte over grænserne, skal vi ikke til at køre en hade kampange mod de private selskaber. Dette uanset om disse er multinationale eller ej.
   Så godt at der var en kandidat fra enhedslisten der ville have at staten skulle overtage de største virksomheder i danmark. Heribland Lego, Maersk og Jysk. Dette skulle være til gavn for danskerene. Ved ikke helt om de kommunistiske tanker om planøkonomi høre hjemme i et moderne samfund. Det gik jo trods alt ikke så godt for Russerne.

   Vi skal i stedet acceptere at vores fremtidig skat kommer fra personbeskatning af de arbejdspladser vi har i Danmark. Vi skal derfor give så gode muligheder for vores virksomheder som muligt, sådan at der kan skabes flere job i Danmark. Et af midlerne kunne her være at nedsætte eller helt at fjerne selskabsskatten. Dette ville tiltrække flere virksomheder til Danmark og være med til at genere flere jobs.

   Er ked af at sige det, hvor meget enhedslisten end gerne vil have det skal være rigtigt. Vi kan ikke bare beskatte os ud af problemerne, og de rige som i vil gå efter med en inkomst over 500.00 er ikke bare de rige. Det er også skaldemanden der vælger at tage et par ekstravagter for at få råd til en lidt bedre sommerferie og politimanden der køre doppeltvagter under vores topmøder og ligende…

  • Rasmus Kalms skriver

   Fantast.

  • Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet over, at de røde modsiger sig selv i deres egen politik.

  • Svar til Jeppe Thorsens indlæg om at stemme på Enhedslisten:

   “Hvilket også er derfor, at man bør stemme Enhedslisten! Vi mener nemlig ikke, at almindelige mennesker skal betale for den krise, som kapitalismen har skabt, hverken ved at arbejde mere ELLER ved at få forringet velfærd.”
   -Enhedslisten er jo ikke kommet med noget konkret, som DE vil kæmpe for. De vil bare have en plads i Helles lomme ved siden af Villy – så jo de støtter det rød blok vil indføre, nemlig en længere arbejdsuge og højere skatter og afgifter!

   “Derimod skal de multinationale selskaber betale skat, aktiespekulanter skal betale en skat på aktiehandel, de rigeste 10 % skal betale ekstra skat”
   – At kalde dét en “fair løsning”, er da at smide om sig med store ord, som man tydeligvis ikke forstår – det kan da aldrig blive fair, at de som enten arbejder sig til en høj indtægt, eller bare er bedre stillet end andre, skal betale mere end f.eks. en ufaglært kassedame. Solidarisk, ja måske, men fan**** ikke fair!

   “Nordsøaftalen skal genforhandles, så danskerne får en retfærdig del af den profit, som ellers i øjeblikket tilfalder Mærsk”
   – Lad da for Guds skyld Mærsk beholde Nordsøaftalen, for han bidrager rent faktisk med ekstra til samfundet! (F.eks. har han netop finansieret et nyt kobbertag til Vor Frue Kirke i Kalundborg – om det er nødvendigt eller ej, er et spørgsmål om prioritering)

   “Det handler nemlig ganske rigtigt om retfærdighed. Alle skal have ret til, og mulighed for, at leve et priviligeret liv”
   – Man får ALDRIG automatisk ret til et “priviligeret liv” hvis man ikke selv er villig til at yde noget for det (f.eks. i form af en længere uddannelse)!

   Og det skal tilføjes, at jeg ikke er særlig godt stillet rent økonomisk – jeg er 29 år, gift, boligejer, har en søn på 5 år og en lille ny på vej. Oprindeligt uddannet indenfor detailbranchen, men er påbegyndt en ny uddannelse som lægesekretær i den offentlige sektor. Jeg får ALDRIG råd til at betale de skatter og afgifter rød blok foreslår! 🙁

  • Martin S Nielsen skriver

   Hvorfor skal man straffes for at have klaret sig godt eller belønnes for ikke at have gidet gøre en indsats for vores samfund? Og hvordan kan det være fair at staten skal overtage noget som andre har opbygget og ejer?

  • Ih ja, lad os endeligt stemme på liste Ø, deres politik hører kun til indenfor nord koreas grænser! hvorfor er der ingen der fatter at her er tale om et simpelt regnestykke. Ekstra beskatning af de 10 % rigeste i landet, øgede selskabsskatte, flere afgifter, betalingsringe og andre latterlige forslag om at arbejde 12 min. mere – vil kun resultere i at alle disse selskaber og den højest beskattede samfundsgruppe valfarter ud af landet – og tager pengene med sig! samt arbejdspladserne!!! så kan vi se helle og co. stå med deres opkrævninger mens de prøver at plukke håret af den skaldede menigmand, der samtidigt får mindre tid til familien fordi der er en betalingsring han ikke kan betale for mere, så han må tage det møg dyre offentlige system og med de øgede skatter – kan det være at hans arbejdsplads slet ikke kommer til at eksistere mere. Så kan Helle og co. komme og ringe på døren og bede om dé sidste håndører – hvis da ikke manden eller konen allerede er fået på overførselsindkomst, som følge af de røde tiltag – hvor skal pengene så findes, til alle de mennesker, Helle? LA har min stemme, og det kan ikke gå hurtigt nok. Vi skal have nye mennesker ind i dansk politik, som forstår at hvis vi bliver ved med at stramme skruen overfor dé mennesker der yder mest til samfundets pengekasse – så er dé mennesker forsvundet og så skal det nok gå helt af helvedes til med vækst, økonomi pakker og deslige herhjemme…. bananrepublik.

  • Peter Alexander Thyge Posborg skriver

   *host* *host* .. Kommunisme .. *host* *host* .. FY FOR SATAN!!!

  • Kim Sunesen skriver

   Kære Jeppe Thorsen – Jeg er nærmest målløs over der stadig findes personer med din holdning, I må da kunne skæve til de kommunistiske styrer og deres fald og lære af det? Et alt dominerende statsorgan kvæler udvikling og virkelyst og i det miljø har du ingen private virksomheder og ”rige” at plukke til at drive dit statsvælde.

  • Super. Skal vi så ikke også fjerne grønlands uafhængighed, så vi kan udnytte deres resourcer ? Der skulle være nok til os alle i en generation eller to.
   Før eller siden løber socialisterne tør for andre folks penge. Og vi får IKKE skabt et rigere samfund ved at beskatte folk mere, hvilket OP også selv siger i sit indlæg.

   Løsningerne skal være langsigtede og bæredygtige. De skal basere sig på de markedsvilkår der findes, og de skal som OP også siger, være fair overfor dem der faktisk tjener penge til samfundet, for ellers skaber vi grundlaget for bla. vidensflugt og udvandring. Hvorfor tror du selv at S-SF vil have penge fra folk der flytter til udlandet ? De ved s’gu godt at folk ikke kommer tilbage til dette socialistiske undertrykkelseshelvede. Og det bliver IKKE bedre hvis vi lader EL eller S-SF forøge skattetryk, mindske produktivitet mm.

   Der skal FLERE penge til samfundet, ikke tages en større andel af dem vi allerede har.

  • Kevin Neilsen skriver

   Hvis alle skal være lige, så kan vi jo starte med at sørge for at de folk der bor på Christiania betaler bolig skat og alle de andre ting, som jeg selv gør.
   Og nej jeg er ikke venster mand jeg er i den røde blok.

   En anden ting. Så fremt man sørger for at virksomhedsejere skal betale mere for at drive en forretning i danmark så finder de jo bare et øst land hvor de kan betale 20 kr i timeløn i stedet for 150 til 250 kr i danmark.
   Samtidigt så kan de jo også lade være med at tænke på miljøet der da de ikke har lige så stramme regler som danmark. Win Win

  • ej nu må du lige…?

   hvis enhedslisten kommer til magten vil det jo bare betyde at man kan gå på efterløn som 30 årig , få dagpenge i 10 år… tvangsauktioner bliverulovlige.. virksomheder som Lego og mærsk blvier nationaliseret…

 5. Jeg må sige Jan.. Du en stor egoist..! Buuhuu jeg vil ikke bidrage mere til det danske samfund end jeg gør i dag, det er så uretfærdigt..!
  Nej det som der er uretfærdigt er, at der bliver større social ulighed pga. sænkning af topskatten og at der skal skæres ned i den offentlige sektor og uddannelses området for at finansiere skattestoppet.!

  • Jeg er heller ikke så vild med ulighed. Derfor synes jeg der er alt, alt for stor forskel på hvor meget man betaler, når man betaler mindst, i forhold til når man betaler mest.

   Hvis vi skal være mere lige, skal vi da betale samme procent sats. Se det er lighed!

  • Mr. X -> Hvorfor er det Jan han skal betale for at andre (måske dig) ikke har lagt det samme arbejde i en uddannelse, som han har, og derfor ikke tjener så mange penge som ham? Det kan sammenlignes med, at du arbejder 16 timer og jeg arbejder 12 timer, og så ville du skulle give halvdelen af lønnen fra de 4 timer, som du har arbejdet ekstra, til mig. Der skal være ligestilling i samfundet! Væk med den topskat!

   • Virk: Nu er det jo ikke altid varighed af uddannelkse hænger sammen med løn, så hvis vi skal være lige i den forstand, at alle skal betale lige meget skat, så skal der først ændres på lønsatser rundt omkring!
    Anders: Super at du interessere di, har en menin og deler ud af den, men du trænger vist til at være knapt så heldigt stillet, for hvis du virkelig selv tror på at alle har samme mulihed for uddannelse, at det er et spørgsmål om vilje, ene o alene – så tror jeg du er så heldig at være født med en guldske i røven.

    • Bla bla bla….

     Jeg kommer fra den nedereste den af hierakiet med en hel del i bagagen. Jeg valgte selv at ændre mit liv og tage en god uddannelse for at kunne bryde den sociale arv. I Danmark kan ALLE tage sig en uddannelse så der er ingen hold i det du skriver. Jeg har ændret min situation til det bedre og det skal så straffes ved at jeg nu skal betale endnu mere til dem som bidrager med en fløjtende fis?!? Det er sq da for langt ude. Hvem er det der piver her… Fucking low life bistandsbumser. GET A JOB!!

     • @Nico

      Du skriver som afslutning på dit indlæg: “Get a Job!” hvad har du at sige til alle de arbedsløse, som ikke synes, at det er sjovt at “nasse” på samfundet, og som rigtig gerne vil have et job!!!!!, men som ikke kan få det, på trods af, at de har taget en lang vidergående uddannelse, har haft flere studiejobs ved siden og fået gode karakterer osv. osv.

      Som det er nu er der i dén grad svært at få et arbejde, særligt som nyuddannet, fordi mange arbejdsgivere kun vil have folk med mindst 2-3 års erfaring, hvilket siger sig selv, er krav, som er ret svært at leve op tilsom nyuddannet!

     • @Marie

      Jeg synes det er frygteligt at så mange højtuddannede står uden jobmulighed. Hvad der skaber nye jobs kan så diskuteres. Min holdning er at det ikke er 12 min ekstra arbejde der skaber dem. Det vil reelt betyde, som en anden herinde skriver, at for hver 40. arbejder kan der afskediges een. Det skaber ihvertfald ikke nye jobs. Jeg har ikke nogen indvendinger imod den nuværende støtte der gives til overførselsindkomst etc. Det jeg har et problem med er at der bliver lagt op til at de skal have flere penge for at lave ingenting. Det er sq ikke i orden for pengene bliver taget fra de personer som i forvejen spytter mest i kassen.

     • Hvad så med de mennesker, der er så uheldige at være født med knap så stor intilligens som andre og derfor ikke kan klare en uddannelse, selv om de gerne vil? Er der bare ærgeligt for dem eller bør samfundet ikke hjælpe dem, så de også får et værdigt liv!!??

  • Det er uretfærdigt at bede alle arbejde mere! Spørg du en række sygeplejersker om de kan overskue at arbejde mere efter massive fyringsrunder. Det er jo ikke de private det kommer til at ramme, men de offentligt ansatte, som i forvejen er yderst pressede. Som sygeplejerske vil jeg gerne markere at der ikke er ressourcer til at skære yderligere i vores mandskab eller arbejde længere. I forvejen går mine kolleger ned med stress. Tror du det bliver bedre ved at presse citronen? Som én der har foden indenfor sundhedsvæsenets mure, vil jeg på nuværende tidspunkt aldrig nogensinde håbe jeg bliver syg og skal indlægges! Og hvis Helle T. kommer til magten, vil jeg slet ikke! Vil du?

 6. pjat. du gør bare hva der blir sagt, er det ikke det man lære sine børn ?!!!

 7. Godt skrevet Jan – Tak 🙂

 8. pjat! du gør bare hva der blir sagt. er det ikke det vi lære vores børn da?!!!

 9. Kenneth Jakobsen skriver

  Mr. X –> Er man egoist fordi man gerne vil beholde halvdelen af de penge man arbejder hver dag for at tjene. Der er sgu gået lidt Robin Hood i det danske samfund – de “fattige” stjæler fra de “rige”…
  Og så tjek lige dine facts, for den sociale ulighed er blevet mindre og den offentlige sektor er blevet større…!

  • Du siger robin hood tilstand, ja, de stjæler fra de rige, fordi de fattige ikke har noget de kan stjæle,

   • Nej nu må du stoppe. Jeg kender flere som ligger i kategorien “dårligt stillede” og jeg ved at langt de fleste har haft mulighed for at bryde ud af den onde cirkel, men det som har holdt dem hvor de er, er at de ikke gider arbejde mere, de vil have mere frihed og godt for det, men så skal de da ikke have det bedre fordi de vælger anderledes end dem som gerne vil have andre levevilkår som er skabt af eget engagement i forbindelse af uddannelse og hårdt arbejde!

 10. Tåber. Der er ikke noget galt i social ulighed. Så længe, at de “fattige” ikke er RIGTIGT fattige i Danmark, så er der absolut intet galt i, at nogen tjener mere end andre.

  Hvorfor skal en bistandsklient være “lige” med en direktør, der arbejder 60 timer om ugen?

  • Jens Nørgaard skriver

   Mr Jones, hvis det er dit rigtige navn??? (vi lader den lige stå et øjeblik, nå nej, der er rigtig mange, der er anonyme her på et liberalt debatforum!)

   Der er uomtvisteligt blevet flere fattige i DK under den nuværende regering målt i forhold til muligheder og middelkindkomst. Siger du, at direktøren har flere rettigheder end den fattige i alle henseender? Vi havde engang noget der hed et vasalstyre, men når du ikke engang tør vise dit rigtige navn, kan jeg ikke rigtig henføre dig til den privilegerede klasse 😀

   • Jeg tør godt give dig mit sande navn og jeg er bestemt ikke bange for at fortælle at jeg er studerende og kommer fra et arbejderhjem. Jeg synes dog jeg er enig med blå blok. Hvorfor skal jeg studerer mere end gennemsnittet for derefter at give dem som IKKE GIDER, det som jeg får ud af at være standhaftig og leve længere på en lorte SU. Der er en mening med det! Jeg får måske et bedre job og bliver mere priviligeret og det er min “gulerod”. Hvis jeg skal give alt væk, vil jeg da hellere være en af dem i kalder “svage” fordi jeg har mere fritid til at gøre hvad det passer mig og NEJ jeg synes ikke at en “svag” skal have samme privilegier som en direktør! Ja måske er jeg egoist, men det vil jeg hellere end bare at lade stå til og se mit hårde arbejde gå til folk som ikke gider arbejde. De eneste jeg vil bidrage til er dem som er syge og virkelig ikke kan arbejde!

    • Hej Julie.
     Hvad med mig der har kæmpet en hård kamp, for at få min uddannelse? det kan godt være at det ikke er en høj uddannelse som har taget mange år, men for mig har det været mega hårdt pga angst og depression. Er jeg en af de “svage” som du kalder dem? (hvilket gør mig enormt trist) Jeg kan ikke betale så meget i skat, som de rige kan og eftersom vi er mange der er arbejdsløse ( uden at være svage ) hvor skal pengene så komme fra?

    • Kaspar Kristensen skriver

     Korrekt. Og den eneste måde at få bistandsklienter ud i arbejde er ved at sænke skatten, da det fortsat ville gi arbejdsløse mere grund til arbejde for hvem vil ikke have flere penge imellem fingrene, og de ekstra penge der så bliver tjent bliver også brugt og så står vores firmaer med højere indkomst, og med en højere indkomst i firmaerne ville de kunne øge endten lagerplads eller produktion fordi de har råd til at ansætte flere folk.
     Og det danske aktiveringssystem for bistandsklienter/kontanthjælpsmodtager er stort set korrupt, danske firmaer benytter sig a lejligheden til at hive en gratis ansat ind til at lave lortearbejdet og uanset hvor godt han måske gør det fyrer de ham når tiden er udløbbet, så henter de bare en ny gratis ansat,, det er ikke aktivering, det er slaveri..

   • Peter Alexander Thyge Posborg skriver

    Hvis der kommer en ny regering med kommunistiske tiltag, så svarer jeg ikke for hvem der væbner 200 mand og stormer christiansborg i et forsøg på et statskup..

    • @ Peter,

     Jeg stoetter paa ingen lunde Roed Blok,men jeg vil raade dig til at holde din udtalelse for dig selv. Den slags kan straffes efter terrorlovens paragraf 114…

   • Hvorfor går vi ikke skridtet videre? Skal folk med flere børn afgive et barn til naboen, fordi de er barnløse? Eller skal ham med den høje, smukke kone udlåne hende til ham, som ikke kan få en kone, eller har en grim og utiltalende én af slagsen?

  • Mr. Jones jeg er bare helt enig mht at der ikke er noget galt med social ulighed. Jeg mener det er påkrævet til et vist niveau for at samfundet overordnet kan blive rigere (sålænge at de fattige som du skriver ikke er rigtig fattige) og det skal overhovedet ikke være et fy-ord/emne. Social ulighed er godt for det motivere.

   Og som det allerede er blevet nævnt flere gange så kan alle i DK tage en uddannelse. Så hvis folk er utilfredse med deres lønniveau så kan de bare få fingeren ud og tage en højre uddannelse. Det er så nemt at gøre ingenting og have ha’ hånden fremme og kræve højre skatter for dem der har investeret i deres uddannelse eller i at opbygge en virksomhed. Gør en ekstra indsats og tjen penge alt efter hvor meget tid, energi, risiko osv du har investeret i det. Gå igang i morgen der er masser af aftenuddannelser. Gør noget selv istedet for at sidde i sofaen, brokke sig og stemme på enhedslisten. Det ville i den grad gøre vores land rigere.

 11. Jens Nørgaard skriver

  Slap nu af. Hvis han har en god uddannelse og et spændende job, har han sandsynligvis ingen øvre arbejdstid alligevel, som det gælder for hovedparten af de højtuddannede ansat efter f.eks. funktionærloven. Det er vel også derfor han henfører sig selv til arbejderklassen, fordi han har et arbejde, uden at uddybe hvad det er. Og %vis er den offentlige sektor blevet større under de sidste 10 års enevælde, så måske var det tid til et realitetstjek? Hvem er det, der ikke har villet indføre effektivisering, men i stedet pålagt den offentlige sektor diverse reformer, som i princippet skulle effektivisere, men er blevet fulgt op af kontrolforanstaltninger i hoved og røv? Kommunerne, politireformen, beskæftigelsesområdet, sundhedsområdet, uddannelserne skolerne, ældrepasningen osv? Foranstaltninger som kun tjener et formål: at udsulte arbejdskraftsudmøntningen i den offentlige sektor til fordel for en benchmark-strategi, som ingen private aktører skal leve op til=forringelse af alle disse tilbud. Tag folkeskolerne. De private skoler scorer generelt ret højt, selv korrigeret for forældres indkomst. De har færre penge per elev. Men de har også metodefrihed og ansvar. Tænk hvis man gav det tilbage til folkeskolerne, i stedet for at mistænkeliggøre dem og bebyrde en tredjedel af deres arbejdstid med kontrol? Se dog ud, i stedet for at vælge den umiddelbart lettest forståelige løsning.

 12. Jeg synes personligt Socialdemokraterne er på vej ud på seriøst dybt vand! Der er ingen tvivl om at landet trænger til lidt gennemgang af de nuværende løsninger og rammer som tilbydes den private erhvervsmand, her inkluderet mig selv, men at bede om at der skal arbejdes 12 minutter mere, i et samfund som er i et stadie hvor der er mangel på arbejdskraft, er sgu mangel på intelligent!
  Vi står og mangler arbejdspladser i de Danske virksomheder, og ved at vedtage at der skal arbejdes en time mere om ugen, vil jo kun medføre at virksomhederne kan tillade sig at afskedige en medarbejder pr. ca. 40 nuværende medarbejder, vel at mærke at virksomheden ikke får VÆKST. Virksomhederne i Danmark har ikke brug for folk som bliver tvunget ud i mer arbejde pr. uge, men derimod en gulerods effekt, som at sænke topskatten, så de folk som faktisk gerne vil yde en ekstra indsats bliver belønnet derfra. Brug den energi og økonomi som er på kistebunden af dansk økonomi, til at få vækst i det nuværende arbejdsmarked. Vi har jo folk som gerne vil arbejde, men som ikke har arbejde. Og vækst vil gavne ALLE!

 13. Helt enig Jan! Mindstedelen betaler – størstedelen stemmer, derfor får mindstedelen af samfundet mindre indflydelse, selvom samfundet er afhængig af de penge der ruller ind fra deres side via skatten

 14. Godt skrevet! Jeg er studerende, jeg har snart en bachelor i IT. Jeg har nydt godt af det danske velfærdssystem, men nok er nok! lighed er når alle har samme muligheder! alle har muligheden for at få et arbejde, tage en uddannelse eller leve på den måde man nu har lyst til. Hvis det her nær-kommunistiske skattehelvede fortsætter så jeg med en ingeniør knapt nok kan få råd til en 2v i lyngby ser jeg ingen anden udvej end at flytte til Sverige, England eller USA. og nej jeg snakker ikke bare på mine egne vegne, jeg snakker på vegne af god håndfuld af dem jeg kender både med en faguddannelse og en videregående udd.

  LA er vejen frem, ned med skatten op med konkurrenceevnen, skab vækst så vi med lav skat kan støtte de svageste i samfundet, give de studerende så de kan leve over fattigdomsgrænsen og de ældre så de kan leve værdigt.

  • Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg er også selv under uddannelse og er midt i min bachelor i International Business!

  • Josefine skriver

   Esben, det er da en jævnt forkælet holdning at have. Hvad pokker får dig til at tro at du får det bedre i USA?
   Min søster har boet der i 18 år, hun har en ganske god uddannelse, det samme har hendes mand. De arbejder langt over de 37 timer om ugen, men har stadig ikke råd til at få deres søn i dagpleje mere end to gange om ugen.

   Jeg har aldrig været mere i tvivl om hvem jeg skulle stemme på, for alle har så skide travlt med at fortælle hvad ALLE andre gør forkert.
   Tror hele problemet bunder i at vi i Danmark bare mener at vi har “ret”, ret til alt muligt. Jeg synes det er smadder egoistisk – for uanset hvad har vi det sgu ret godt. Jeg er ikke altid glad for hvad der sker i Danmark, men når jeg har været i USA og se de forhold de lever under, bliver jeg glad for at komme hjem igen.

 15. Det er så sandt som det overhovedet er sagt.

 16. Du lyver for dig selv når du kalder dig selv arbejder, for det er du ikke, du er jurist. Du har aldrig produceret en disse i dit liv, ikke én eneste form for spiselig eller brugbar vare er kommet ud af dine hænder. Du er en avanceret form for papirnusser, hvis hele eksistens alene kan lade sig gøre, fordi andre mennesker producerer de varer der er nødvendige for at du kan holde dig i live. Ikke engang din egen uddannelse og privilegier har du bekostet. Den har det private erhvervsliv og arbejderklassen finansieret igennem deres arbejde. Du og din slags vil, ligegyldigt hvordan du så end vender og drejer det oppe i dit eget lille hovede, altid være en byrde for de produktive kræfter i samfundet. Derfor er det fuldstændigt til grin, når du anklager den offentlige sektor for at være en byrde for samfundet, for det er du selv til fulde.

  • Det er utroligt at der er nogle der lever så meget i middelalderen, at de føler, at man ikke laver noget hvis ikke det fysisk kan holdes i hånden eller spises. Heldigvis er vores samfund nået længere end til vi kun kan producere korn, mælk og kød som basale varer. Vi har idag også jurister, økonomer, læger, socialrådgivere etc. Mennekser som ikke producerer en lille rød kasse der kan sige blip blop, men som ret faktisk sørger for rigtig mange penge bliver omsat i Danmark. Direktøren, salgschefen, HR konsulenten, som ikke står på fabrikken, er mest lige så vigtige, som de mennesker der abejder i produktionen. Uden Hr konsulenten ingen ansættelseskontrakt, uden salgschefen ingen ordre og uden direktør intet firma. Så sig hvad du vil – det er ikke kun folk der producere der er noget værd!

   • Søren Hald skriver

    Det har du fuldstændig ret i. Men det ændrer ikke på, at han bringer lige så mange penge hjem til det her land, som en sosu-assistent. Han har taget en stor fed gratis uddannelse, som giver en rigtig god løn, og nu piver han over, at han måske skal bidrage en smule mere til samfundet, end han gør i dag. Hvor ynkeligt..

   • Det har intet med middelalder tankegang eller basale fødevarer at gøre. Jeg har ikke udtalt mig om hvorvidt andre professioner kvalitativt kan siges at indgå i produktionsapparatet, det er bare en sølle stråmand du bygger op omkring mine argumenter, så du kan undgå at konfrontere dig selv med hans indledende løgnagtige udsang om at han er arbejder. Men det er han bare ikke, han indgår intetsteds i produktionskæden: Han er ikke designer, entreprenør, ingeniør, smed, direktør, håndværker, murerarbejdsmand. læge eller noget andet. Han er jurist med møderet for Landsretten (En del af den offentlige sektor) som aspirer til at blive folketingspolitiker (ligeledes en del af den offentlige sektor), altså ifølge hans egen definition en byrde for samfundet; en avanceret form for bistandsklient.

 17. Jan E Jørgensen er nu mit største idol, han siger det vi andre har gået og tænkt i rigtig lang tid…

  Tak for det Jan

 18. Jeg vil ikke. Jeg gider ikke. Hvad er det for en indstilling hvis man vil bo i et velfungerende samfund? Jan, nu blev du givet skattelettelser, da der var gode tider i Danmark (den vestlige verden) – det virker som om du allerede har glemt dette. Hvorfor jeg da kun ser det rimeligt at ‘give’ disse penge tilbage til staten i tider, hvor det går knap så godt rundt omkring i verden. Man kan så diskutere hvorvidt dette skal ske gennem topskat. Hvordan er vi gået fra plus i statskassen til et minus på 85 mia.? Det vidner ikke ligefrem om økonomisk ansvarlighed hos den blå blok -at de er for stolte til at indrømme denne uansvarlighed og i stedet vil have pengene ind ved at fjerne efterlønnen – det er en anden sag. Hvis denne investering, som har resulteret i underskuddet på statsbudgettet, bare havde dannet grobund for en sund vækst. Dette er tilsyneladende ikke tilfældet arbejdsløsheden taget i betragtning – ja, der er økonomisk krise, men de lande vi sammenligner os med, har væsentligt bedre konkurrenceevne og grundlag for vækst, fx Sverige og Tyskland jf. ww.di.dk’s økonomiske prognose.
  Og hvis du kigger på en befolkningspyramide, så må du nok erkende at pyramiden kommer til at vende på hovedet i den nære fremtid, og at du uanset hvilken farve regering skal arbejde en time mere. Ellers kan du jo evt. flytte til Tyskland, som en Nicolai så fint proklamerer i en kommentar. De har tilsyneladende ikke slumret i den varme brise fra opsvinget.

  • der er korrekt, at der er et underskud på 85 mia. Du glemmer bare en vigtig detalje: Blå blok fra formået at NEDBRINGE vores gæld, som de overtog efter den sidste røde regering, fra 268 til 85 mia. Så hele din argumentation holder skam ikke.

  • Du nævner at Sverige og Tyskland har bedre konkurrence evne end DK. Kunne det være fordi de har et bedre skattesystem hvor det kan betale sig at drive virksomhed, yde en ekstra indsats og beholde arbejdspladserne.
   Med risiko for at gøre det hele for simplet kan man bruge Netto som eksemple.
   Deres filosofi er: Tjen mindre pr enhed men sæt prisen så vi sælger så meget at vi tjener det samme eller mere. Omsat til det Danske samfund (Skattedelen), opkræv rimelige skatter og dermed undgå at de stærke skatteborger (der betaler festen) flytter til udlandet sammen med arbejdspladserne. Så bliver der råd til velfærd.

   At Rød blok ignorere den globale krise som faktor i det nuværende underskud og problemer, men konstant peger på at det ikke går så godt nu, er jo bare valg sludder. Vi klarer os relativt godt i forhold til de problemer andre har, og med mindre i kan pege på et land med samme skattetryk som DK kan jeg ikke rigtig bruge sammenligninger til meget

  • Michael Kjær skriver

   Gik engang her http://www.nationalbanken.dk/dndk/statsgaeld.nsf/side/statens_gaeld!opendocument
   Det viser godt nok at statsgælden er steget de sidste år, grundet krisen. Men at denne regering har bragt gælden ned på et lavere niveau end i 2001 da de overtog magten.
   “I 2010 steg statsgælden med 85 mia. kr. til 386 mia. kr., jf. figur 1. Det svarer til en gæld på 22 pct. af BNP eller 69.000 kr. pr. indbygger. Trods stigningen er den danske gæld lav sammenlignet med andre EU-lande, og danske statsobligationer har den højest mulige rating hos kreditvurderingsinstitutterne.”

 19. Alle har frie muligheder for at tage sig en gratis uddannelse, hvis de gider tage sig sammen! Hver mand er sin egen lykkes smed, men i Danmark er det snart ikke a

 20. Men i Danmark gælder dette snart ikke længere. Fortryder snart jeg tog mig den uddannelse!

 21. Thomas B. Nielsen skriver

  Genialt skrevet Jan – tak – Delt på Facebook

 22. Blabla… jeg blander mig nok i et forum, jeg burde holde mig langt fra. Jeg bliver bare utrolig oprørt, når en som ham, Jan, brokker sig. Du HAR et job, og måske endda et, der ville kunne betale, hvis det blev aktuelt med brugerbetalinger alle vegne, fx hvis din datter brækker benet og skal på sygehuset og det koster en halv SU. Desværre er ikke alle lige så heldige som dig, Jan. Det er tilladt at tænke lidt bredere – Danmark består ikke kun af heldige mennesker som dig. Og ja, du har arbejdet hårdt – men det gør de fleste sådan set. Det er imidlertid desværre ikke altid det hårde slid, der gør, at man også får penge ud af det. Det er tilladt at tænke på andre.

  • Man er ikke heldig, fordi man har fået en god uddannelse og et godt job i dagens Danmark.
   Alle har lige mulighed for, at tage en hvilken som helst uddannelse, hvis man arbejder for det!

   • Citat
    Alle har lige mulighed for, at tage en hvilken som helst uddannelse, hvis man arbejder for det
    citat

    Hvor dumt er det lige man har lov til at være. Ved du ikke der er forskel på folk? Gider ikke skære det ud i pap, men start med at læse bøger –
    måske det udvider horisonten… (måske ikke)

    • Møller :
     Er du sød at “pensle det ud i pap” for mig, hvorledes forskellen på folk giver dem mindre mulighed for at tage en uddannelse ??? For at få SU ??? Du har RIG mulighed for at gå ind til komunen og få hjælp til køb af bøger og buskort(hvis man ikke kan cykle). Jeg kan VIRKELIG ikke se det. Det jeg kan forstå er folk som er psykisk syge eller hæmmet pga sygdom. Jeg går på universietet og ser multihandicappede DAGLIGT som tager elevatoren eller får hjælp af sine medstuderende til at komme frem og tilbage! HVORDAN kan det være at DE kan komme på uni, med transport som bliver dem givet at komunen og hvad er forskellen på DEM og de mennesker DU snakker om FORKLAR MIG DET!

 23. Ham der.. skriver

  Jan.. Hvorfor kan du ikke være med til at bidrage til det danske samfund og evt. hjælpe dem der ikke har så mange mulighedder i livet som du har. Det er da synd hvis vi skal gå tilbage til at have klassepartier med class voting som i gamle dage igen. Den gang hvor vi var klasseopdelt.. Vi lever altså i et senmoderne samfund, hvor vi ved at det ikke er alle der har det nemt i samfundet. Hvorfor ikke hjælpe dem og give dem mulighedder til at starte på en uddannelse og bedre viden, så vi alle er med og ikke kun ” de rige”.

  • Hvor ser du, at han ikke hjælper? Han skriver endda, at han gerne hjælper. Men hvorfor skal han straffes, fordi han har knoklet for få den løn, han nu får og derfor kan nyde lidt mere, end dem, som ikke knokler?

 24. mike bødskov skriver

  jeg tænker sådan her hvis en samfundsnasser skal have lige så mange penge som en der arbejder 7 timer om dagen hvem gider så overhovedet at arbejde det er jo en ond cirkel synes ikke selv skatten skal mindskes men synes heller ikke den skal øges for dem der tjener gode penge da de har arbejdet hårdt for at få dem både ved uddannelse og ved højst sandsynligt at arbejde måske op til 12 timer om dagen en der slider sådan i det skal sku også beholde lige så mange % af sine penge som alle andre da han alligevel betaler omkring 50% af de penge han tjener også for de ekstra 5 timers arbejde han har oveni den normale’s 7 timer’s arbejdsdag

 25. Alexander skriver

  Til alle jer fæle socialister er der her en sjov lille historie.

  “Her er historien om ti personer, der hver dag går ud på restaurant og spiser middag sammen.
  Den fælles regning på restauranten ender hver dag på 1.000 kroner, og de ti deler den op på nogenlunde samme måde, som vi betaler skatter her i landet.

  De første fire – de fattigste – skal derfor ikke betale noget. Den femte skal betale 10 kroner, den sjette 30 kroner, den syvende 70 kroner, den ottende 120 kroner og den niende 180 kroner. Den tiende, den rigeste af dem, skal betale 590 kroner.

  Rod med rabatten:

  Sådan spiser de sammen hver dag, og alle er de glade for den måde, de deler regningen på. Lige ind til restauratøren pludselig giver dem rabat.

  »Eftersom I er så gode kunder,« siger han, »giver jeg jer 200 kroner i rabat på jeres middage.«
  En middag for ti personer koster derefter 800 kroner.

  Gruppen vil stadig betale regningen på samme måde, som vi betaler skatter her i landet.
  Så de første fire bliver ikke påvirket: De skal stadig ikke betale.

  Men hvad med de seks andre – dem som betaler – hvad skal de gøre?

  Hvordan skal de fordele rabatten på 200 kroner, så alle får en lige del? Og nu skal man holde ørene stive:

  De finder ud af, at 200 kroner divideret med seks bliver til 33,33 kroner. Hvis de trækker det beløb fra hver persons andel, skal den femte og sjette person have penge for at spise.

  Restauratøren foreslår, at det mest rimelige vil være at reducere hver persons regning omtrent jævnt, og han sætter sig til at regne på, hvad hver person skal betale.

  Resultatet bliver, at også den femte person kan spise gratis, den sjette skal betale 20 kroner, den syvende 50 kroner, den ottende 90 kroner, den niende 120 kroner. Den tiende skal betale 520 kroner i stedet for de 590.

  Alle seks personer får en lavere pris end tidligere, og de fire første kan fortsat spise gratis.

  Men så er det, at én i selskabet begynder at sammenligne, hvad de hver især har sparet. De står uden får restauranten.

  »Jeg fik kun 10 kroner af de 200 kroner,« begynder den sjette person og peger på den tiende. »Men du tjente 70.«

  »Præcis,« siger den femte person. »Jeg sparede også bare en 10´er. Det er uretfærdigt, at han fik syv gange mere end mig!«

  »Det er sandt,« råber den syvende person. »Hvorfor skal han have 70 kroner, når jeg kun fik 20? De rige skal altid have det bedre!!!«

  »Hør et øjeblik,« forsøger de fire første. »Vi fik jo overhovedet ingenting. Det her system udnytter de fattige.«

  De ni personer omringer den tiende og giver ham tæsk.

  Næste aften kommer han slet ikke til middagen, men de ni andre sætter sig til bordet og spiser uden at vente på den tiende. Da regningen kommer, opdager de noget.

  Der mangler 520 kroner…”

  • Satme en god fortælling, som er meget sand :o)

  • Hvis de kun er 9 der spiser kan der jo aldrig mangle 520kr. Copy paste er fedt men læs nu hvad du paster inden du offentliggør det.

   • “Hvis de kun er 9 der spiser kan der jo aldrig mangle 520kr. Copy paste er fedt men læs nu hvad du paster inden du offentliggør det.”

    Bare fordi du ikke har et modargument behøver du ikke rakke ned på historien eller personen, der viderefortæller den. Om der mangler 520 kr eller 420 kr kommer vel ud på ét, det er stadig næsten halvdelen af beløbet de så skal betale, der mangler.

 26. Kristian skriver

  Synes det er en egoistisk tankegang du har at du hverken vil arbejde en time mere om ugen eller betale mere i skat. Du kalder dig selv for en del af arbejderklassen, og en standard arbejdsuge for en dansker er på 37 timer, hvilket er lavt i forhold til resten af den vestlige verden. Jeg ville med glæde arbejde 40 timer om ugen hvis det betød at vi ikke havde folk der levede under fattigdomsgrænsen, at folk i nedslidende arbejde ikke lige skulle arbejde 7 år mere, og at folk fra socialt udsatte familier også fik muligheden for at blive lige så privilegerede som dig.
  Desuden snakker du om at vores offentlige sektor er den største i verden, jeg skal ikke kunne sige om det passer, men den er da kun vokset de sidste 10 år, så jeg tror ikke du skal frygte at den vokser hvis Helle vinder.
  Hele vores åh så harmoniske samfund som du så godt kan lide, og de velfærdsydelser du nyder så godt af er jo ved at smuldre med blå blok ved roret. Vores svage får det dårligere, vores uddannelsessystem bliver ringere og efterlønnen bliver afskaffet. Jeg foretrækker disse ting selvom jeg er færdig med skole, ingen intentioner har om at gå på efterløn og heller ikke er syg. Man kan godt tænke lidt på sine medmennesker.

 27. Nu har jeg siddet og læst de fleste kommentare her på siden, og er af den overbevisning , at vi har alle lov til at ytre os, uden at man skal kaldes alt muligt som ikke har noget med sagen at gøre ! Manden har ret vi betaler for meget i skat , kontra alle de nedlukninger af vores sygehusvæsen , nedprioteringer af skoler, ældre plejen etc . At skulle arbejde en time mere om ugen, hell no , hvis regeringen mener at vi skal arbejde en time mere , må det jo betyde at der er arbejds pladser nok , prøv at regn den ud med en time gange det antal mennesker der har arbejde, og se hvor mange fuldtids ansatte der kunne være mere , på normal tid???!!!! Fedt indlæg:-)

 28. Dette er et GLIMRENDE eksempel på at det danske folkeskole niveau er for ringe…… no lie

 29. Hans Chr Jakobsen skriver

  et godt og forståeligt brev,men her er sagen fra min side ,jeg har arbejdet fra før jeg kom ud af skolen ,og betalt et kæmpebeløb i skat ,så blev jeg syg efter 42 år på arbejdsmarkedet ,da jeg havde været syg i et år ,fik jeg beskeden , du er for syg til at få sygeløn,så kom jeg på kontanthjælp og fik 1470 kr om MÅNEDEN,jeg mistede alt jeg havde,ægteskab hus, mc,livslyst,selvværd,osv ,der gik 7 -8 mdr så kom jeg på førtidspension og betalte min kontanthjælp tilbage,den her regering har skaffet os en masse unødigt bla a en krig flere steder i verden ,på falsk grundlag,+ et hav af regler og love,og det har rumlet længe i vu og ku ,om fjernelse af stemmeret for folk på kontanthjælp og pensionister,så det vil sige at jeg også skal umyndiggøres hvis det står til næste generation,hvis jeg kunne arbejde så gjorde jeg det ,det er et lorteliv det her,man vælger ikke selv at blive syg ,turen kommer til alle før eller siden ,og så vil jeg godt høre hvordan blå tilhængere vil råbe op,jeg har aldrig fået så meget som tak for mit arb,liv ,heller ikke forventet det,men den måde man bliver behandlet på gør at man også risikerer at blive mere syg ,

  • 1470 kr om måneden?!? Hvad snakker du om? Kontanthjælpen har ALDRIG været så lav så det er da vist hovedet du er blevet syg i? Det er en stor gang sludder. Sidst socialdemokraterne sad ved magten havde vi meget stor udenlandsgæld fordi penge vi ikke havde blev brugt, og nu skal vi så ud i det samme igen. Hvem er det lige der kører dette samfund i sænk? Det er alle de forpulede kommunister og socialister derude som nok skulle have fulgt lidt bedre med i matematiktimerne i skolen. Fuck hvor kan jeg blive arrig over den ignorance der er til stede når disse emner debateres. Lad da for guds skyld være med at tage partiernes ord for gode varer, halvdelen af dem aner jo ikke en fløjtende fis om hvad de står og prædiker. Den nuværende regering har vendt en synkende skude og nedbragt vores gæld med med omkring 150Millioner kr. Hvordan tror du DK havde set ud nu hvis det ikke var blevet vendt?! Gælden var blevet større og større og kunne på sigt resultere i tilstande som i Grækenland. At sige at vi der tjener gode penge ikke vil bidrage til samfundet er simpelthen for latterligt og nok noget nær det mest uintelligente jeg har hørt i lang tid.

  • Og hvad er det for noget vrøvl om stemmeretten. Måske har der i ungdomsorganisationerne en snak om det, men som om det nogensinde skulle blive en realitet!
   Stemmeretten er fastsat i grundlovens § 29, så den kan altså ikke bare lige ændres sådan uden videre. Så med mindre man rent faktisk er umyndiggjort – og det er man ikke, hvis man er arbejdsløs eller pensionist – så har man stemmeret, og vil altid have det!

 30. Flemming skriver

  Jan – jeg tror du er opstillet på venstres liste på Frederiksberg, og så skal du jo skrive sådan en gang vrøvl……

 31. Jeg er helt enig. Hvis Helle får magten, bliver det rent helvede

 32. Jesper Henriksen skriver

  Hej Jan.

  Jeg er ikke sikker på, jeg bryder mig om din retorik med “Jeg vil ikke”, “Jeg gider ikke”…

  Jeg er dog enig i dine synspunkter, langt hen ad vejen.
  Ville sågar nok stemme på dig, hvis jeg havde adresse på Frederiksberg (det har jeg).

  Tak.

 33. Det her er nok heller ikke en debat jeg skal blande mig i MEN, jeg vil da hellere arbejde en smule mere hver dag og når jeg så er slidt op, kan jeg få lov til at få den hjælp jeg skal have. Hvis den regering vi har nu fortsætter, så er de stakkels mennesker som har de fysisk hårde job, og hurtigere bliver slidt ned, ingen muligheder for noget som helst. de kan ikke gå på efterløn, for den er afskaffet, de kan ikke få den bedste behandling på sygehuset, for det har de ikke råd til osv. osv. der vil heller ikke være mulighed for, at unge mennesker fra sagt bemidlede familier tager en uddannelse, for det har de heller ikke råd til… hvad er det for et samfund ser som fremtiden for DK, fordi du har et job og penge og skal betale skat??? Bare tænk på, når du bliver gammel og skal på plejehjem eller på sygehuset, så er det altså de mennesker som arbejder der, du vil give flere forringelser!!!

  • Det er jo decideret usandt det du skriver. Efterlønnen skal afskaffes – ja. Men for dem som er nedslidte og ikke kan arbejde mere, for selvfølgelig den hjælp de skal. Det der er meningen med reformen er jo dem som ikke er i stand til mere i skal, men hvis man sagtens kan arbejde 10 år endnu uden problemer skal man da gøre det. Mht sygehuse er de gode og fungere og som Lars Løkke også bruger meget energi på at få frem, går han højt op i at optimere sundhedsektoren så meget som muligt!
   Så som du selv sagde, så skulle du nok ikke blande dig når du ikke har noget fornuftigt at sige!

  • Rebekka. Tror måske du skal prøve at følge lidt med i debatten. Lytte til hvad begge parter siger, i stedet for at æde rød bloks usaglige skræmmekampagner råt.
   Jeg vil gerne vide hvor du har fået ind i dit hoved, at det ikke vil være muligt for børn fra mindre bemidlede familier at tage en uddannelse hvis blå blok vinder? Jeg har da ikke på noget tidspunkt hørt dem sige at de vil ændre på at:
   – Alle unge har lige adgang til uddannelse
   – Alle unge har adgang til SU

   Det er jo noget du finder på!

   Og så jeg rigtig træt af at høre på når folk taler om at FÅR en uddannelse. I går talte Helle igen om alle dem der ikke FIK en uddannelse mens der var opsving.
   Ja i Danmark er uddannelse gratis, men kære Helle, uddannelse er ikke noget man FÅR. Det er noget man arbejder hård, kæmper og stræber for. Det er noget man i nogle tilfælde ofre andet for. Det er lange arbejdsdage, økonomiske ofre, og lige så meget reelt arbejde som hvis man arbejder som smed, VVS’er eller SOSU hjælper. Hvis man starter på universitetet som 18 årig, og derefter arbejder hele livet, har man haft mindst lige så langt et arbejdsliv som sygeplejere, sosu hjælpere, smede, tømre og ufaglærte.
   Hvis man er 40 og ikke har TAGET en uddannelse, har man faktisk stadig chancen. Man kan stadig få SU, der er mulighed for at komme i voksenlære. Ja, gu kræver det ofre, nøjagtig som hvis man var 18, men det er dit valg og din kamp og dit ansvar. Tør øjnene og ta’ ansvar for dit eget liv.

   • Hvis du er sat i familiepleje og bor der selv om du er over 18. KAN DU IKKE FÅ SU! læs lige loven en gang til..
    Ved godt at der så er en anden form for betaling, men den er så lille at det snart ikke kan svare sig. Der er der tale om ikke at have råd til uddannelse!!

 34. Hold da op en gang vrøvl. “det handler ikke om penge” – JO – DET GØR DET. det er faktisk meget simpelt; “har du penge så kan du få” så derfor skal vi op på 40 timers arbejdsuge igen hurtigst muligt, og det kommer vi uanset om det bliver Helle eller Lars. Det er så nok meget bedre at det bliver under Helle vil jeg mene, men de der forskruede urealistiske holdninger til at vi kan få det hele helt gratis uden at skulle betale eller yde, den går altså ikke. Så bliver det ligesom når man går hjem efter en dag i byen mens solen står op, og man tænker “hvorfor brugte jeg nu flere penge end jeg egentlig har” oplevelse. Fakta, kære venner, fakta.

 35. Er selvstændig og arbejder min. 65 timer om ugen. har sat min løn til at være fast p.r måned, for ellers fik jeg jo alligevel ikke mere i lommen. guleroden ved at være selvstændig og arbejde mere er efterhånden væk, vi bliver beskattet for alt. nogle gange flere gange. men med det sagt er reform politik vores eneste håb i en tid hvor verden er dybt forgældet.
  min stemme er sikker, sat på Løkke Rasmussen, ikke altid enig men vores eneste håb for ikke landet bliver sænket med mand og mus.
  syntes dog at når valget er vundet hr. Rasmussen, skulle du bruge noget tid på at rydde op i love og regler, mange modarbejder hinanden.
  ellers knæk og bræk, vi skal nok vinde det valg her.

  • Hvis du efter 10 år med en borgerlig regering bliver “beskattet for alt, og nogle gang flere gange” – hvorfor tror du så det vil ændre sig? 10 år!
   Du snakker om overflødige love og regler, men hvem har indført dem? Og hvis du mener de røde har indført dem, hvorfor har de så fået lov at stå i 10 år, uden at blive fjernet? Blå blok går ind for de regler, færdig arbejd´. 10 år!

   Jeg tror du stemmer blåt, fordi du altid har gjort det. De ændrer ikke noget for dig – og topskatten fjernest tidligst i 2014. Fogh havde i det mindste format, Løkke er bare klassens vikar, som ikke aner hvordan man skaber politisk bærende resultater.

   • Så hvis du i 10 år havde betalt 1000 kr om måneden for mad, og du synes det nok var lige i overkanten, og der så kom en og sagde “nu kan du få lov at betale 1500 kroner om måneden for det samme mad”, så ville du tage det?

    Erkendelse af, at det ikke er perfekt nu, gør ikke, at man bare skal vælge det andet (dårligere) alternativ.

 36. EN ANDEN LILLE HISTORIE

  Forskellen på en offentlig og en privat virksomhed .

  En offentlig og en privat virksomhed aftalte at dyste i kaproning i en otter.

  Begge mandskaber trænede længe, og da dagen kom, var begge hold “fit for fight”.

  Alligevel vandt den private virksomhed med en hel kilometer.

  Moralen røg helt i bund hos den offentlige virksomhed, og den øverste ledelse besluttede at næste år skulle man vinde.

  Der blev nu nedsat en projektgruppe til at undersøge problemet.

  Gruppen fandt efter mange undersøgelser ud af at de private, helt uhørt, havde ottemand til at ro og en til at styre, mens det offentlige havde en mand til at ro og otte til at styre.

  I denne tilspidsede krisesituation viste ledelsen betydelig handlekraft.

  De fik straks fat i et konsulentfirma, som skulle undersøge det offentliges struktur, og eksperterne kom efter mange måneders arbejde til den konklusion, at der var for mange til at styre og for få til

  at ro.

  På baggrund af konsulentrapporten blev der straks foretaget ændringer i holdopstillingen.

  Man havde nu fire styrmænd, tre overstyrmænd, en styreleder og en roer. Af motivationshensyn indførte man desuden et pointsystem for roeren : “Vi vil udvide hans ansvarsområde og give ham større

  indflydelse”.

  Året efter vandt de private med to kilometers forspring.

  Den offentlige virksomhed fyrede straks roeren på grund af det dårlige resultat, men udbetalte dog en bonus til ledelsen i erkendelse af det store arbejde der blev udført. Der blev udfærdiget en ny analyse fra

  konsulentfirmaet, som konkluderede at man havde valgt den rigtige taktik, og at motivationen også var i orden. Dermed måtte det være materialet der skulle rettes på.

  Således er den offentlige virksomhed i dag, ved at udvikle en ny bådtype.

 37. Her er historien om ti personer, der hver dag går ud på restaurant og spiser middag sammen. Den fælles regning på restauranten ender hver dag på 1.000 kroner, og de ti deler den op på nogenlunde samme måde, som vi betaler skatter her i landet.

  De første fire – de fattigste – skal derfor ikke betale noget. Den femte skal betale 10 kroner, den sjette 30 kroner, den syvende 70 kroner, den ottende 120 kroner og den niende 180 kroner. Den tiende, den rigeste af dem, skal betale 590 kroner.

  Rod med rabatten: Sådan spiser de sammen hver dag, og alle er de glade for den måde, de deler regningen på. Lige ind til restauratøren pludselig giver dem rabat.

  »Eftersom I er så gode kunder,« siger han, »giver jeg jer 200 kroner i rabat på jeres middage.« En middag for ti personer koster derefter 800 kroner.

  Gruppen vil stadig betale regningen på samme måde, som vi betaler skatter her i landet. Så de første fire bliver ikke påvirket: De skal stadig ikke betale. Men hvad med de seks andre – dem som betaler – hvad skal de gøre? Hvordan skal de fordele rabatten på 200 kroner, så alle får en lige del? Og nu skal man holde ørene stive:

  De finder ud af, at 200 kroner divideret med seks bliver til 33,33 kroner. Hvis de trækker det beløb fra hver persons andel, skal den femte og sjette person have penge for at spise.

  Restauratøren foreslår, at det mest rimelige vil være at reducere hver person regning omtrent jævnt, og han sætter sig til at regne på, hvad hver person skal betale. Resultatet bliver, at også den femte person kan spise gratis, den sjette skal betale 20 kroner, den syvende 50 kroner, den ottende 90 kroner, den niende 120 kroner. Den tiende skal betale 520 kroner i stedet for de 590.

  Alle seks personer får en lavere pris end tidligere, og de fire første kan fortsat spise gratis. Men så er det, at én i selskabet begynder at sammenligne, hvad de hver især har sparet, da de står udenfor restauranten.

  »Jeg fik kun 10 kroner af de 200 kroner,« begynder den sjette person og peger på den tiende. »Men du tjente 70.«

  »Præcis,« siger den femte person. »Jeg sparede også bare en 10´er. Det er uretfærdigt, at han fik syv gange mere end mig!«

  »Det er sandt,« råber den syvende person. »Hvorfor skal han have 70 kroner, når jeg kun fik 20? De rige skal altid have det bedre!!!«

  »Hør et øjeblik,« forsøger de fire første. »Vi fik jo overhovedet ingenting. Det her system udnytter de fattige.«

  De ni personer omringer den tiende og giver ham tæsk. Næste aften kommer han slet ikke til middagen, men de ni andre sætter sig til bordet og spiser uden at vente på den tiende. Da regningen kommer, opdager de noget.
  Der mangler jo 520 kroner…..

  SÅ STEM DOG BLÅ BLOK FOR FANDEN I HELVED!

  • 😉 rigtig god og sand historie 🙂

   • Ja det er nemlig rigtigt! Det er simpelthen bare så træls at borgerne i det danske samfund, ikke kan se at uden en blå økonomisk politik, så går landet i stå. Helle vil så mange gode ting, men hvor er det lige hun vil få alle de penge fra, når vi i samfundet har en glæd på 87 mia??

 38. Så er de også historien om Lars Løkke, som gennem utallige bilag tværede alle mulige udgifter ud på danskerne. Det var bl.a. restaurant besøg, måske har han også købt en båd? =)

 39. Kim Gaarsdahl skriver

  Kan kun erklærer mig enig

  Hendes plan virker kun, hvis ALLE deltager, og alle gøre nøjagtig som hun siger. Det er dumt, Det er latterligt.

  Jeg er studerende, og glæder mig til næste år at starte en 4 år lang uddannelse i udlandet, og er glad og priviligeret at jeg kan få in SU med der ned. Udover jeg for en uddannelse for jeg so ungt mennesker også et bredere perspektiv på tilværelsen og livet.

  Det vil jeg ikke vælge, hvis jeg skal betale pant for min hjerne.

  Faktisk tror jeg ikke det ville være tosset, om Fru Helle T S tog en tur til udlandet, f.eks et sted i asian, så hun kan få sat sit syn på ” hvad er sult, og fattigdom” lidt i “alt er realativt” tanken.

 40. Peter Lykke Hvid skriver

  Egoismen lever i bedste velgående kan jeg se.

  Det er vel sådan en typisk holdning blandt mange danskere, at når de er færdige med at nasse på det danske velfærdssamfund og skal til at betale for deres forbrug, så vil de have lukket kassen i.

  Lad den der ikke skylder til det offentlige melde sig her, så kan vi tage debatten derfra

 41. Cand.jur. og advokat med møderet for landsret, ikke den helt klassiske arbejderprofil, må man sige.

  Når det er sagt, så jo: Jeg synes faktisk, det er fair, at man får lov at beholde 50% af det, man tjener. Men det gør de fleste også, når man indregner alskens herlige fradrag (bolig, transport, pension, osv.).

  Alt godt,

  Kasper, som ikke har noget i mod at arbejde mere og spytte lidt mere i fælleskassen, så alle kan få det bedre.

 42. Maj-Britt skriver

  “Sjovt” jeg har spurgt til, hvordan jeg som enlig mor – og offentlig ansat – skal kunne få min dagligdag til at hænge sammen, nu hvor jeg skal til at betale mere i skat og også enten til at betale for at komme på arbejde (betalingsring) eller tage det offentlige.
  Hvis jeg skal til at tage det offentlige skal jeg bruge MINDST 2 timer mere på transport om dagen (hvis det altså kører) og arbejde en time mere om dagen, altså MINDST 11 timer mere om ugen – væk fra hjemmet – og dette kun, hvis det offentlig kører til tiden.

  ….og “sjovt” nok skøjter de igen af på svaret:

  “Hvert år dør 500 københavnere af trafikkens luftforurening, for slet ikke at komme ind på følgesygdomme som astma mm. Vi er nødt til at gøre noget nu, og det er i særdeleshed noget der optager os med børn, der bor i København. Derudover spildes der dagligt 130.000 timer i hovedstadsområdet pga. trængsel, svarende til et samfundsøkonomisk tab på 6 mia. kr. om året.
  Men jeg forstår dine betænkeligheder ved vores idé om en betalingsring, og din bekymring for hvordan din hverdag skal hænge sammen. Pengene fra betalingsringen skal ubeskåret gå til bedre og billigere kollektiv trafik. En bedre og billigere kollektiv trafik vil komme pensionister, studerende og folk, som ikke har råd til en bil, til gode. Pendlere, der benytter toget fra for eksempel Roskilde, vil eksempelvis spare 5.192 kroner om året, fordi månedskortene vil blive 40 procent billigere”.

  Hvor står jeg henne i det svar? Der er ikke et svar på hvordan dagligdagen skal hænge sammen nu jeg får MINDST 11 timer mindre hjemme om ugen og dette går ud over mit barn. Derudover er jeg heller ikke “pensionister, studerende og folk uden en bil,” og efter jeg får lov til at være 11 timer mere væk fra hjemmet, skal jeg også med glæde betale mere i skat? NEJ – det hænger bare ikke sammen

 43. casper b.p. skriver

  Soc.dem:
  – Millionærer skal betale ekstraskat (bare ikke Helles mand),
  – Børn skal gå i folkeskole (bare ikke Helles børn),
  – Danskere har ét personfradrag pr. person (bare ikke Helle, hun har 2),
  – Folk skal betale for at køre ind i Kbh. (ikke Helle hun bor 50 meter inden for grænsen),
  – Man skal cykle og køre i bus i Kbh. (dog ikke Helle, der tager Poloen hver dag fra Østerbro til Borgen),
  – Man må ikke udnytte tysk moms (Helle flexleaser dog Polo’en på tysk moms hos Fleggaard)

  hmmm

  godt image H.T.

 44. Jeg takker for din kommentar Jan… Jeg kunne ikke være mere enig!

 45. ‎”Spændende job med en god løn. Familie, fritidsinteresser, ferie og fester.” Ja du lyder sgu til at have det hårdt! Tag en tudekiks.

  • casper b.p. skriver

   hvorfor tror du Jan har mulighed for disse interesser? og om han har det hårdt eller ej er vel ikke op til dig.

 46. Haha, der står jo så også længere nede at han har måtte arbejde hårdt for det han har. Derfor er det vel helt ok at synes at det er forkert at Helle og resten af de røde vil tage FLERE af hans penge, for at give dem til mennesker på kontant hjælp som ligger og hygger sig på sofaen dagen lang…..

  • Bare lige en lille fodnote fra sidelinjen. Det er altså ikke alle som er på kontanthjælp, der ligger hjemme på sofaen og flyder. Mange som er på kontanthjælp idag står uden arbejde. Jeg kender selv en del som har været uden arbejder, og så som hellere end gerne ville gå på job hver dag, end at skulle have penge fra kommunen. Synes man skal passe på med hvad man slynger ud, som man siger så er “det den enkelte, der ødelægger det for de mange”. Bare fordi man er på kontanthjælp betyder det ikke at man ikke gider lave noget. Mange vil rigtig gerne have noget at rive i, men står uden arbejde..

  • Bare det at du siger at kontanthjælpsmodtagere bare ligger på sofaen, gør at jeg vil opfordre alle til at lade være med at høre på noget som helst af det du siger. Du er da helt blank.

 47. Kim Jensen skriver

  ENIG.. det er meget præcist skrevet, og uanset hvad man mener eller tror, så gælder det..

  en stor offentlig sektor -> høje skatter
  høje skatter -> høje lønninger
  høje lønninger -> dårlig konkurrenceevne
  dårlig konkurrenceevne -> flere arbejdsløse
  flere arbejdsløse -> større offentlig sektor

  meget enkelt og måske også lidt for simpelt fremstillet, men essensen er korrekt.

 48. Julie: Hvis du gad sætte dig ind i tingene, vil de vide at de røde ikke vil hæve skatten for almindelige lønmodtagere, og at de vil sætte kontanthjælps modtagere i sving, så de skal arbejde for kontanthjælpen. Det er i orden med en holdning, men den skal altså bygges på facts og ikke fordomme.

 49. Fantastisk debat. Og til jer med tudekiksene og buhu kommentarerne og bemærkninger om at jeg skulle være en egoist. Alle er egoister. Derfor virker socialisme ikke. Hvis alle skulle knokle løs og smide al deres løn ind i en stor fælles pulje og så trække det ud, de selv mente, at de havde behov for – så skulle det nok blive festligt. Jeg er tilhænger af et velfærdssamfund med fri adgang til uddannelse og sundhed – og jeg er helt med på, at vi arbejdere (altså alle os, der har et arbejde) selvfølgelig skal betale gildet. Men nok er nok! Der må være måde med galskaben – først betaler vi bundskat, mellemskat, topskat, kommuneskat, kirkeskat, ejendomsværdiskat, grundskyld, og grønne afgifter. De penge, der er til overs og som ryger ud i privat forbrug er ikke engang mine egne – hver gang jeg bruger 1 kr. skal jeg lige betale 25 øre ekstra i skat – nu hedder det bare moms. Hvis jeg er så heldig at bruge min krone på noget, der ikke er belagt med punktafgifter. I modsat fald bliver det endnu mere. Og hvis de røde i morgen vinder valget, så går det endnu mere amok. 30 milliarder kroner ekstra i skat og afgifter. Jeg starter mit indlæg med at skrive, at jeg godt er klar over, at jeg er privilegeret. Jeg er ikke hjemløs eller syg – og det takker jeg skæbnen for. Jeg vil gerne bidrage til hjemløse og syge og narkomaner og handicappede og alle mulige andre, der ikke har været så heldige som mig. Men hvorfor skal jeg betale efterløn til en masse mennesker, der godt kan arbejde og forsørge sig selv, men bare ikke vil mere? Hvordan er det nået så vidt, at mere end 2 millioner mennesker i det her samfund lever af overførselsindkomster? Det er da ikke holdbart i længden.

 50. Super godt skrevet, Jan! Længe har jeg søgt efter meningen med at dem, der har knoklet hårdt for deres egne penge og brugt flere år af deres ungdom på lange uddannelser, så de kan dygtiggøre sig og styrke Danmark, har skulle give deres penge til dem, der bare lader stå til og ikke mener at de skal bidrage lige så meget til det fællesskab, som de selv nævner så hyppigt.

 51. Problemet med rød blok’s økonomiske tankegang, er at den ikke er klar til hvordan verden ser ud idag. På papiret er det måske fint – Firmaerne, de rige og bankerne har alle pengene – vi tvinger dem til at dele.
  Tiden er bare løbet fra den tankegang – verden er idag et mindre sted, og mulighederne for outsourcing, at drive forretning på tværs af landegrænser og international konkurrence (Både firmaerne imellem, men også konkurrence på billig arbejdskraft EU-landende imellem) gør, at hvis den røde tankegang med at tvinge dem til at betale implementeres, så har de, modsat 20-40 år siden, enormt nemt ved at pakke deres grej og flytte ud af landet for at fortsætte deres forretning på mere rimelige og konkurrencedygtige vilkår.

  Liberal Alliance er inde på det rigtige – Danskerne skal glemme vores idiotiske jantelov, og se lidt ud over vores egen navle. Det kan godt være det skærer i hjertet på en gammel rød fanebærer at se lettelser til firmaer der “allerede har så meget”. Men hvis han nu tænker lidt frem og lidt mere globalt giver det faktisk ret god mening. Ligesom idioten der, på motorvejen, ikke vil give plads til at flette fordi “Han skal fandeme ikke komme før mig” uden at tænke på at hvis alle fik plads, så gled hele trafikkøen langt bedre, så vil den danske økonomi og konkurrenceevne stå langt stærkere hvis vi støttede om omkring dem der virkelig kan generere omsætning til skattefar: Virksomhederne. Det kan 12 minutter fra et par offentlige ansatte ikke.

  Giv virksomhederne de bedste muligheder for at drive forretning og de vil helt automatisk gøre det de er bedst til: At tjene penge. Det giver penge til skat, det giver arbejdspladser. Og se så for pokker da ud over jeres egen egoistiske navle og lad være med at straffe de eneste der kan få vores økonomi op at stå igen. Det ér simpelthen mest fair.

 52. Det er skam også bygget på facts. Det er et faktum at de vil hæve topskatten med 8% – ergo skal de rige af med flere penge, til folk på dagpenge og kontanthjælp. Det er jo ikke noget nyt at S siger de vil sætte folk i sving, det er der altid blevet sagt fra oppositionen side – dog er der også meget nemt at udtale når man ingen indflydelses har, hvilket Helle Thorning og hendes flok er RIGTIGT gode til. Med den arbejdsløshed som Danmark har, er det bare lettere sagt en gjort, så igen så tager Socialdemokraterne den lette udvej og nasser på de rige!

 53. Godt skrevet Jan!

  I fjolser der siger det er egoistisk tankegang osv, tag dog og læs det der står…

  Han skriver jo netop at han gerne betaler skat så de “svage” kan få hjælp osv, men at der må være en grænse for hvornår man ikke kan beskatte folk mere…

  Helt ærligt folkens…er det så meget forlangt at man gerne vil beholde bare sølle 50% af hvad man har knoklet for hver måned?

  Det aller mest fair ville være at gøre som i Grønland ( hvor jeg har boet og arbedet 1 år) og sige lige skat for alle… flad skat 42% kører de med deroppe… så er der ikke nogen der bliver snydt, alle betaler samme % af deres indkomst og det kan betale sig at tage ekstra vagter osv. På den måde bidrager alle lige meget!! så vil ham med 100.000 om måneden betale 42.000 i skat om måneden, og ham med 10.000 vil betale 4200 i skat…

  Man kan da ikke kalde folk for egoister fordi de ikke synes det er i orden at man skal arbejde længere og betale mere i skat når man i forvejen betaler 60% ?? personligt synes jeg det er ok med topskat, grænsen skal bare sættes op så den ikke rammer “alm” mennesker som håndværkere og andre med mellemlang uddannelse… sæt den op til kun at gælde alt over 1.000.000 kr . så rammer den kun millionærerne.. for det er dybt latterligt at sige at folk der tjener 500.000 om året er “rige”…!!!!!!

  Og uanset baggrund så HAR vi altså samme muligheder for uddannelse her i danmark… jeg har ikke taget en uddannelse fordi jeg var skoletræt efter HF og tog et arbejde ( var lige blevet 18 år) og senere var det svært at komme igang for nu havde jeg jo lejlighed og faste udgifter og havde vænnet mig til min løn på 18.000 om måneden.

  Jeg er pt på kontanthjælp da jeg ikke kunne finde nyt arbejde efter endt barsel som passede med at jeg kunne hente min datter i inst. og er nu gravid igen… jeg får 8000 udbetalt om måneden for at gå hjemme og lave ingenting, og det er jeg taknemmelig for! for ellers var vi da på spanden økonomisk… jeg var så dum at jeg ikke var medlem af a-kasse , at jeg ikke tog en uddannelse og selv har sat mig i denne situation.. så gudske lov for vores regering der sørger så godt for mig! man er sku et utaknemmeligt skarn hvis man tillader sig at brokke sig over at stå i samme situation som mig når man selv er skyld i det, i stedet for at være takemmelig for de 8000 kr og frie sygehusvæsen osv.

  Jeg kommer fra en familie bestående af de laveste i samfundet, vi har en arvelig sygdom i familien der gør at mange i min familie er på sygepension og er ind og ud af hospitaler… og de får førsteklasses behandling hver gang… vores sygehusvæsen er tip top! har aldrig hørt nogen jeg kender klage over ventetider eller dårlig behandling! Jeg synes simpelthen vi er blevet et samfund af brokkehoveder og “jeg skal da ha” mentalitet… hvor er folks ansvar for deres eget liv blevet af? vi har ingen RIGTIG fattige her i landet… alle kan få en lejlighed med boligsikring, kontanthjælp, ekstra børnstilskud, friplads i institution osv hvis man er uheldig eller bliver syg… og så kan det godt være der ikke er råd til Gucci tasker og ferier i udlandet, men det gør altså ikke folk fattige!

  Jeg kunne aldrig drømme om at stemme rødt! jeg stemmer liberal alliance denne gang da jeg har fuld tiltro til at de er de bedste til at få landet på ret køl og skabe stabil velfærd i fremtiden!

  • Godt skrevet af dig, Karina! Er helt enig i din tankegang omkring skatterne.. Helle Thorning osv. taler om deres såkaldte “fair-løsning”, jeg kan simpelthen bare ikke se det fair, hvis vi får en rød regering ender det jo med endnu flere som nasser på samfundet???????

  • Mest fornuftige har hørt under hele valgkampen, kan man stemme på dig?

   Ps. Opfordrer folk til at se dette link. Hvis man ikke gider se det hele, så spring frem til 10:45 og se resten ud. http://www.youtube.com/watch?v=E9RFb76j7jc&feature=player_embedded#at=650

  • Tak Karina
   Det var så godt skrevet og så sandt
   Det er ikke at være fattig ikke at kunne købe mærkevare eller rejse og alt den slags.
   Selvfølgelig skal dem der kan og har bidrage til dem der ikke har og kan, men det er da en selvfølge at man ikke kan ligge på sofaen, eller være syg, på orlov, under uddannelse eller andet og alligevel have det samme rådighedsbeløb som dem der knokler r…. ud af bukserne. Man må også sætte tæring efter næring, og selv tage ansvar.

  • Sådan!

 54. Alfred Pedersen skriver

  Socialister er de største egoister – de stemmer udelukkende på rød blok for at mele deres egen overførselsindkomstkage.

  Vi – arbejderne – er det sande undertrykte folk.

  Og ved du hvad du glemte? At Helle selv har stukket 150.000 kr. i egen lomme da hun gennem 9 år fuskede sig til sparet skat. Det er da så hyklerisk som det kan blive!

 55. Hvis du stiller op har du en stemme herfra… Du har så ret..

 56. Carsten Frederiksen skriver

  Hej Jan,

  Hvor er det dog befriende at læse dit indlæg. Jeg er sikker på at mange af os, der tit starter dagen kl. 05.00 for at nå morgenflyet, eller for at køre til møder rundt om i landet, og i det hele taget har arbejdsdage, der ligger langt over de 40 timer ugentligt, tænker præcist det samme. Hvad er det, der giver os lyst til at ofre endnu mere af vores tid eller indtægt på andre, fremfor den familie, som vi trods alt også har.

  Jeg er noget så inderligt træt af at høre om de svage eller de såkaldt fattige (OECD-målene er jo så relative, at der altid vil være fattige, uanset det generelle velstandsniveau). Hos os betaler vi for alt selv, fra ulykkesforsikring, sundhedsordning, skoler, motion og pension – alt sammen for at få en kvalitet, der kan give/sikre os et rimeligt liv sammen med en engageret indsats på arbejdet. Og nu vil man kræve mere af os… og det samtidig med at vi har en hovedpart af befolkningen, der end ikke kan forestille sig hvad det vil sige at arbejde mere end 50 timer om ugen, og samtidig synes det er sjovt…

  Vi kan og vil ikke give mere! Resultatet er for os bliver sandsynligvis investeringer i udlandet, hvor vi anvender fradraget til at fjerne skatten helt. Risikoen er lille – vores skattekroner får vi ikke noget for alligevel – og vi har stadig ret til de yderlser, som vi (måske) kan få, når vi bliver ældre.

  Alt at vinde og intet at tabe. Bortset for dem, der troede, at de fortsat vil kunne malke os for mere og mere.

  Lidt trist og egoistisk, men der er altså en grænse. Som Asger Aamund siger, vi har for længst passeret den farlige grænse, hvor der er flere der nyder end der yder. Og nu ser vi konsekvenserne.

  Tak for et rigtigt godt indlæg.

  Hilsen, Carsten

 57. Super indlæg, Jan. Også den efterfølgende debat. Det bliver spændende i morgen 🙂

 58. Christian Strand skriver

  Jeg kunne også godt tænke mig at høre hvordan 12 minutter ekstra passer ind hos alle os der i forvejen allerede arbejder langt mere end 12 minutter ekstra om dagen…er det så 12 minutter ekstra på en flydende arbejdstid…eller betyder det at jeg skal arbejde mindre end idag?

  Endvidere kunne jeg også godt tænke mig at vide om der ligger planer hos rød blok ifht. at kompensere mig med mere tid til min familie…for det er jo bagsiden af medaljen af at være i det private og at tjene “mange” penge og have lange arbejdsdage. Jeg kan ligesom de fleste offentligt ansatte kan ikke “bare” lukke butikken ned når den officielle arbejdstid er gået og så smutte hjem til min familien…ligesom jeg meget sjældent, selv når jeg har ferie, kan holde mentalt fri. Hvorfor er dette ikke en del af ligningen…og hvorfor får jeg ikke noget ef de offentligt ansattes fritid?

 59. Claus Petersen skriver

  Kære Jan E. Jørgensen

  Jeg kan godt forstå du ikke vil betale mere i skat, bevares skatten er høj i Danmark. Du skal selvfølgelig heller ikke være flov over din gode uddannelse du SELV har kæmpet for.

  Men at arbejde mere er desværre en fremtidig selvfølge, hvad end du stemmer rødt eller blåt. Om det er 12 minutter mere om dagen (rødt) eller efterlønsreform (blåt), hente arbejdskræft fra udlandet, en kombination af det hele eller noget helt andet. Alt i alt giver det det samme, vi skal være længere tid på arbejdsmarkedet. Grunden hertil er såre simpel, vi kommer til at mangle arbejdskræft i fremtiden da de store årgange der har udgjort en stor del af arbejdsstyrken er blevet pensionsmodne. Derfor må os der er tilbage altså arbejde noget mere hvis vi vil have landet til at køre rundt. Selvom det virker absurd lige nu og her, nu hvor der er en del der er arbejdsløse, er der INTET vi kan gøre for at ændre det faktum at vi SKAL arbejde noget mere hvad enten det bliver blåt eller rødt i morgen.

  Der er mange der ikke gider arbejde mere, men det kommer vi til hvad enten vi ønsker det eller ej, på den ene eller anden måde. Vi kan kigge væk glemme problemt kommer og så ende med at skulle løbe dobbelt så hurtigt fordi vi er alt for få på vores arbejdsplads. Du har meldt dig ud af en potentiel løsning, fair nok, vi andre skal nok klare ærterne uanset hvad den endelige løsning viser sig at blive.!

  Med venlig hilsen
  Virkeligheden og Claus Petersen

 60. Længe leve kapitalismen!
  Helt ærligt, mere vil have mere, og det er simpelthen til at brække sig over. Mange af jer klager over at I måske skal til at betale det samme i skat som alle andre!!! Kom ind i kampen, der findes simpelthen andre i verdenen end jer selv. Kan godt følge at slevfølgelig skal folk gøre en indsats og bidrage til samfundet! Men hvad med dem der ikke har mulighed for det, måske pga. sygdom, hvad med dem der ikke har mulighed for at spare op, skal de rammes?
  Jeg synes det er ærgeligt at vores samfund har udviklet sig til at man er sig selv nærmest.
  Hvad med skraldemændene der tømmer Jeres affald, hvad med pædagogerne der passer Jeres børn, hjemmehjælperne der passer Jeres pårørerende (og på længere sig Jer), og hvad med sygeplejesken der sørger for Jer når I kommer på sygehuset. Det kan godt være vi “kun” tager en mellemlang uddannelse, og hvad så? Vi gør det fordi vi synes det nytter! Vi tjener ikke de store penge, men vi går på arbejde og passer Jeres børn i de 10 timer I er på arbejde for at tjene penge til alle Jeres luksus ting. Vil I undværer os? Det lyder lidt sådan! Og Jeres holdning med at I bare flytter, hvor er Jeres bidrag til samfundet der? Fordi I skal til og betale for et velfærdssamfund som vi andre har gjort, det gider I ikke!!! Dobbelt moral!
  Alt bliver ikke bedre fordi vi får en anden regering, vores økonomi vil være den samme, men jeg stemmer rød, det kan godt være at jeg støtter de bløde værdier, men jeg synes simpelthen ikke jeg vil lade mine børn vokse op i et samfund hvor de lære at være sig selv nærmest og så skidt med alle andre. Kan det være rigtigt at vi skal være så egoistiske?

  • Det her handler jo overhovedet ikke “mere vil have”, det er jo rent S/SF/EL hjernevask. Jeg vil ikke ha noget som helt, jeg vil bare gerne af med mindre.

   Det her handler om at tage en lille bitte smule mindre fra alle dem der i forvejen giver absolut mest.

   Helle siger altid at Lars Løkke har give de rige store skattelettelser. Sådan ser jeg det ikke. Han har helt rimeligt taget en lille bitte smule mindre fra dem der i forvejen bidrager med langt det meste. Det kun rimeligt!

  • -“Helt ærligt, mere vil have mere, og det er simpelthen til at brække sig over. Mange af jer klager over at I måske skal til at betale det samme i skat som alle andre!!! Kom ind i kampen, der findes simpelthen andre i verdenen end jer selv.”

   Hvor er du da bare super uintelligent at høre på. Hvem taler om at få mere?! Vi vil bare ikke af med mere end andre. Hvis vi snakker om egoisme hvem er det så lige der er de store egoister i den her debat?! Er det dem som skal betale mere for at dem som ikke magter at bidrage kan få mere? Eller er det dem som ikke bidrager og bare vil nyde uden at yde?!? Det er så latterligt som det kan blive.

  • “Mange af jer klager over at I måske skal til at betale det samme i skat som alle andre!!!”
   Er du sindssyg? Hvem tror du, helt seriøst, der betaler mest i skat? Når nu skatten herhjemme er proportionel og for nogle endda progressiv… Skattelettelser handler ikke om at give penge ud, men om at tage mindre.
   Hvis der kommer en og stjæler din taske med dine telefon, computer, pung og penge i, og efterfølgende afleverer tasken tilbage – nu tom – så har tyven jo ikke givet dig en taske! Han har bare ikke taget den…

   Men hvis der er nogen, som bare vil have mere, så er det da lige præcis rød blok!

 61. Interessant debat. Men bliver dog ret frustreret over at læse alle beskyldningerne om, at arbejdsløse ikke gider at arbejde, og at de hellere vil sidde derhjemme og nasse på samfundet. De findes selvfølgelig. MEN jeg er af den overbevisning af størstedelen af arbejdsløse gerne vil arbejde, problemet er bare, at de ikke kan få lov!

  Jeg blev kandidat i slutningen af 2010, var “heldig” at få et job kort tid efter, men det er desværre på lånt tid, og nu skal jeg snart igen ud og kæmpe imod, hvad der synes at være uoverskueligt mange andre nyuddannede, der ikke kan få job, fordi de fleste arbejdsgivere kun vil ansætte folk med flere års erfaring. Og det er i mine øjne en ond cirkel, for hvordan skal nyuddannede nogensinde få en jordisk chance for at få erfaring, hvis ingen er villige til at give dem den?!?!?

  Jeg kender mange dygtige nyuddannede, som er arbejdsløse, der for alt i verden gerne vil have et job, som i dén grad mister selvværd af at gå hjemme og som hader at være på dagpenge og ikke mindst i aktivering! De har søgt utallige stillinger (herunder også stillinger som de i princippet er overkvalificerede til) og lavet masser af frivilligt arbejde, fordi de gerne vil bidrage til samfundet, have et indholdsrigt liv, og i det hele taget have noget at stå op til!

  Og til dem af jer der skriver, at folk bare skal tage en vidergående uddannelse for at få et godt job – det er ærligt talt til grin. Det er nøjagtig det samme som politikerne igennem hele min opvækst har gået og prædiket, og mange af os har gjort “som de sagde”, men hvad er der ærligt talt kommet ud af det? Socialdemokratiet taler om, hvor vigtigt det er med større investering på uddannelsesområdet – hvad med i stedet at fokusere på, at nyuddannede i det hele taget får et arbejde?!?!? Så unge, der overvejer at tage en lang vidergående uddannelse faktisk kan se, at det betaler sig!

  Selvom krisen er global, og at vi alle må affinde sig med, at det er svære tider osv., så kan man ikke lade være at tænke på om det nu var det rigtige at tage en lang vidergående uddannelse, for i disse tider åbner den ihvertfald ikke mange døre! Medmindre, at man er en af dem som blev uddannet før krisen og dermed har haft nogle år til at få den erfaring, der skal til for overhovedet at kunne blive betragtet til en stilling.

  Det er i bund og grund møgfrustrerende, at man som nyuddannet kommer ud og glæder sig til endelig at kunne bruge al den teori man er blevet bombarderet med, igennem ens uddannelse, i praksis, for så bare at blive mødt med så meget modstand, der især er psykisk hårdt for dem, som er langtidsledige. De er jo godt klar over, at jo længere de går uden job, jo mere markedsværdi mister de, og til sidst mister flere troen på sig selv, og det gavner så sandelig heller ikke nogen!

  Mange arbejdsløse føler sig som “tabere” nok i forvejen, og det hjælper dem ikke yderligere, at de så ovenikøbet skal bebrejdes for, at de ikke har et arbejde. Jeg vil igen gerne erkende, at der hos nogen, rigtig nok er selvforskyldt, men der er i dén grad flere, der har gjort alt hvad de overhovedet kan for at få et job, og de fortjener ikke at blive hængt ud for at stå i den situation de står i!

  Så jeg håber på, at det parti som kommer til magten efter valget imorgen vil kæmpe for nyuddannedes (og arbejdsløse i det hele taget) fremtid og komme med kvalificeret hjælp og fornuftige løsningsforslag, for ellers kan jeg ikke se nogen ende på dette problem….

  • Du har ret i meget af det du skriver, og er også enig i at det naturligvis er langt fra alle arbejdsløse der ikke vil i arbejde. Problemet med mange uddannelser idag er at det er det rene trafik og musik.. altså mange tager en interessant uddannelse der interesserer dem, men som det er umuligt at få job indenfor da det er et niche område med meget få stillinger… så kan man ikke tillade sig at brokke sig bagefter over der ikke er jobs. Og til gengæld er der flere brancher der mangler personale, men ingen der gider uddanne sig indenfor området… feks mangler der revisorer og andre økonomer rundt omkring i virksomhederne pt.! der er jo adskillige tusinde ledige stillinger inde på jobsiderne inden for alt muligt…

   Mht at skabe flere stillinger til de nyuddannede så vil jeg anbefale dig at stemme blåt i morgen, da det er klart blå blok der vil gøre mest for at skaffe arbejdspladser til alle dem der mangler. 🙂 med mindre selvfølgelig du gerne vil ansættes i det offentlige…dem vil rød jo have flere af…! held og lykke med jobsøgningen

   • @ Karina

    Tak for din kommentar.

    Mht. det du skriver med at mange tager en niche uddannelse og derfor ikke kan tillade sig at brokke sig – det billede har jeg svært ved at nikke genkendende til. og jeg hører altså ikke blandt dem, skulle jeg hilse og sige.

    Jeg tog en lang vidergående uddannelse på CBS, der netop “lovede guld og grønne skove” og masser af jobmuligheder, fordi den netop var så alsidig, at man som færdiguddannet kunne gå mange veje og arbejde i mange forskellige brancher. Og dem jeg har mødt og talt med samt de arbejdsløse man gang på gang hører om i nyhederne, de har alle sammen mere eller mindre “normale” uddannelser bag sig. Så tror ærligt talt ikke på, at det handler om, at arbejdsløse generelt vælger de “forkerte” uddannelser. Det er slet ikke der problematikken ligger.

 62. Der er godt nok skrevet mange kloge ting, jeg har ikke engang læst det hele.. Men jeg bliver nød til lige at udtrykke mig!
  Jeg er 20 år, så jeg er ikke noget så lang som mange af jer der har skrevet herinde..
  Jeg sidder i en situation hvor jeg skal til at igang med min laaaaange uddannelse. Når jeg skriver laaange, er det fordi at jeg er indstillet på at hvis jeg vil have det liv jeg ønsker, skal jeg arbejde hårdt for det. Først og fremmest kæmpe for at få gode resultater i skolen, senere hen arbejde måske 60 timer om ugen eller derover. Pointen er, jeg Ved at der er hårdt arbejde foran mig hvis jeg skal have det job jeg ønsker og ikke mindst tjene de penge jeg ønsker. Altsammen for at leve et liv med goder, som jeg vel også fortjener, eftersom jeg har dedikeret mit liv til hårdt arbejde.
  Det er bestemt ikke alle der har samme instilling, heller ikke i mine kredse, det er enkelt, de gider ikke! Så jeg skal sidde lige nu og arbejde næsten 50 timer om ugen for at tjene penge til min drømme udannelse , for så at tage min udannelse, for så at arbejde ekstremt meget for at arbejde mig op til den stilling jeg ønsker.. Men jeg må ikke engang boholde halvdelen selv? Det er da dumt er det ik? Skal mine såkaldte dovne venner nyde godt at mit hårde arbejde, når det udelukkende er dovenskab der afholder dem fra samme økonomiske fordele som jeg har?
  De svageste i samfundet, i form af syge og ældre skal da helt klart hjælpes. Men hr. og fru. Danmark, der møder kl. 09.00 og går kl. 18.00 og nægter at arbejde over, skal satme ikke have en familie ferie til Mallorca på min regning, fordi de skal have samme luksus som dem der arbejder hver dag og næsten aldrig har ferie! Det korte og det lange er mere hårdt arbejde flere gode penge eller mindre hårdt arbejde, mindre penge men mere tid til afslapning. De fleste er jo frit stillet til at vælge deres egen skæbne. Det er jo nu angang Danmark vi bor i, og ingen er voldsomt slemt stillet her i landet. Det er da et luksus problem, alle vil have mere og mere´og det er også okay, så længe man gider at gøre noget for det! Men jeg er vokset op med at man skal yde før man kan nyde!
  Mine forældre betaler topskat dvs. de er nogle af de såkaldte rigere i samfundet, selvom jeg aldrig har opfattet os som decideret rige. Men mine forældre har tilgegæld også arbejdet stort set hver dag, næsten hele dagen og tit også ud på natten, selv på ferie sidder de foran computeren. Så det er ikke lutter lagkage at være blandt de rige, der er ikke tid til samme familie hygge som andre steder, men det er den pris man betaler.
  Jeg er ked af det, men jeg får mig en karriere i udlandet hvis jeg skal give halvdelen eller mere væk, til folk der ikke fortjener det!

 63. Kasper Dogan skriver

  Synes det er sjovt du brokker dig over 1 time, når den siddende regering vil have du bliver op til 10 år længere på arbejdsmarkedet, sæt lige tingene i relief før du skyder en svada af brok og lignende ud.
  Endvidere, folk der brokker sig over at skulle betale meget i skat fordi de tjener meget – hvordan fik i jeres fine uddannelse? Ved hjælp af gratis studier i dk, su til at hjælpe jer igennem, hvilket sjovt nok ikke er en selvfølge i de fleste andre lande verden over, I har nasset på systemet gennem jeres lange og gode uddannelser, men så snart i skal betale tilbage til det selvsamme samfund, så står den på bæmund og tuderi – tag Jer sammen!

  Samtidig skal de elitære fjolser komme ned fra deres piedestal, I er ikke vigtigere end andre borgere her i DK som i så gerne vil have det til at lyde. Alle der arbejder, laver frivilligt arbejde mm., bidrager til det samfund vi kender. At der er nogle som ikke KAN arbejde, for det er ikke altid et valg, må vi som det sociale samfund vi er, også tage vare på. Jeg ser det som et privilegium at kunne hjælpe mine medborgere via skatten, ligesom dem der har betalt skat før mig, har muliggjort mine karrierevalg. Så lad være med at sige det ikke er egoistisk når folk vil ha’ mer og mer til sig selv, gu er det så!

  Folk der kommentere på Helle og skattesagen, stop med at nedgøre jer selv, SKAT har selv været ude og sige der intet ulovligt er sket, og desuden har Helle fulgt de skatteregler VK har nedsat, så skal i brokke jer over det er muligt, kan i henvende jer til den siddende regering.

  Og den historie med de 10 der går på restaurant beviser PRÆCIS hvor egoistiske folk kan være.

  Alle jer der siger i vil forlade landet hvis rød blok vinder, jeg håber sgu I gør det og bliver langt langt væk – I kan erstattes uden problemer. I vil hurtigt indse hvad I går glip af, til trods for høje skatter og hvad I ellers tuder og græder over;)

  Ha’ en dejlig dag!

  • Ang. historien om de 10 på restaurant: Ja den viser, at det kun er røde tosser, der er så egoistiske, at de ikke kan se, at de er blevet båret på hænder og fødder!

   GRATIS uddannelse? Ja ja, men giver det grund til, at jeg skal betale en højere skatteprocent? Jeg betaler jo allerede flere penge, end dem som har valgt ikke at tage en (gratis) uddannelse.

  • Og held og lykke med at holde Danmark kørende, hvis dem, som betaler gildet, forsvinder! Hvor naiv kan man være?

  • Kasper Dogan – Du aner tydeligvis ikke hvad du taler om. Helle HAR brudt skatteloven ved ikke selv at indberette den fejl der skete som bevirkede at hun fil dobbelt personfradrag i 9 år. Den eneste grund til at skat ikke gør noget ved sagen er at den anses som værende forældet.

   • Du tager fejl. HTS og Stephen Kinnocks revisor havde bedt skat, flere gange, om at fjerne Stephen Kinnock som dansk skatteborger. Det skete ikke, og derfor har de haft for meget fradrag. Fejlen ligger hos skat.

    http://www.information.dk/278681

    Den sag er mere død end Gorm den gamle.

 64. Sjovt at Julie ikke kommenterer det jeg har skrevet. Er det mon fordi hun er flov over sig selv. Jeg “nasser” på samfundet fordi blå blok har valg at spare sundhedsfaglig personale væk. Så skal jeg sidde her og læse at jeg bare kan tage mig sammen og skal ikke nasse? Jeg er inde og lede efter job HVER dag, men der er ikke noget at søge og det er klart blå bloks skyld. Selv jeg vil betale mere i skat hvis det er det der kan hjælpe samfundet, men alle de rige er ikke villige til det? Det giver jo ingen mening. Jeg bliver flov over at være dansker når folk kan være SÅ egoistiske. PINLIGT.

  • Bliver sindssyg over dem, som siger, de rige ikke betaler skat! De betaler da som minimum den samme procentsats (hvilket er meget mere i kroner og ører) og rigtig mange betaler topskat – og dette gøres uden brok! Så hvad er det for noget med, at de rige “ikke gider betale skat”?
   Mange betaler endda skat og har samtidig fx en privat sygeforsikring – så de betaler til det offentlige, men belaster det ikke. Ejmen, det er sgu da smukt!
   Jeg betaler gerne skat, men jeg vil fandme ikke være med til at finansiere ugidelighed. “Åååhh, og så skal jeg stå op hver morgen og gå på kursus, bare fordi jeg er på kontanthjælp…” Ja stem på Helle, og så kan du få lov at sidde hjemme og glo Horton-sagane dagen lang og bare indkassere ved kasse 1 – på min regning..

  • Sanne: hvis du virkelig gerne vil have et arbejde må du jo søge uden for dit område… der mangler masser af ansatte i butikker som kvickly osv, samt lignende ufaglærte jobs… der er job til de fleste af dem der gider, bare ikke lige indenfor det de er uddannede som! men i krisetider må man snørre stoltheden sammen og tage et job i netto selvom man føler man er for god til det! og ellers så lad være med at tude!

 65. Blod er rød men Himlen er blå.

 66. waaaah!!! hvis der er EN til der skriver at uddannelser i det danske samfund er GRATIS, så skriger jeg. FOR HULEN, Uddannelser bliver finansieret via skatterne! og det er derfor helt fint, at de mennesker der har betalt skat hele deres liv, eller deres forældre har….smutter til udlandet bagefter – de har gjort deres pligt, for hvem gider være herhjemme når alle selskaberne som følge af rød bloks politik, ikke længere ansætter herhjemme? så er der intet der giver mening. skal blå blok så omvendt sige: jamen jer der bare nasser på samfundet i får ingen uddannelse, fordi i ikke bidrager til samfundet eller spytter i kassen. Nej vel? det kunne V og LA ikke finde på!!! for de går ikke ind for at straffe de svage, men rød blok går derimod godt ind for at straffe dé der bidrager – føj for en dobbelt moral.

 67. Tue Isaksen skriver

  ja. jeg forstå godt dine synspunkter.
  Ja. jeg forstår godt du vil have det hele selv.
  Ja. jeg forstå godt det er mest retfærdig at dem som tjener selv skal beholde det de har.
  og ja. jeg er enig i at et kæmpe offentlig system ikke er løsningen.
  faktisk er jeg hverken for den liberale tilgang, eller for den socialistiske. begge er blot ord uden ideologi. jeg ser mig selv som et praktisk anlagt menneske der søger løsninger der virker.

  jeg er træt af menigeløse overfladiske debatter der er blottet for indhold og visioner – lad mig igen understrege at jeg ikke er tilhænger af Helles røde blok – men lad os prøve at følge dine tanker til ende – noget jeg formoder du har gjort.

  i den nærmeste fremtid er alt blevet som du ønsker – skatten er holdt på et minimum, det offentlige system er kørt ned til det absolutte nulpunkt – faktisk er det den ideologiske liberale verden – en minimalistisk stat der kun leverer det absolutte nødvendige, og hvor man yder før man nyder.

  Alt er fryd og glæde, folk gør en indsats, arbejdsklassen er den største, og de rige bruger deres formue til at investerer tilbage i det nationale samfund, fordi det bedst kan betale sig…. mmmmm nej – ligesom Helle`s røde blok glemmer man ofte en lille men ikke uvæsentlig detalje i denne enten liberale eller socialistiske verden- nemlig at tiden er rendt fra jer.

  lad mig spørge dig:

  tror du at arbejderklassen vil være den største når teknologien har den udvikling den har, og det meste arbejde efterhåndende kalder på udannelse på et højere niveau? – eller forventer du udviklingen stopper og arbejderklassen igen bliver den største befolkningsgruppe?

  Tror du de arbejdsløse, og folk uden uddannelse blot forsvinder fordi der bliver lavet om på styresystemet i staten – glem ikke udviklingen og tiden?

  Hvis ikke de forsvinder, og der ikke er plads til dem i systemet, hvad sker der så? – kan du stadig opretholde lov og orden og et dejligt samfund, når op mod 1/3 af befolkningen ikke kan leve og fungerer?

  Med den globale udvikling, tror du fortsat at virksomheden anvender økonomi som den eneste holdepunkt når de beregner deres virksomheds udvikling? – og tror du virkelig på at lavere skat vil skabe et samfund hvor der automatisk bliver investeret i det nationale regi? – hvad med lovløsheden, og de sociale uligheder fra før? – eller er de blot væk?

  Problemet med dig og dine – og problemet med Helle og sine er, at i et eller andet sted har mistet jeres ideologi, og de få steder hvor i holder fast i den er den ikke længere relevant.

  HVor er visionerne? – hvad med at se på fremtiden og nutiden som den er, hvad med at erkende at tiden er anderledes end de dage hvor markedsøkonomien blev beskrevet – selv den gang troede man ikke på at verden kunne hænge sammen – men man havde ikke forudset den revolution der skete i industrien. – I baserer jeres politik på et løst overfladisk grundlag fra fortiden – hvis du kan overbevise dine politikkere om at udvise vision og modet til at lave ændringer der gik udover deres valgperiode, så havde i min stemme – det samme gælder den røde blok.

  dette er ikke ment som kritik – dette er en frustration der går udover de politiske holdepunkter. – faktisk stemte jeg venstre ved sidste valg

 68. Jeg er dybt taknemmelig for at have levet i DK Det har givet mig mange muligheder jeg ellers ikke ville have haft!
  Min mor er postbud, min far har haft mange skiftende arbejdspladser, vi har flyttet enormt meget, Jeg har ADHD og jeg har lige færdiggjort min uddannelse som Ingeniør… ALLE har lige mulighed for at tage en uddannelse! Jeg klarede det på normeret tid og havde kun min SU- intet arbejde ved siden af fordi jeg ville koncentrere min 100% om uddannelsen. jeg slap fra det uden gæld- ikke engang studielån. Det handler bare om at prioritere!
  Jeg vil ikke påstå at Blå blok har gjort det fantastisk, men set i forhold til verdenssituationen så har de gjort det ret fint… Jeg synes dog det er på tide med lidt forandring og nyt blod- jeg kan bare ikke se et ansvarligt alternativ nogen steder… måske Vestager… men hun støtter jo Helle…

 69. Enig med arbejderen!!
  Hvorfor bliver Helle ikke stillet det spørgsmål; at skulle hun uheldigvis blive statsminister, så har vi en statsminister, hvis egen mand ikke arbejder i dette land og betaler dansk skat. Hvordan vil det ikke se ud??

  Håber på en blå regering i morgen.
  Ha et godt valg

 70. Ved, nogle har været inde på det, men vi sidder fandme mange inden for den sundhedsfaglige profession (sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter), samt lærer og pædagoger, som bare ikke kan få arbejde pga. politikernes ansættelsesstop. Det er ikke fair, at bare fordi vi er arbejdsløse, så bliver vi set ned på, som om vi ikke gider at arbejde. Vi var et hold på 26 studerende, der blev færdige i sommers, og ingen af os har kunne få arbejde. Det skyldes tildels fyringer, så de tager folk med mere erfaring, men også fordi der simpelthen ikke er noget at komme efter. Som Nicolai Wammen så pænt udtalte til en valgdebat: “vi ender med at tabe de unge med en uddannelse på jorden. Når de har siddet arbejdsløse i 2-3 år, så kommer de ikke ind på arbejdsmarkedet med deres uddannelse”. De unge bliver enten nødt til at tage en ny uddannelse eller arbejde som ufaglært, simpelthen fordi de er røget så meget bag om vognen, at arbejdsgivere hellere vil have nyuddannede, der kommer direkte fra studiet, end en der har glemt sin uddannelse pga 2-3 års ledighed.
  Noget andet er, at det lyder, som om folk hører, hvad de vil høre. Helle Thorning har udtalt på Godmorgen Danmark (og det samme har andre s-sf politikere udtalt): “Den time ekstra om ugen, folk skal arbejde er GENNEMSNITLIGT”. Vi skal ikke alle sammen arbejde en time mere om ugen, men der findes folk i dk, som er deltidsansatte, simpelthen fordi de ikke kan få en fuldtidsstilling. De skal først og fremmest have muligheden for en fuldtidsstilling, allerede der lægger vi godt til gennemsnittet. Det betyder ikke at dem, der arbejder meget og HÅRDT (f.eks. nogle SOSU’er og SOSA’er) nødvendigvis skal arbejde mere, det skal de, hvis blå blok får afskaffet efterlønnen, og vi skal til at arbejde ti år mere. På det punkt er det pest eller kolera, så synes, blå vælgere skal smide deres brok over 12 minutter ekstra rigtig langt væk og tage og tænke lidt på dem, som slider sig selv op på arbejdsmarkedet, men som ikke længere må gå på efterløn.
  Så hvis i har lyst til at rejse, hvis rød blok kommer til magten efter valget, så værsgo og pakke jeres sager og smut – det er udelukkende, fordi i er ALT for egocentrerede til at se den større sammenhæng. Vi andre har da levet med den blå regering i 10 år nu, og vi kæmper stadig! Vis jer som mænd og tag kampen op i stedet. HURRA FOR DEMOKRATIET!

  • Så det du siger er at det er kun folk som sosu og sosa samt håndværkere og sygeplejersker og i den dur der arbejder hårdt og bliver nedslidt??? tror du ikke det er hårdt at være feks direktør i en privat virksomhed og knokle 60 timer om ugen og være under et enormt psykisk pres hele tiden samt være i højrisiko for stress og blodpropper og mavesår ? hvad er prisen på en time med familien? den må vi også lige beregne i det regnestykke, for de timer som sosú folk har med familien, som direktøren ikke har tid til, det skal han vel have mere til sig selv eller hvad? hvis det skal være retfærdigt… tænk på alt det man gier afkald på når man gør karriere… ja man vælger selv at man gerne vil tjene penge frem for et idyllisk familieliv med 8-16 job og familiehygge hver aften… så må man vel også gerne beholde bare lidt af det man knokler for selv? sølle 50% er vel ikke for meget forlangt? vi er alle forskellige…nogle vælger familieliv, andre karriere og økonomisk frihed… det skal man vel have lov til uden at den der vælger at knokle for at tjene mere skal straffes alt for hårdt!!!

   • Bare fordi man vælger “familieliv” betyder det så ikke at man har en karriere? Selvom man har et 8-16 job så betyder det ikke at hverdagen og arbejdsdagen er let. Det kan godt være at direktøren arbejder flere timer, men F.EKS en SOSU eller sygeplejerske arbejder med mennesker hele dagen, og det er da mega hårdt. Jeg læser selv til sygeplejerske, og har fritidsjob ved hjemmeplejen. Det er nogle rigtige hårde jobs. Men folk anser det bare ikke for noget særligt. VI har med mennesker at gøre, jeg forstår faktisk ikke hvorfor sådanne uddannelser ikke får en højere løn. Det burde da være et meget mere respektabelt arbejde, end det er idag. Eller hvad?

 71. godt nok en gennemgående uheldig tone der findes herinde, beviser jo hvor følsomme mennesker er når det handler om politik.
  Stem i morgen i stedet!
  Godt valg allesammen.

 72. Per Nielsen skriver

  1. Vi får en langt større ældre byrde – Hvem skal betale for dem?
  Er det igen arbejderklassen? Ja hvis det står til Helle

  2. Vores konkurrenceevne bliver værre og værre – Hvad skal vi gøre ved det?
  Øge den offentlige sektor? Ja hvis det står til Helle – Det er jo helt grotesk!
  Der er jo lige netop indenfor den private sektor vi skal ligge vores fokus, med vægt på innovation og alternativ energi (her har vi muligheder for at øge vores konkurrence evne)

  3. Den danske økonomi er blevet dårligere gennem de sidste par år, pga. VKO regeringen… ifølge Helle. HELLE: DETTE ER EN ØKONOMISK KRISE I HELE EUROPA!
  Men men men, Danmark klarer sig jo langt bedre end mange af de andre (syd)europæiske lande bl.a. Grækenland, Spanien og Italien – Hvorfor? Fordi at vi ikke har haft Social demokraterne til at sløse alle vores dyrt tjente penge væk.

  Det er altid nemt at give andre skylden, og ja det kan godt være vi har haft en borgerlig regering i lang tid – men det er ikke ensbetydende med at det er en god idé at lave om på det – for så havner vi i samme situation som de ovenstående lande!

 73. Hvor er det sjovt at alle de “røde” bliver ved med at sammenligne krisen med vkos politik, har i nogensinde overvejet om rød blok kunne ha gjort det meget bedre, skal vi dansker ikke sætte pris på det vko har gjort for os, ved at føre os nogenlunde smertefrit igennem krisen i forhold til mange andre lande. Jeg synes de har gjort et skide godt stykke arbejde og tror ikke rød blok kunne ha gjort det meget bedre, vi bliver i sidste ende nød til at være realistiske og passe på det vi har.

 74. Hej,
  Jeg mener først og fremmest at den krise vi har befundet os i de seneste år, langt fra kan tillægges vores regering. Se på landende omkring os, de er igennem sammen tur, hvis ikke værre.
  Derfor giver jeg ikke meget for en valgkamp fra den røde fløj, der bruger alt for meget energi på at kritisere hvad den blå regering har gjort de sidste år.
  Når det så er sagt, er der ingen tvivl om at der er prioriteret nogle besparelser i de senere år, som gør rigtig ondt på vores holdning om et velfærdsamfund. Men er spørgsmålet så ikke bare om ikke det er tid til at acceptere at vores grundlæggende holdning og vision om vores beskyttede velfærdssamfund er blevet for dyrt? Vi kan ikke blive ved med at få og få og få, når der ikke er nok til at betale gildet. For mange offentlige ydelser, for mange på overførselsindkomster, for meget støtte til diverse tiltag…… Disse ting må der skæres på før vi begynder at beskatte velhavende og virksomheder endnu mere end tilfældet er.
  Der er allerede klart at mange overvejer at flytte deres virksomheder ud af landet, grundet for højt skattetryk, hvilket koster arbejdspladers og mange penge i statskassen.

  Lad os nu holde på de ting vi har, og skære lidt ned på vores offentlige luksus!

 75. Puhha – opgav at læse efter ca halvdelen..
  Der er da ikke noget at sige til der er krig i verden…

  Vil slet ikke ud i diskutionen, håber bare i alle finder det i jeres hjerter at tænke på der rent faktisk er mennesker der ikke kan klare sig selv – vær retfærdige og empatiske – så skal alt nok gå uanset hvilken farve dagen imorgen får 🙂

 76. Said Afandi skriver

  Nu spørger jeg bare i uvidenhed:
  Hvordan ser en forfatters arbejdsuge ud? For med mit billede af den, så kan jeg ikke se hvordan der kan klages over 15 minutter. I Danmark arbejder trods alt færre timer og holder meget ferie sammenlignet med både vestlige og ikke vestlige lande.

  Og så må jeg lige spørge Hr. Jan E. Jørgensen: Nyder man i jobbet som forfatter ikke godt af forskellige ydelser? Kunststøtten, biblioteksstøtten etc.
  Skal analfabeterne og de ordblinde nu også råbe op om at det er spildte penge? Deres mulighed for efterudannelse er trods alt svundet ind under den nuværende regering. Of dermed chancen for at de lærer at læse meget mindre!

  • Said Afandi skriver

   Se bort fra ovenstående dette indlæg!

   Var lige hurtig nok på aftrækkeren da jeg blev linket hen til denne side.
   Så da der stod Jan E. Jørgensen – Forfatter slog det mig ikke lige at det ikke var hans titel men at han var forfatter af indlægget 🙂

   Men jeg er altså blevet klogere – Go’ valgkamp og må de rigtige vinde (hvem end de så er)

 77. Morten O skriver

  Jeg synes at det er fint at du kalder dig arbejder fordi du går på arbejde mens der på dit CV bla. står direktør, advokat og sekretær for Venstres ungdom. Med den logik er Mærsk også en del af arbejderklassen og så er det vel rimeligt at hævde at det er arbejderklassen der betaler hele regningen i dette samfund.

 78. Jeg synes det er et “interessant” åbent brev ud fra den betragtning at det er meget unuanceret for tingene er ikke så simple som det skrives. Fra nu af kunne et svar formuleres men fornemmer det vil være omsonst, er også skeptisk omkring om denne Dan findes, eller om det er Venstre eller VU’ere der har leget.

  Tankevækkende er det at såkaldte Dan skriver arbejderklassen er i undertal, ved faktisk ikke hvor han vil hen med det? Og hvad er pointen med det, vi taler vel om det hele samfund og ikke en klasse, Helle eller Lars vil være statsminister, det betyder folkets tjener, og uanset deres forskellige udgangspunkt er jeg sikker på de vil se sig som landets samlende statsminister.

  Må erkende jeg ikke orker at nuancere en lang skrivelse , men fornemmer klart at det for letbenet at skrive sådan, nem og let holding når man er på den grønne side af græsset.

  Det som indholdet i brevet bærer præg er selviskhed og ikke tanke om politik handler om os alle og fællesskabet, netop ordet samfund, ellers taler vi minimalstat, men det ligger Lars jo klart afstand fra, påstår han 😉

  I det relevativt kortfattede brev er der hele 35 gange omtalt “JEG”, 1 gang “MIG SELV”, 5 gange “MIG” og 3 gange “MINE”. Der er forbløffende lidt omkring vores, samfundet, fællesskabet o.l. Det er demokratiets svaghed at stemme efter her og nu følelser eller den givne kontekst man netop står i. Et klart eksempel på det var i går i en af nyhedsudsendelserne hvor en tidligere DF’er vil stemme Konservativt i morgen, eneste årsag er hun havde fået dårlige tænder siden sidste valg, og eneste kandidat der har talt om fri/delvis fri adgang til tandlæge var ….gæt selv….Hr. Lars Barfoed.

  Jeg har prøvet prøvet at køre det åbne brev igennem “www.wordle.net” og Dan skriver det ikke handler meget mere om økonomi og balance økonomisk. Interessant påstand når man smider tekste i det program jeg linker til. De mest iøjefaldende økonomi og skat, og mere.

  Generelt anser jeg blot brevet som en del af V’s valgmaskine, og håber de fleste kan hæve sig op i helikopteret og se det ud fra en samfundsmæssig vinkel og ikke ud fra “Jeg’et”

  Godt valg allesammen uanset hvor krydset lander :- )

 79. tage andersen skriver

  Først vil jeg sige Fantastisk Blog og indledning til en god diskussion, Jan.
  Dernæst bør man overhøre når folk blir for personlige – utjekket! (De burde spejle sig selv)
  Jeg har fulgt bloggen her, da jeg er i 7 sind omkring valget i morgen.
  Jeg har en studentereksamen + mellemlang uddannelse og gennem hele mit arbejdsliv (på 25 år) været aktiv (arbejdende) og videreudviklet/-uddannet mig løbende. Altid privatansat + selvstændig erhvervsdrivende men også oplevet en sygemeldingsperiode med stress, som slog benene væk under mig. Altså har jeg prøvet at være en del af de forskellige samfundslag og ved hvordan det føles både at have fast grund under fødderne – og ikke…! Jeg er utrolig taknemmelig for den hjælp og støtte, jeg har modtaget, men *F… Janteloven, for jeg har osse mig selv at takke + alle jer i samfundet der har været med til at betale skat. Vi er et af de lande i verden der arbejder mest og under parolen “Vi lever for at arbejde” – jeg synes det er på tide at vende den til det modsatte. Selvfølgelig skal vi ikke arbejde mere end 37 t/u og selvfølgelig skal det være muligt – for dem der ønsker at gå af lidt før, gøre dét. Det holder jo mange igang at arbejde, og andre har behov for mere frihed. Så bliver der osse flere arbejdspladser til de unge og dem der netop ønsker at “blive bare lidt længere”. Pengene bør ikke hentes fra børn, gamle og syge – men fx fra højere afgifter på alt usundt af mad-/drikkevarer, CO2-udslip, cigaretter etc. Så “rammer” det alle ligeligt og man vælger selv fra og til. Det vil i sidste ende give færre syge og bedre miljø.

  Selvom det dog ikke er nær nok, så er det et sted at starte og det er tid til at tænke i krop og sind:
  Hvad er vores allesammens behov egentlig…?
  Ønsker vi i bund og grund ikke det samme..?

  /tanker fra tage

 80. Nu bliver jeg simpelthen nød til at komme med min mening her på denne blog.

  Mange af de indlæg folk har lagt ud her, lyder fornuftige nok. Men tag lige en slapper..
  Kunne det måske ikke hjælpe lidt på dansk økonomi hvis regeringen valgte at stoppe for ulandshjælpen? Hvorfor skal vi betale for at de kan få vand i afrika? Hvorfor skal vi være med til at betale til konkursramte lande?

  Efter en arbejdsulykke, har jeg været hele møllen igennem, først på sygedagpenge ( uden at blive udredet) derefter på kontanthjælp, og nu på revalidering. Jeg håber virkelig at jeg kan fuldføre min uddannelse, så jeg kan forsørge mig selv og min familie. Døgnet har kun 24 timer, og når jeg er færdig uddannet som kørelære, gad jeg godt vide hvor de ekstra 12 min skal være.

  Jeg har sku bare ikke lyst til at betale til noget som ikke vedrører mig. Fint at vi skal hjælpe de svage i VORES samfund, det har jeg intet i mod, men der må være en grænse for hvor langt vores hjælp skal strækkes..

  Håber mit indlæg giver lidt mening..

  • Hej Susi

   Meget usympatisk indlæg må jeg sige. Hvis jeg skulle være lige så usympatisk (og det er jeg ikke) skulle jeg da sige vi skulle skær dagpengene væk for de syge og arbejdsskade, tja…det må en advokat (jeg kender en du kan hyre der har en hjemmeside 😉 og køre civil sag imod, det vedkomme ikke det offentlige – det må være privat sag mellem dig og arbejdsgiver. Revalidering, det skal vi andre da ikke betale for, du må ofre dig lidt og taget et lån eller bruge af den erstatning du evt. får.

   Og kørelærer, det har du vel selv valgt med de vilkår der hører til? Frit valg er jo lykken ved du jo 🙂

   Jeg sætter en meget tyk streg under det her er meget provokerende og ikke min holding, men synes det er er kynisk holdning vi ikke skal hjælpe andre i nød, fx drikke vand i afrika.

   Tænk på der er dagligt ca. 2 milliarder (ja milliarder) der har en daglig kamp bare for at blive mæt……

 81. Ja – denne Dan findes – Jeg hedder dog Jan E. Jørgensen. Jeg er advokat – ansat i et privat advokatfirma, som i den grad bidrager til væksten her i samfundet. Jeg opstiller ganske rigtigt til Folketinget i morgen – man kan stemme på mig på hele Frederiksberg, på hele Amager og i hele Københavns Kommune. Jeg har absolut intet mod offentligt ansatte – ved ikke, hvordan nogen kan få den tanke. Jeg mener ikke, at arbejdsløse er samfundsnassere – ved heller ikke hvordan nogen kan få DEN tanke. Kort sagt – jeg kan godt lide Danmark og har ingen planer om at fjerne de basale velfærdsydelser. Jeg beder bare om, at man ikke glemmer, at der skal være noget motivation – også økonomisk – for at arbejdere – hvad enten vi arbejder med vores hjerner, vores hænder eller begge dele – har lyst til at arbejde. Det er ikke fair, at rød blok vil have os til at arbejde endnu mere, fordi de vil give pengene til nogle A-kasse medlemmer, som ikke længere vil arbejde. Det er ikke fair, at vi skal betale endnu mere i skatter og afgifter. Og det er ikke en løsning på noget som helst. Super debat – jeg har læst alle indlæg, men har ikke mulighed for at svare alle – heller ikke selv om jeg bruger 12 minutter mere. De mange indlæg vidner om, at jeg har ramt noget rigtigt med mit indlæg.

 82. Efterlønner skriver

  Når man sidder og læser alle kommentarerne bliver man da helt svinet til at mudder – hvorfor kan man ikke bare respektere at alle ikke er enige, uanset hvem der danner regering bliver vi jo kontrolleret i både den ene og den anden ende – jeg synes at vi skal komme videre med vores eget liv efter valget uanset hvem der får MAGTEN for det er jo det det drejer sig om mudder eller ej

 83. Meget meget fine ord. Du får min stemme hvis du inden i morgen har kørt rundt i København/Frederiksberg og fjernet alle dine valgplakater der ikke er ophængt efter de gældende regler.

 84. Kathrine skriver

  Folk skriver meget om at de ikk vil betale for “bistandsklienterne” og som sådan er jeg også enig, hvis man kan arbejde, bør man også arbejde, dog skal man måske tænke over at nogle af de såkaldte bistandsklienter, kan være folk der er faldet for dagpengeperioden, for når den slutter, så er der nemlig kun kontanthjælp tilbage. Jeg vil hellere end gerne betale for folk der har arbejdet hele deres liv og betalt deres skat osv, hvis de skulle være uheldige, vi har et langt liv og kan ikk forudsige hvad der sker.
  – Alle har mulighed for en videregående uddannelse i Danmark.. Ja, som udgangspunkt har man da, men folk er forskellige og kan have forskellige problemer, skal vi da ikke hjælpe dem?
  Og hvis i bliver syge, vil i da så ikke også gerne at der er nogle mennesker der kan passe jer, ved eventuel indlæggelse på sygehuset? Vil i ikke også gerne ha hentet jeres skrald? Folk med høje uddannelser har en stigende tendens til kun at tænke på sig selv og ih og ah, vi bidrager med så meget. Hvad hvis alle var Læger, Advokater osv, hvem skal så ordne de ting, i ikke selv ønsker?
  Husk lige på, at uanset om man har lang uddannelse eller kort, så er alles bidrag lige vigtigt!
  Desuden skal man ikke glemme hvem der har betalt for jeres lange uddannelser, det har dem der har valgt en mindre lang uddannelse og startet på arbejdsmarkedet i en relativ tidlig alder.
  Dettte indlæg er ikke som sådan politisk orienteret, men mere at folks holdning desværre har taget en forkert drejning – At man er sin egen lykkesmed – Men hvad så når lykken slutter? Vil man så ikke også gerne hjælpes? Bare fordi man er højtuddannet er man jo ikke immun over for sygdomme, færdselsuheld osv.
  Folk må stemme som de vil, man skal altid følge sin egen overbevisning, men nogle gange skulle man måske stoppe og spørge sig selv – Hvad hvis det sker for mig? og udvise lidt empati..
  Og til folk som er uenige med dette – I skal da være glade for vi stadig er nogen der tænker sådan her, I er som sagt ikke immune.
  Go valg torsdag 🙂

 85. Gitte Hansen skriver

  Min menning er kort og godt… Når det er valg tid lover de alle sammen gul og grønne skove med fordel til danmark, lige så snart de er valgt sker der ikke rigtigt noget… Derfor er jeg heller ikke bange for at sige jeg ikke ved hvem jeg skal stemme på for kan simpelhent ikke holde styre på hvem der lover hvad… Jeg ved ikke er hvordan vi herhjemme skal får det til at fungere hvis vi skal arbejde mere… Min mand tager afsted hver morgen senest kl 5,30 nogen gange allerede 04,45 og er først hjemme kl 16 jeg selv tager afsted kl 06,20 og også først hjemme kl 16,00 og vi har 3 børn 2 store og en lille på 16 mdr som altså er sultten kl 17-17,30 og kommer i seng kl 19 plus minnus…. Det ville sige vi altså ikke har meget tid til vores børn i hverdagene når der også er aktivitere og og lektier…. Ved godt vi slev har valgt de skal havde sport men vi kan jo heller ikke binde dem herhjemme… Vi har ikke noget familie til at hjælp os så vi er rigtigt meget afhængning af hinanden min mand og jeg…. det var bare mine ord og menning…

 86. Og hvad med dig Jan E. Jørgensen, der ikke har nok tilhængere, så man må få små uskyldige børn til at uddele valgmateriale, og udnytte at de ikke har mulighed for at sige fra. Det må jeg sige, det er godt nok flot.

  • Jeg har fået en håndboldklub til at uddele materiale og dermed økonomisk støttet det frivillige foreningsliv. Det kan jeg ikke se, er et problem, men håndboldklubben burde da have informeret forældrene på forhånd, hvilket de allerede har beklaget meget.

 87. Hallo hvad har i gang i, uanset alle jeres gode forslag om hvordan man får flere i arbejde, får man ikke skabt flere arbejdspladser ved at folk skal arbejde 12 min længere. For mit vedkomne har jeg efter 30 år i et fagområde valgt at skifte fag. Men uagtede at jeg sender omkring 10 ansøgninger afsted hver uge sker der intet. Jeg får bare det svar at de har set min ansøgning og at de har valgt en anden. Jeg har da trods alt valgt at tage en uddannelse inden for det fag som jeg gerne vil søge job i. Jeg gør da trods alt noget for at få et job, Men hvem vil dog have en der er for gamle i de unges øjne.
  Så der er sgu da noget der halter i alle de ideer og forslag som politikerne kommer med om hvordan vi kommerud af krisen. jeg tror dem ikke over en dørtærskel. de lover guld og grønne skove, Hvad får vi til gengæld. En ren r.. at trutte i. tak for kaffe siger jeg bare. I er en flok naive tumper alle sammen, hvis i tror på det de siger.

 88. Jeg må give at du har humor 🙂 At kalde sig arbejder som advokat med møderet for højesteret, er sgu det sjoveste jeg har set i dag!….men far var arbejder, først som matros, så som landbrugsmedhjælper og senere som murer inden han døde af en arbejdsrelateret sygdom som 61-årig. Den største risiko du løber i den retning er vel at skære fingeren på et stykke papir. Jeg tror det tætteste du har været på en arbejder, er de vejarbejderer du passerer i din dyre bil på vejen. Nå nu skal jeg nok være sød. Men jeg har det altså svært med priviligerede mennesker der piver. Lidt ligesom en bekendt jeg har: Det er svært at tage hende seriøst når hun kommer svingende med sin 30.000 kr. dyre Louis Vuitton taske, og sit 10.000 kr dyre Gucci ur, og beklager sig over skatterne. Hun stemmer iøvrigt Venstre…….

  • OK – jeg har hverken Gucci eller LV – men hvis det nu gør hende glad, så må hun vel gerne bruge sine penge på tasker og ure. Jeg har heller ingen bil, men en cykel. Og jeg piver ikke – endnu. Jeg prøver bare at forklare, at der skal være lidt rimelighed i tingene. Hvornår er skattetrykket højt nok til, at man ikke skal være flov som lønmodtager (det er advokater sådan set også, når man ikke er partner). Hedder det 100 % eller kan vi nøjes med 80 % ?

 89. HALLELUJA!!!

 90. Jeg er lidt bange for at de fleste unge uvidende, altså dem som ikke følger så meget med i politik, helst vil stemme rød fordi de er egoistisk nok til at tænke, at hvis de stemmer blåt, så mister de sørgeligt nok deres SU.
  Jeg er studerne, og det vil da være mega trist, hvis jeg mistede min SU, men hvis min SU er med til at hjælpe samfundet eller dem som står lidt dårligt stillet, så det da fint, for jeg har 3 jobs. Jeg ved godt at andre studerne nok ikke har tid til at have 3 jobs. Men er det nu ikke lige sådan at blå vil sænke skatten, så jeg vil få mere ud af min løn, og det er et fint plaster på såret fra det med SU?

  • Hvor får i det fra???? Hvornår har blå blok sag at de vil fjerne SU’en. Følg nu lidt med for pokker!

 91. Guggi Kofod skriver

  Taget fra “Arbejderen” Jan E. Jørgensens egen biografi på hans egen facebook-side:

  Biography

  Uddannelse:

  Cand. Jur fra Københavns Universitet. Samfundsfaglig-sproglig student fra Sankt Annæ Gymnasium. Gik i folkeskole først i Vibenshus Skole, siden på Sankt Annæ Gymnasium.

  Erhvervserfaring:

  Advokat med møderet for landsret i advokataktieselskabet Horten. Tidligere advokat og miljøkonsulent hos De Samvirkende Købmænd, manuduktør på Københavns Universitet i retssociologi, direktør i Foreningen for et Bedre Butiksmiljø, reklamekonsulent og journalist på Farum Nyt og Frederiksberg Posten, folkeskolevikar på Rådmandsgade og Stevnsgade skole, sælger på Berlingske Tidende, sekretær i Venstres Ungdom.

  Politik:

  Rådmand i Frederiksberg kommunalbestyrelse og fhv. formand for Børne- og Undervisningsudvalget gennem 12 år. Nu formand for By- og Miljøudvalget. Fhv. medl. af bestyrelsen i R 98 og Forum A/S. Fhv. redaktør af det politiske tidsskrift Taburetten samt befri.dk og fhv redaktør af Unge Liberale. Fhv. fmd. for VU København og VU Frederiksberg samt medlem af VUs landsstyrelse.

 92. Hvor er det trist at læse ovenstående. jeg er en af tvivlerne. Stemmer traditionelt blå – men er ikke tilfreds. Arbejder i en fødevarevirksomhed, som om få måneder flytter sin produktion til udlandet. Hvorfor? Fordi Danmark ikke er konkurrencedygtig og fordi forbrugerne når de står med pungen åben kun tænker pris. Vores virksomhed kan ikke konkurrere fordi lønningerne er for høje og omkostningsniveauet bare er højere end udenfor landets grænser. Der griner de i øvrigt stadig over vores utallige afgifter, som også gør det svært at drive virksomhed.
  Så farvel 35 arbejdspladser. Surt.
  men bliver det bedre med Helle…..? Nej, så går det da først helt galt.
  Stemmer måske liberal alliance…..men er sgu træt af deres profilopstillinger med kuglestøder på sidelinjen.
  Tror simpelthen ikke på nogen….derfor er vi nok så mange tvivlere.

 93. Rasmus Østrup Møller skriver

  Kære Jan E.Jørgensen

  Tak for dit brev. Det er godt at læse at også du har fået en chance i Danmark, selvom dit udgangspunkt måske har været bedre end så mange andres.

  Jeg kan forstå du har en række bekymringer, som gør dig ytryg. Først og fremmest vil jeg råde dig til at holde op med at lytte på Onkel Lars. Du ved godt han ikke altid holder sig til sandheden, og du ved også godt at han elsker spøgelseshistorier. Jeg tror det vil hjælpe dig til en bedre nattesøvn.

  Men lad os alligevel kigge på dine bekymringer:

  Ja, vi vil gerne have at danskerne arbejder længere. Det er I jo også med på. I regner med at danskerne skal arbejde længere om ugen og vi regner med det samme. Og hvis du ikke kan finde det, så står det i Jeres egen 2020-plan, hvor det er en forudsætning for at økonomien holder. Forskellen er antallet af timer. Vi håber på lidt flere timer, fordi vi så kan undgå at forlange at folk skal blive 5-10 år længere på arbejdsmarkedet. Det foreslår i, og et simpelt regnestykke viser jo, at jeres regnestykke betyder at vi skal arbejde op til 4 gange flere timer end vores regnestykke gør. Så hvis du ikke vil arbejde mere, så lad være at støt jeres egen 2020-plan. Men Jan, hvis du ikke vil arbejde mere, så skal du heller ikke. Jeg tror heldigvis der er mange andre som vil kompensere for din ulyst.

  Og så er der skatten. Jeg ved godt du har et godt job og du også har en god løn. Du har råd til at betale unge håndboldspillere en meget lav timeløn, for at uddelt dit materiale. Det sætter jo selvfølgelig også hjulene i gang. Men Jan, det er jo kun hvis du er millionær du skal betale mere. Folke med lavere indkomster skal betale det samme. I vil gerne sætte skatten ned – vi vil gerne holde den i ro, og så bruge af overskuddet til at forbedre fællesskabet. Men det er forskellen på dig og mig. Du vil dig selv. Jeg vil os allesammen.

  Med et underskud på 85 mia. kr. på statens finanser og en historisk lav vækst, så er der desværre ikke mulighed for at forære noget væk. Dine skattepenge vil blive brugt på at drive et offentligt system, som alle, uanset politisk standpunkt, har sagt trænger til forbedringer. Jeg synes det er en sympatisk tanke, at den dag du bliver arbejdsløs, så er der et sikkerhedsnet, som kan hjælp dig. Det er også sympatisk, at ældre, handicappede og syge kan behandles med værdighed, fordi du betaler skat. Ved godt Onkel lars ikke fortæller samme historie. Han fortæller jo at en skattelettelse jo nærmest er mere genialt en penicillin. Det lyder ihvertfald som om den kurerer flere skavanker. men, Jan… jeg håber da du kommer til at betale mere i skat. For det betyder jo at du tjener flere penge, og derfor også skal betale mere. Det er en win-win. Du bliver rigere og fællesskabet bliver rigere.

  Og Jan, jeg kan også at at Onkel Lars har fortalt dig om arbejderen. Og glad for at du solidariserer dig med arbejderen. Men det lyder ærlig talt som om at Lars også har fortalt dig, at sympatien højest skal gælde til efter valget. Det er jeg ked af.

  Sidst, men ikke mindst, så er jeg enig i, at Nok-er-Nok. problemet er bare, at I har haft 10 år til at rette op på samfundet, men stadig er konklusionen at nok er nok. Jeg ved godt du opfatter det anderledes, men det minder mest af alt om folk, som ikke vil prøve at smage på nye ting. Så skaber det myter, men du er ret beset nød til at prøve det før du kan sige at Nok er nok. Men jeg er sikker på at mange, med mig, mener netop, at Nok er nok.

  Med venlig hilsen

  Rasmus Østrup Møller
  Formand for Socialdemokraterne i Fredensborg

  • Kære Rasmus. Jeg ved ikke, hvor du kender mine opvækstvilkår fra. Det skulle vel aldrig være dine fordomme, der skinner igennem. Jeg er opvokset med en enlig mor med 7 års skolegang i en to værelses lejlighed på Østerbro uden varmt vand de første mange år og uden centralvarme. Hvis du vil gøre dig den ulejlighed at genlæse mit indlæg, så hylder jeg velfærdssamfundet, hvor en som mig kan få en uddannelse. I øvrigt er Lars Løkke Rasmussen også den første akademiker i sin familie. Socialdemokraterne har glemt første halvdel af det gamle slogan – gør din pligt og kræv din ret. Og så ramler velfærdssamfundet.

   Med venlig hilsen

   Jan E. Jørgensen,
   folketingskandidat for Venstre i Frederiksberg Slotskreds.

 94. Godt skrevet Jan.

 95. Gitte Hansen skriver

  Jeg ved vi skal hjælpe de andre lande men jeg tanker lidt, hvem af dem vi har sendt til, sender tilbage til os hvis vi har brug for hjælpe… Hvem ville hjælpe os…????
  Ved det er folkes eget valgt at sende flere hundrede 1000 kr til andre lande… Men kunne stastkassen ikke evt, sende mindre eller ingen afsted og så hjælpe vores eget lille land, når de nu siger det mangler så og så mange penge i kassen så der skal sparre her og der… Hvis det blev lavet en indsamling til dk ville stort set ingen støtte det. Men vi kan godt, brokke os over at der bliver sparet på ældresagen, skole, børnehave og daginstution, uddanelser osv. Synes et ellers andet sted, de der inde og engang imellem skal tænke lidt over det…..Men det er altid nemt og sige og lave lov og skidt og kanel, men kom ud i den virkeligt verden og se hvordan vi andre knolker for at får tingene til at fungere i daglig dagen….

 96. Være tudefjæs skal man lede længe efter. For det første er jeg i tvivl om hvorvidt dette brev overhovedet er ægte eller endnu et propaganda forsøg. Under alle omstændigheder kan det da være fuldstændig lige meget egetlig, for budskabet er det samme: se mig, se mig. Heldigvis lever vi i et firt land, så hvis du er så utrilfreds med Helle, så stem på en anden. Hvad skal et personligt brev uden ordentligt og konkret indhold gøre godt for???

 97. Spot On !!! – Godt indlæg

 98. Hvad med at man overvejede at stoppe med at deltage i unødvendige krige? Det må da have kostet rigtigt mange penge for dk. Som vi aldrig får igen, vel at mærke.

 99. Politikerne bliver ved med at snakke om, at alle unge skal have en uddannelse osv. Nu forholder det sig så sådan, at en gruppe af danskere, som har rigtig mange “lig” i lasten, ikke har ressourcerne til det. De vil ikke magte f.eks. et gymnasie. De kan allerhøjest få en 9. eller 10. klasses afgangseksamen i enkelte fag. Spørgsmålet er bare, hvad skal den gruppe? De vil måske gerne ud at bidrage til samfundet, men der er nærmest ingen jobs til dem. Så jeg vil gerne vide, hvad de forskellige politikere vil gøre for denne gruppe?

  Så er der det med at skulle arbejde længere.. Mine forældre er døgnplejere, de kan ikke arbejde mere end de 24 timer i døgnet, som de allerede gør. De bliver ikke engang lønnet for alt det arbejde de gør. Dog gør de det med glæde, for de tror på, at de kan hjælpe disse unge til at kunne klare sig i det danske samfund.

  • Man skal lade være med at tage de 12 minutter ekstra så firkantet. Helle Thorning har flere gange udtalt at det handler om at få dem som vil, til at arbejde mere. Det betyder ikke at samtlige danske lønmodtagere skal arbejde 12 minutter mere om dagen.

 100. Kristianppoulsen skriver

  Rød blok er jo rent jantelov! Hvorfor må de rige ikke blive rigere?? De skal beskattes yderligere, fordi de i forvejen bidrager med et enormt beløb til den danske økonomi!

  Et andet spørgsmål! Hvorfor skal vi have efterløn? Kan alle ikke blive på arbejdsmarkedet i lige lang tid og derved bidrage til samfundet på samme vilkår som alle andre?

  • tage andersen skriver

   Hahaha…Hvor er du sjov, Kristianppoulsen :))
   Tænk sig du brokker dig over Janteloven, – for så at sige vi alle børe arbejde LIGE MEGET!?!
   Hvis ikke dét er indbegrebet af Jantelov, så ved jeg snart ikke 🙂

   Lad nu da folk der ønsker det gå af på efterløn, og dem der vil fortsætte fortsætter. Et forslag kunne fx være, hvor mange år/mdr (plus/minus) har man arbejdet i løbet af ens levetid? Men lad der nu ikke gå købmandsregning over det, så fastholder vi jo netop Janteloven.

   Og det indslag der mener at “Afrika ikke behøver vand” (Susi!), får mig til at krympe over at der findes mennesker på denne jord, der har så lidt empati. PUHA, at sidestille nødlidende med vores økonomi…..! Vi er HELDIGE i Danmark. Tænk over det 🙂

   • Jeg mente bare at det måske ville være en go idè at holde lidt tilbage med ulandhjælpen når vores egen økonomi sejler som den gør. Jeg mener det er bedre at hjælpe os selv i stedet for andre, men når vi så har overskuddet til at hjælpe igen, så skal vi da også gøre det. Man skal ikke beskylde mig for manglende empati, jeg syns da det er frygteligt det står så slemt til, jeg har da selv støttet da jeg havde råd til det. Det har jeg bare ikke nu, ergo tænker jeg på mig selv og mine først. Kan ikke se der er noget galt i det..

 101. Jeg kaster simpelthen op over dit mudderkastning og mundhøvl! Og det til trods for, at jeg selv har stemt blåt (min stemme er afgivet via brev). Øv, hvor er det sørgeligt, at politik skal handle om alt andet end politik i dag!
  Jeg håber, at du (og alle de andre politiske engagerede) og alle dem, som føler et behov for at kommentere alting med dårlig karma og vanvittig langt ude eksempler og ‘så kan du lære det’-historier. Jo, jeg gjorde måske lige det samme, men i må da for pokker indse, at det eneste i opnår er at give folk en dårlig dag! De har jo valgt side uanset hvad..
  En venlig hilsen får du ikke, men forhåbentlig er der stof til eftertanke! Og du behøver heller komme med et come-back, for jeg kunne faktisk ikke være mere uinteresseret!

 102. Hvis riget virkeligt fattes penge, hvorfor så ikke bare rydde op i fradragsjunglen?
  Hvis man fjernede følgende skattefradrag, ville riget komme på ret køl igen, uden at vores politikkere skulle ud og opfinde nye og mere utrolige skatter.

  – rentefradraget (Hvis man skal låne penge, må man også selv betale hvad det koster)

  – fradrag for fagforeningskontingent (Hvorfor skal samfundet betale 1/3 af mit medlemsskab?)

  – fradrag for indbetaling til velgørende organisationer mv. (Ja, ens egen barmhjertighed bør vel være ens egen!)

  – fradrag for børnepenge mv. (Endnu et fradrag jeg ikke har forstået)

  Hvis man så også indførte opkrævning af ejendomsværdiskat for ALLE boliger – så ville der virkeligt komme penge i statskassen! Som det er nu, er alle andelsboliger, almennyttige boliger og private udlejningsboliger undtaget!

  Mon ikke at ovenstående ville udfylde hullet i statskassen????

  • Martin Bille-Hansen skriver

   har ikke regnet på de nationaløkonomiske konsekvenser af at fjerne de foreslåede fradrag – men det lyder rigtigt fornuftigt.
   detail styring af dette og hint og fradrag her og der, virker som en retfærdiggørelse af hele det politiske system.
   lad os nu selv styre vores liv.

 103. Håber I alle må have en go valgdag imorgen, prøv at glemme alt det negative og find så det posetive frem, alle har jo nok et eller andet, som man kunne ønske sig anderledes, men i bund og grund, så lever vi jo i et pragtfuld land, såååååå nyd det og nyd livet, mens det er muligt………….

 104. alex schmalex skriver

  Åben kommentar til Jan E. Jørgensen.

  De 3 flotte punkter er Lars Løkkes fortolkninger af, hvad den noget vattede Helle siger.
  Altså hvad faen er der blevet af selvstændig tankevirksomhed?
  Anywho -slå priviligeret op i en ordbog, det betyder ikke indskrænket.
  Men ifølge din fortolkning af ordet ER du priviligeret, og ja, du skal være meget flov over at være priviligeret.

  yours truly

 105. “Cand.jur. med møderet for landsret” og “Født på Frederiksberg, opvokset på Østerbro og Frederiksberg. Bor i dag på Frederiksberg.” Med al respekt, men det lyder så langt fra at være arbejder, som noget kan være.

  Men du er i din fulde ret til at føle dig uretfærdigt behandlet, for de fleste vil gerne have minimum halvdelen af sin løn til sig selv. Det er en ærlig sag – og kommer an på ens politisk orientering. Men du støtter et parti, som synes, at det er helt retfærdigt, at unge, friske, veluddannede, velmotiverede mennesker fratages deres arbejdsløshedsforsikring (som de i sagens natur har betalt tusindvis af kroner til via kontingent og arbejdsmarkedsbidrag) og beskyldes for at være dovne og bare sutte på patten på trods af, at de ingen skyld har i finanskrisen. Det er uretfærdigt om noget, men det er en politik, du støtter.

  “Jeg vil ikke! Jeg gider ikke! Jeg gør det ikke!”, siger du. Det lyder som noget, der kunne komme fra Tea Party-bevægelsen i USA. Tosser, der som små børn nægter at følge den nuværende politiske ledelse, fordi de er uenige.

  VKO har siddet på magten i mange år efterhånden, og alle har accepteret det, fordi det er vilkårene i et demokrati. Men nu hvor det ser ud til at dine politiske modstandere vinder valget, banker du hælene i. Hvorfor ikke acceptere, at jeres tid er omme (i denne omgang)?

 106. Jeg frygter for Danmark; Planer om at staten skal eje store danske og private virksomheder som LEGO, Danfoss og Mærsk – en plan der i den sidste ende, vil betyde at produktionen (læs: arbejdspladserne flytter) og efterlade flere arbejdsløse og ringere vækst. VK-regeringen har skabt en positiv vækst i 3. kvartal på 1% – hvilket er LANGT bedre end resten af EURO-landene – bl.a. Sverige og Tyskland som er i en rivende udvikling og har rekord-lav arbejdsløshed.. VK-regeringen HAR jo vendt skuden – lad dem nu blive ved! Hvordan kan det retfærdiggøres at VI skal arbejde mere og betale mere i skat, når Fru. Thorning bl.a. kræver bedre folkeskole (som “vi” skal betale) men stadig benytter privatskole? Fastholder kravet om en betalingsring (som starter 50 meter, fra hendes bopæl) og leaser en bil i Tyskland med tysk-moms – mens vi andre skal betale 180% afgift på biler? Lad nu VK-regeringen viser at deres tiltag virker og få en flad skat.. 35% af 400.000 kr. er præcis ligeså meget som 35% af 800.000 kr. er – det er samme procentdel man undvære!

 107. alex schmalex skriver

  Uforbeholden undskyldning!

  Jeg indrømmer blankt jeg ikke havde læst mere end det åbne brev.
  En jurist der kalder sig arbejderklasse!! Jøsses, er i klar over hvor sjældent, men fedt det er at grine højlydt når man sidder alene med pc’en?!?!?
  Du er jo gal menneske!
  Folk der ikke undrer sig over at de i 90% af skønlitteratur, film etc. er repræsenteret som skurken, er mig en gåde..

  Tak for et godt grin i en særdeles deprimerende regeringsperiode.

  yours truly

  • Martin Bille-Hansen skriver

   pointen er at der er nogle der arbejder i den private sektor og betaler skat, der bruges til at aflønne alle i den offentlige sektor.
   problemet er at der bliver færre og færre i den private sektor, men flere og flere i den offentlige – kan du ikke selv se at det er et problem

  • Pointen i mit indlæg er, at alle vi, der arbejder, tilhører arbejderklassen – hvad enten vi er murerarbejdsmænd eller advokater. Vi har fælles interesser – det skal kunne betale sig at arbejde. Jeg havde fornylig besøg af en telefonmontør, der skulle fikse mit internet. Han havde ofte overarbejde og var træt af, at der var så lidt tilbage af en timeløns overarbejde. Han betalte topskat. Og han stemte Vensre. I øvrigt har jeg haft masser af jobs, som er er mere arbejderagtige, både før og under min uddannelse.

 108. Christian skriver

  Nu ER det jo ikke alle arbejdsløse, der selv har valgt det. Jeg studerer selv og arbejder meget udover dette, men jeg kan ikke kigge på en arbejdsløs, der IKKE selv er skyld i det, og så bare være glad for jeg har mine penge. Penge er ikke større end et godt liv.

  Og måske kommer det som et chok, men der er mange arbejdsløse, der har familie at forsørge og et hus at betale husleje til. Skal denne arbejdsløse mand, der efter 30 år på arbejdsmarkedet er blevet fyret grundet finanskrisen, ikke fortsætte med at have et godt liv indtil han igen har fundet arbejde? Jo, det synes jeg. Og så må vi alle hjælpe til, for at vi alle kan komme i arbejde igen.

 109. Jeg vil give dig ret. Nok er jeg kun 22 nu. Men da jeg kunne stemme første gang, gik den også til de røde. Jeg er nu ældre(Jeg VED godt, det ikke er mange år, men der kan ske meget fra 18-22), og har lært mere om livet. Og stemmer nu blå. Det var som om, at det var en synd, at stemme blåt i gymnasiet. Fordi alle de unge der, er røde. Måske tager jeg fejl. Men jeg ved i al fald, jeg IKKE stemmer rødt. Nogensinde igen.

 110. Lena Schlømer skriver

  Svar på tiltale, hvis du er en alm. arbejder, har skatteministeriet, Løkkes egen ministerie, regnet ud at du vil tjene 1200 om året, det vil ikke blive dyrere for dig, du vil tjene mere end du gør nu, medmindre du tjener over en halv mill.
  Lars Løkke vil have dig til at arbejde i 2 år mere end Helle T .
  1 time om ugen bliver til ca. 1800 timer på 40 Arbejds år eller samlet set 1 år mere på arbejdsmaredet.

  Hvorimod efterlønsreformen kræver “”3 år mere”” på arbejdsmarkedet.

  Jeg synes ikke som en alm arbejder, der er noget at brokke sig over på det punkt.

 111. Kirsten B. Hansen skriver

  Det var en hård omgang at få læst alle indlæggene. Det har nu ikke ændret min indstilling, men snarere forstærket den. Jeg går efter pengene. Pengene til at bevare velfærd og udbygge det danske samfund.
  Jeg tror på, at vi skal styrke vores konkurrenceevne ved skatte-løn- afgifts og prisstop i ti år.
  Det håber jeg på, at blå blok vil arbejde på. Med de røde ved roret, bliver vi alle fattigere.
  Jeg har altså kun råd til at stemme på BLÅ.

 112. Jeg er ked af at måtte fortælle dig at ligegyldig hvilken kandidt du vælger kommer du til at arbejde mere. Problemet er bare, at med blå blok er det regeringen der bestemmer og med rød blok er det lønmodtagerne og arbejdsgiverne og regeringen der aftaler sig frem til løsninger. Og da du selv siger at du er lønmodtager må man jo sige at du nok får mest indflydelse ved at bruge den danske model som i øvrigt har skaffet dig 37 timers arbejdsuge 6 ugers ferie, fuld løn under barsel pensionsordning osv osv.

 113. Lige en kommentar til dit brev til Helle..

  Jeg kan godt forstå at du syntes du skal have 50 % af din løn til dig selv og din familie, men vil lige fortælle dig en anden virkelighed som jeg kommer fra… Jeg arbejder som vikar og har både været i forskellige børnehaver og på et ældercenter (alle steder i længer perioder). Jeg arbejder som 100 % ufaglært medhjælper. Men jeg har i længere perioder arbejdet mellem 37-50 timer i ugen og ligesom dig med et stort smil på læben for jeg elsker mit job. Forskellen på os 2 er vores løn. Jeg tjener ikke ret mange penge, på mine mange timer, tros jeg arbejder for min løn. For de skære heletiden i det antal hænder vi har til at være ved børnene eller hjælpe de ældre.
  Jeg siger bare at det er folk som mig det passer dine små guldklumper hele dagen mens du arbejder, jeg søger for de har haft en god dag med med masse af kærlighed og smil. Og ja jeg smiler hele dagen tros vi nogle gange er 3 voksne til 37 børn, og har umenneskelig travlt.
  Ligsom det også er folk som mig der passer din gamle bedstemor/mor/far som sidder på et plejehjem eller i deres eget hjem, og har brug for hjælp i større eller mindre grad. Det er mig der vasker deres gulv, skifter deres ble, eller i det hele taget bare bruger lidt tid på dem, hvis vi da har tid til det når de nu har sat 3-4-5 nye bruger på vores lister.
  Jeg prøver ikke at give dig dårlig samvittighed over for dine børn eller de gamle i din familie, men blot understrege at mit job er mindst ligeså vigtig som dit.
  Men hvorfor skal jeg ligge mit liv og min sjæl i et job som ikke giver en ret stor løn. Jeg får ca 116 kr i timen. Hva med dig??
  Jeg ved godt jeg ikke har brugt mange år af mit liv på at lade staten betale en lang uddannelse til mig, men hvis vi alle gjorde det var der jo ikke nogle tilbage til at passe de ældre og vores børn.
  Jeg vil bare gerne vide hvorfor dit job og uddannelse er vigtiger end det arbejde jeg udføre hver dag som ufaglært?
  Hvorfor skal du og din familie skal have råde til så mange flere fornøjelser end min tros jeg også yder mit til samfundet uden at får ret meget for det, hverken taknemlighed, løn eller i det mindste beder arbejdsforhold?
  Venlig Hilsen Bettina

  • @ Bettina

   Godt skrevet!!!

   Det virker som om, at mange herinde har svært ved at se længere end deres egen snude. Tror generelt, at alle mennesker ville have godt af at gå en dag i hinandens sko, for så er jeg næsten sikker på, at empatien og ikke mindst forståelsen ville komme frem!

   Jeg har flere veninder, der er sygeplejersker og som ligesom dig arbejder under urimelige krav og arbejdsforhold. De knokler dag ud og dag ind, og mange gange nætterne med, for en latterlig og uværdig løn, på trods af, at de (i mine øjne) har et af de vigtigste job i vores samfund.

   Det er skræmmende at læse, alle de indlæg fra folk, der ikke just viser tegn på medmenneskelighed, men istedet signalerer, at de er mere værd end andre. Jeg har en lang vidergående uddannelse bag mig som jeg blev færdig med sidste år, men jeg tror på ingen måde, at jeg er bedre end andre. De fleste af os bidrager, som du skriver, ligemeget til samfundet, på hver vores måde, og hvad ville alle advokaterne, finansfolkene og ingenørerne rigtig nok gøre, hvis der ikke var nogle tilbage til at tage sig af vores ældre, børn og svage????

   Men mon ikke, når de engang bliver ældre eller/og syge og ryger på hospitalet eller plejehjem vil erfare, at det kunnet have betalt sig at tænke længere frem og se ud over sig selv? Jeg har selv været indlagt med nyrebækken-betændelse, og det var lige før smerterne ikke var det værste, men i stedet opholdet på hospitalet. Det var intet mindre end rædselsfuldt. Sygeplejerskerne var konstant stressede og i undertal (pga. massefyringer), og det var tydeligt, at deres hårde arbejdsdage med ekstra vagter havde sat sine spor hos flere af dem.

   Og hvis man er egoist og i princippet er ligeglad med hvordan sygeplerjersker har det, så skulle man nok tænke sig om igen, for i sidste ende går det i dén grad ud over én selv. Jeg følte mig ikke særlig tryg imens jeg var indlagt, fordi flere af sygeplejerskerne var så udkørte og forvirrede, at de ikke var i stand til at bevare overblikket. Og det er da ikke super fedt eller betryggende vel?

   Hvad er der mere at sige end, at valget på ingen måde bringer det bedste frem i folk. Det er helt sikkert…..

  • Bettina:
   Så du mener altså det er mest fair at vi alle sammen får den samme løn ? Ufaglært eller faglært ? – det er ligegyldigt, vi skal alle have den samme løn? Hvis det var sådan, at lægen der har været under uddannelse i flere år får samme uddannelse som en UFAGLÆRT pædagog, jamen hvorfor så bruge tid på at uddanne sig??? – Der skal vel være en fordel ved at man bruger tid på at uddanne sig?
   Det kan godt være at Jan og hans familie har flere materielle goder lige nu, men så har han måske også levet et par år på SU hvor den kun stod på havregryn og paste m. ketchup – her fik du de 116 kr. i timen og har da tjent mere end ham!

   Du siger:
   Jeg siger bare at det er folk som mig det passer dine små guldklumper hele dagen mens du arbejder, jeg søger for de har haft en god dag med med masse af kærlighed og smil.

   –> siger du, med de ord, at fordi han har taget en uddannelse og går på arbejde hver dag, så han kan forsørge hans familie (og forkæle dem lidt) – at han så ikke er en god far? Og ikke er et forbillede? Og tror du ikke at hans børn bliver mødt med lige så store mængder kærlighed og smil, når de kommer hjem til far – som de får i institutionen ???

   Selvom du siger du går på arbejde hver dag med et smil på læben – så lyder det virkelig ikke sådan? Det lyder som om du er træt af at skulle passe “vores” børn og bedsteforældre/forældre.
   Jeg passer også mine børn når de kommer hjem skole/institution – jeg besøger også min bedstemor på plejehjemmet og tager mig godt af hende. Men jeg kan ikke sidde der hele dagen, for nogen skal jo få det her samfund til at fungere, ved at arbejde og få penge i kassen igennem højere løn, fordi jeg har taget min UDDANNELSE – og gjort mig fortjent til en højere løn.

   Men hvis du er så utilfreds med dine 116 kr. i timen, så er der jo ingen grænser for hvor gammel man skal være for at tage en uddannelse! (Så kan du se hvor fedt det er at leve et par år på SU og derefter betale 60 % i skat, frem for de 40).

 114. Så du får 0,- kr eller hvad.? hvormeget ville være fair at give en sygemeldt?

 115. Matias 18. Når du engang bliver voksen og får børn hus bil osv, så opdager du nok at ting koster penge, arbejde er hårdt, og at man taler ordentligt til andre mennesker. så kom igen når du bliver moden. En hvalp på 18 skal nok ikke svare sådan med så kort livserfaring.

  • Mathias (ikke den samme) skriver

   Så fordi du har levet længere end 18 så har du mere ret end ham til at skrive hans mening?? Godt vi lige nu lever i et Danmark hvor der stadig er ytringsfrihed. Jeg kan blive så sur over folk som dig der mener at fordi man nu ikker er 30+ så skal man holde sin kæft i en diskussion.. Han må sige hvad vil om Jan’s brev eller en kommentar herunder.

   Jeg vil ikke gå ind i den her diskussion, da jeg ikke selv har den store erhvervserfaring (endnu)

 116. Vil lige påpege at ingen FÅR en uddannelse. Alle har råd til at tage en uddannelse og sikre sin egen fremtid, FORDI at vi betaler skat. Så vi FÅR altså ikke en uddannelse “gratis”.

  En anden ting der er værd at påpege er at det jo altså IKKE kun er Dk der er i krise, men hele verden og derfor kan Lars Løkke heller ikke beskyldes for at have skabt krisen. Tværtigmod har han bragt vores (Nyrups) gæld betydeligt ned.

  Til jer der stemmer rødt i morgen: I taler om egoisme! Er det ikke også egoistisk af kontanthjælpsmodtagerne at de, ligesom de “rige”, der har taget en uddannelse også vil have råd til at tage sydpå i deres ferie og give deres børn kæmpe store gaver til jul osv. osv.?? Jeg syntes i hvert fald ikke at man som kontanthjælpsmodtager skal have råd til at leve som bankdirektøren eller advokaten.

  Vil du nyde, må du yde!

  Og lige som flere andre her, så bliver jeg bare nød til at kommentere Mette Kalb’s indlæg… Du siger at du har haft en årsindtægt på 600.000 kr. om året og nu piver du over at du er blevet syg og ikke kan få flere sygedagpenge! Come on!! Du har åbenlyst ikke tjent så mange penge, fordi at du er højt begavet. Så havde du da sørget for at sparre op eller forsikret dig imod sygdom.

  Godt valg i morgen:-)

  Hilsen Anja-Kalundborg

 117. Alexander Wiberg skriver

  Philip… Er du HELT væk? Hvornår er der NOGENSINDE blevet talt om at staten skal overtage de nævnte, eller nogen andre private virksomheder? Øhm…
  Kilde?

  Jan E Jørgensen, du skriver.. Og jeg citerer:
  ” Vi har opbygget et samfund, hvor arbejderklassen er kommet i mindretal – og arbejderklassen skal forstås som alle, der har et arbejde. Flertallet består af ikke-arbejderklassen – som lever af de penge, som jeg og resten af arbejderklassen betaler i skat. Du taler om en fair løsning – men jeg har svært ved at se, din løsning løser noget som helst, og den er i hvert fald ikke fair.”

  Du hævder altså at størstedelen af den danske befolkning er arbejdsløse. Enten står det værre til efter VKO eller også har du ikke heeelt styr på dine facts 😉

 118. Rune Birk skriver

  Sjovt nok er det dem med en høj uddannelse og en god løn der kan brokke sig over et kommende regeringsskifte..

  Det med de 12 minutter kan man.. hvis man altså lige tænker i 2 sekunder.. springe op og falde ned på. Der er INGEN der tvinger nogen til at arbejde på fuld tid, det er der ingen lov om og det har der aldrig været. Man bestemmer selv.
  Det troede jeg egentlig at en politiker vidste.
  Endvidere skal der rent faktisk også være arbejde til de 12 minutter før sådan en plan kan vedtages.
  Nej, der skulle skæres ned på antallet af arbejdstimer med løntilskud og praktikker, da disse blot bibeholder folk i ledighed, netop fordi virksomhederne drager nytte af det.
  Og så skal man give de ledige noget ro i stedet for systematisk at jagte dem, det er hårdt nok at dagpengeperioden er sat ned til 2 år. Når der nu ikke er arbejde til folket. For man kan ikke som Anders Fogh engang så flot sagde det… Bare gå ud og tage et arbejde.

  • Rune Birk skriver

   btw. så er jeg selv på nuværende tidspunkt i tvivl om min stemme. Uanset hvad, kan man sige at vi får en folkevalgt statsminister. Det er Løkke jo ikke på nuværende tidspunkt.

   • Måske du har misforstået det danske system. Vi går ikke til valg på statsminister her landet. Vi går til valg på hvem der skal i folketinget, hvoraf én skal være statsminister.

  • @ Rune

   Thumbs up til dit indlæg – kunne ikke være mere enig!

 119. Hvis rød-blok kommer til magten ryger vores penge. Helle har slet ikke penge til alt det hun lover og vil! Det finder hun ud af HVIS hun kommer til magten.!
  Det kan godt være blå-blok vil afskaffe efterlønnen men de tænker i det mindste på landets økonomi!

 120. Undskyld mig, men vi udlændinge har ingen chancer i Danmark hvis blå blok får magten, og i taler om uretfærdighed??? Se selv hvordan i kun tænker på jeres egen bagdel, men nu skal lige høre hvad grunden til vi “anden etniske baggrund” stemmer på rød blok- det bare fordi det kun gøre det bedre for os at vi får et bedre liv i Danmark, fremfor blå blok kun gøre det svær og svær, og udover det så vil vi som uddanner os, betale højre løn så andre i Danmark får måske en lidt bedre liv her i Danmark.

 121. Alexander Wiberg: tjek Enhedslistens politiske program .. Johanne kommer selv med disse forslag – og for at HT skal være “statsmedister” skal hun vælge nogle samarbejdspartier ..

 122. Christina skriver

  Helle Thorning lover guld og grønne skove, men har hun noget at have det i?
  Nej det har hun ikke! Hun har travlt med at kritisere Lars Løkke, men er hun i det hele taget bedre selv? Selve den ide om at investere os ud af krisen, det lyder da ganske nemt, men hvor er pengene til det? Det koster at investere, og hvem skal lige betale det? Ja det skal den næste generation, hvor meget fremtid kan Helle Thorning lige love de unge?
  Tanken om en rød blok får mig til at tænke på et samfund, hvor vi skal dele alt. Men den eneste som ikke skal dele noget er Helle, for hun må gerne købe dyre tasker og have det helt for sig selv! Danmark har ingen fremtid hvis rød blok vinder!

 123. Rune Birk skriver

  Jeg ville godt nok også være ked af at have en advokat i folketinget, som betegner sig selv som en del af arbejderklassen…. fordi han betaler skat. ??

  citat: “Vi har opbygget et samfund, hvor arbejderklassen er kommet i mindretal – og arbejderklassen skal forstås som alle, der har et arbejde. Flertallet består af ikke-arbejderklassen – som lever af de penge, som jeg og resten af arbejderklassen betaler i skat.”

  Og det kalder du så en opbygning? Og du mener at flertallet af den danske befolkning er i en situation, hvor de ikke betaler skat? Øhh… jeg er på dagpenge… jeg betaler skat, ikke meget, men jeg betaler skat.
  Så du mener at størstedelen af befolkningen er på kontanthjælp eller anden “ikke-skattepligtig” indkomst?.
  Hvis det er tilfældet.. så er det den nuværende regering der har fejlet!!

  • Kan godt se, at den kan misforstås. Og håber for dig, at du snart finder et arbejde.

  • I dit tidligere indlæg skrev du at det var sjovt at de højtuddannede brokker sig over regeringsskiftet. Well, fordommen kan vel lige så godt bruges på dig selv, når du nu er på dagpenge. Måske vil du bare have flere penge fra de rige?

 124. Hmmmm er det bare mig der sider her på valg dagen og er total forviret…. at kigge på dennne side minder mig en del om den valg kamp vi har væreet igennem… total muder kastning… jeg tror et eller andet sted vi for det svært lige meget hvad så vil der være en gruppe af mennesker der bliver tabt på gulvet… der er rigtig mange der har arbejdet hårdt og som mener at det er deres ret nu skal de kunne læne sig tilbage og slappe af om vendt set er der også rigtig mange som i min bog har fortjent det… dem der har haft et fysisk hårdt arbejdsliv og er slidt ned til hofteholderne hvorfor skal de ikke ha lov at sige slut nu vil jeg nyde den tid jeg har tilbage… men jeg kan også godt se at vi har et velfærdssamfund der skal løbe rundt… men så længe der ikke er en eneste minister der går ind og sige ok vi for sgu nok lige en lidt høj løn og minister pension for det vi sider og laver… så kan jeg da ikke se hvorfor vi andre skal opgive nogle ting…. ja som i måske kan læse er jeg meget splittet… jeg skal snart ned og stemme og jeg er lige så forviret som jeg var for en mdr. siden… what to do… jeg er på revalidering som jeg kæmpede hårdt for at få.. for som jeg høre mange sig så skal du sgu være mental stærk for at være syg… det har været en kamp og er det stadig… jeg var med i et trafik uheld 8 og skal lige sige at jeg var passager og ikke skyld i hvad der skete, bare inden der kommer noget mudder kastning over det) har gennem gået de ting man skal for at komme igennem det system med afpøvning også… men lige pludselig opdagede komunen at jeg ikke havde flere sygedagpenge… hura og ups så blev jeg tabt på gulvet… min mand er i lære så ikke lige den største indtægt der men nok til at hvis min fagforening ikke havde sagt at de ville hjælpe mig (som de ikke havde pligt til da jeg ikke kunne stå tilrådighed for hele arbejdsmarket) så ville jeg ikke kunne få en kr. og jeg siger bare tak til fagforeningen for det var så også dem der hjalp mig der til hvor jeg er nu… de sendte en klage til komunen over min sag og vupti så kunne jeg da godt få en revalidering… syntes det er skræmmende hvad man skal igennem… og jeg har sgu kæmpet mine kampr men har ind i mellem også været tæt på at give op… i dag er jeg kommet igan med at læse for jeg har hele tiden været fast besluttet på at jeg skulle arbejde retste af mit liv… jeg er 30 og håber da jeg har mange gode år endnu… men hvor skal man sætte sit kryds i dag hvis man vil hjælpe til at vi ikke skal tabe folk på gulvet lige som jeg var ved at blive… eller de folk der snart midster deres dagpenge fordi de er ude over de 2 år… jeg har virklig svært ved at gennem skue det tror ski det er hip som hap… jeg vil gerne arbejde til jeg ikke kan mere men der med ikke sagt at det er til jeg er 70 vil da også gerne kunne noget den dag det så er… hmmm når det var bare lige lidt tanker der fløj igennem mit hovede denne dejlige efterårs dag…

 125. Rune Birk skriver

  Jeg har så netop fundet ud af at kontanthjælpsmodtagere og faktisk også studerende betaler skat. Så hvem er det lige der er tilbage der ikke betaler skat? Kongehuset?

  • Ja Rune man for ikke bare en pose penge… det er alle både dagpenge, kontanthjælp, efterløn og studerende osv der betaler… syntes så måske også det er lidt sjovt at når man for feks. SU (statensudannelsesstøtte) som kommer ud af stats kassen så tager de lige lidt tilbage…

 126. Anne Pedersen skriver

  Hold da op der er da vidst en der har ondt i røven -.-
  Har du ikke opdaget den kære krise vi skal have overstået først? Du ved, det der gabende store hul i statkassen vi skal have fyldt ud?
  Det næste lange stykke tid skal vi alle kæmpe for at få det underskud vendt.
  Der er ingen her der har det lettere end andre, og det bør der heller ikke være.
  Du bør være stolt af at du som har kæmpet for en god stilling, kan være med til at yde mest!
  Lad os nu koncentrere os om krisen og så snakke om alt det andet bagefter.
  Jeg kan ikke se balancen i at en masse mennesker bliver tabt på gulvet i deres uddannelsesforløb og at flere ikke har råd til at komme på syghuset eller blive opereret bare fordi du vil kunne køre forbi i din sorte Mercedes hjem til din 300Km2 store villa i Hellerup og kone med flere ansigtsbehandlinger og botoxinsprøjtninger end Ole Henriksen kan tælle til, for det er jo vigtigt at se godt ud mens man træder på de svage i samfundet!

  Jeg fatter hat!

 127. Rød blok skal ikke til magten. Jeg har ret til at kunne køre rundt i min store fede Audi og kunne brødføde min familie efter over 7 års uddannelse. Det kan ikke passe at bare fordi man slider sig selv ihjel for at komme til tops, få sit drømmejob og have nok penge til at leve det fede liv, så skal man betale endnu mere i skat, BARE fordi man har penge til det? At nogle mennesker vælger ikke at tage en uddannelse og sidde og nasse på samfundet BARE fordi de ikke gider stramme balderne op, er ikke noget jeg vil påpege som mit problem. Rød blok ødelægger væksten i DK!

  • Hej Julie…
   Hvis du er så smart og klog som du giver udtryk for, så skab nogle arbejdspladser så vi kan blive flere som løfter i flok.
   Jeg er ikke selv arbejdsløs, men kender et par stykker som er. De vil hellere end gerne arbejde hvis der var nogle jobmuligheder til dem, men der er bare ikke nogle jobs at få.
   Husk også på, når du køre rundt i din fine Audi – hvilke jeg misunder dig 😉 – at vi er ikke alle skabt lige og med samme evner. De er så vores pligt (som velfungerende) at tage os af dem som ikke har det så godt / Ikke har så mange evner

   MVH Peter

 128. Jeg kan kun sige at du er en brokrøv.
  Nu ved jeg jo af gode grunde ikke hvor gammel du er, men prøv alligevel at spørge dine forældre om hvor mange timer de arbejde (de siger højst muligvis 40), og hvor mange dage om ugen de arbejdede (der siger de muligvis osse 6)
  Prøv også at tage en tur til USA (som er en af verdens største økonomier) og fortæl den lokale servitrice eller politimand om hvor lidt du arbejder, hvor meget ferie du har om året og hvor meget du tjener. Husk at gribe dem, når de dåner!!
  Og husk lige at hvis din skat skal sættes ned, så skal din løn sættes tilsvarende ned (den høje løn som vi tjener, er bl.a begrundet i det høje skattetryk.

  Alt i alt brokrøv, hvis du kan finde et land hvor du får et bedre liv, så rejs dog dertil

  VH peter

  • Hvordan kender du min arbejdsuge???

   • Hej Jan.
    Jeg kender jo ikke af gode grunde din arbejdsuge fordi det fortæller du jo ikke noget om når du brokker dig, men fortæl os endelig om dit arbejdsliv – din uddannelse, dine arbejdstimer, din løn og hvor meget du betaler i skat.
    Så skriver du at du har fået en gratis uddannelse, men der mener jeg ikke at du har ret. Dine og mine forældre og bedsteforældre har vie deres skat betalt for den uddannelse som du har taget. Alt fra den folkeskole hvor du lærte din ABC til den uddannelse som du har i dag. Den skat som du så betaler i dag går bl.a. til at betale dine børns uddannelse (Nu ved jeg jo af gode grunde ikke hvor mange du har af dem)
    Nå men jeg håber du også for et godt valg.
    MVH Peter

 129. Anne Pedersen skriver

  Jeg tror hvis du spørger “de svage” selv er der ingen af dem der med vilje har valgt at sidde foran det lokale værtshus dag ud og dag ind. Havde de selv valgt ville de nok valgt villa, volvo og vovse. Men de er der jo, og det er der en grund til.
  Vi kan ikke være jakkesætsklædte robotter allesammen. Der kan være adskidlige årsager til at man ikke er nået så højt som den blå mode foreskriver. nu nævner jeg bare i flæng, dårlig social opvækst, socialt miljø, depression eller anden sygdom, mangel på efterspørgsel af arbejdskraft.
  Du kender ikke en skid til Benny med Aldi posen, så lad være med at dømme ham.
  Men nu er der jo en Benny og han er da en belastning for samfundet, derfor må vi gribe ind og forhindre flere Benny’er i at ende på bænken med en guldøl i hånden fx. ved at tilbyde gratis uddannelse, sygeforsikring ect. ect. sådan at selv dem der kommer fra et hjem hvor faderen er i fængsel og moderen invalidepensionist har samme mulighed for at kunne opnå sine drømme som solbrune unger fra Strandvejen.
  Den mulighed skal vi i fællesskab være med til at bevarer.

  Du står for enden af et bjerg med ti sække korn og to æsler. Vil du:

  a. lade det syge af æslerne trække hele læsset således at det raske æsel kan blive belønnet for ikke at blive syg.

  b. lade det raske, stærke æsel trækkke det meste af læsset således at det sygdomramte æsel har mulighed for at kunne komme sig og måske en dag trække lige så meget som det raske ???

  • Hej Anne.
   Det var sku’ et godt indlæg som du har skrevet og det vil jeg gerne lige komme med en kommentar til. I “gamle dage” havde Benny (som du referere til) en chance i samfundet selvom han ikke magtede / havde evnerne til at få en uddannelse. Han kunne foreksempel blive lagerarbejder eller skraldemand. Disse arbejdsbeskriverlser er blevet udfaset og kaldes i dag lagerassistent og renoversionsmedarbejder. For at få et arbejde inden for en af disse to arbejdsområder, skal man have en uddannelse og det er jo det som Benny ikke magter at få!
   I dag er der ingen muligheder for at få et ufaglært arbejde for en fyr som Benny.
   Det der så gør mig så gal, er at en fyr som Jan brokker sig over at han skal betale lidt ekstra i skat for at Benny også kan få et nogenlunde liv.
   Jeg kan fornemme at du Anne er enig med mig i at vi skal holde hånden under de svageste i samfundet og bare være glade for at vi har fået tildelt flere evner end Benny.
   Nu slutter jeg da kl. er ca. 6 og jeg skal på arbejde

 130. Well said.. Men de røde tror ikke på du findes selvom du laver et åbent brev 🙁 De tror pengene kommer hvis de siger de skal komme..

 131. ‘Arbejder’ – gud fader bevares. Det er da vist at påtage sig en kappe, man ikke har ret til, når man er uddannet cand.jur. og bryster sig af en baggrund, der på alle måder fremstår som yderst priviligeret.

  • Hvis man er lønmodtager, så er man arbejder, punktum!!

   Historisk set var en “arbejder” en ufaglært, muligvis en håndværker eller en lønmodtager med kort uddannelse. MEN, det er som sagt historie…

   Bevares, der er åbenbart stadig nogle, der ikke følger med tiden og mener at alle os der har ARBEJDET for at tage en længere uddannelse (ofte med +30 timer på skolebænken, lektier OG studiejob på sidelinien), ikke har ret til at betragte os som arbejdende, også selv om vi tit tilbringer langt flere timer med netop arbejde end mange ufaglærte… Men hvad er det så vi laver i 70-100 timer om ugen?? Legestue…??

 132. Jeg kom ret tilfældigt ind på denne side, det er dog en himmelråbende mangel på viden og forståelse af sammenhænge der præger denne debat. For mig at se er den helt store fejl at ingen eller få af Jer har gjort Jer den overvejelse om I stemmer efter eget behov, eller hvad der er bedst for de fleste. Og det er vigtigt at erkende over for sig selv. Jeg håber ikke der er ret mange af Jer der er politikere, for så står det da virkelig virkelig sløjt til med så LAVT et niveau 😉

 133. Frederik Gram Blicher Jepsen skriver

  Ærgerligt at du tydeligvis har misforstået det meste af hvad Socialdemokratiet står for, men som du selv siger har du jo svært ved at finde ud af det 😉

  1. De 12 minutter er et gennemsnit for hele nationen, og handler mere om at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde, eller deltidsarbejdere i fultidsarbejde – Det sjove er faktisk, at den første som foreslog det var Lars Løkke i et interview d. 29. september 2008.
  2. Socialdemokratiet vil sætte millionærskatten op, og med mindre du er millionær, kommer du ikke til at betale mere i skat 🙂
  3. Nej.

 134. Syndes det er godt at der så menge der ved hvad de vil stemme…..
  Men nu er jeg en ung mand der er syge meldt… og har mange venner der er arbejdeløse… så hvad skal jeg stemme jeg kan ikke finde rundt i Helle måde at få det til at passe sammen…. så tør ikke stemme på hin…. men igen over ved Lars vil man skare i dagpenge og sygløn… så hvad gør mand….

 135. Studerende skriver

  Jeg har bare et enkelt spørgsmål.. Til rød blok.
  Har I slet ikke overvejet hvad der ville ske, hvis topskatten
  blev hævet??? – set fra mit synspunkt kunne jeg sagtens
  forestille mig, at vi kunne miste rigtig mange af dem, som allerede
  nu, ligger rigtig mange penge i statskassen. Og DET ville være
  et tab! Jeg kan ikke se noget for, at de ikke skulle smutte til
  udlandet, lave samme forretning, og betale 50% mindre, af det
  de gør herhjemme. HVIS dette skulle ske, hvis penge skulle vi
  så tage af?

 136. Fantastisk holdning og jeg deler den fuldt ud. Jeg har taget en uddannelse som sygeplejerske men opdagede hurtigt at jeg ikke kunne forestille mig at arbejde som sygeplejerske resten af mit liv. Jeg besluttede mig derfor at tage en anden uddannelse og går således på universitetet nu, mens jeg arbejder som sygeplejerske kommunalt ved siden af. Da jeg er ca halvvejs med mit nye studie løber jeg tør for su, og de fleste mennesker jeg kender mener nu at jeg bør gå på kommunen, for så må de jo hjælpe mig økonomisk. Men nej sgu, det er jo ikke kommunen der har besluttet at jeg skal tage en ny uddannelse, så de skal da heller ikke betale for det. De eneste penge jeg skal have fra kommunen er det penge jeg tjener når jeg knokler røven ud af bukserne på mit arbejde. Folk skal holde op med at græde og komme videre. Jeg har et mere end fuldtidsstudie og har næsten et fuldtidsjob ved siden af. Man kan hvad man vil!!!!

 137. Bliver der slettet indlæg her?

 138. Helle skal nok ødelægge det hele

 139. Søren Grundahl Andersen skriver

  Jeg arbejder selv ca. 60 timer i ugen, har ingen uddannelse (udover 10.kl), betaler topskat (tjener ca. 640.000 om året). Startet som 18årig med at være bistandsklient, fik job på fabrik, blev fyret, blev stofmisbruger, blev clean, kom på fabrik igen, røg på bistand igen, startede i detail, til endnu et detail job, til et sælger job (4 stk’s) og er leder i dag. Jeg har ikke kæmpet mig selv op hvor jeg er i dag for at aflevere mere end MAKS halvdelen af min løn! Er det så min tur nu til kun at arbejde 32 timer om ugen nu? Skal du også ha’ penge når jeg sælger min bolig med overskud? Trods det var mig der tog hele risikoen? Min kone er offentlig ansat. Vi har 2 børn. Drømmen er at blive selvstændig en dag….men den er da smadret nu. Nu tør jeg ikke….Ikke med dig ved roret!

  • Hvor fik du bistand fra?
   Hvordan blev du clean? Betalte du selv?
   Eller betalte det ‘offentlige’?

   Du har ikke længere selv brug for den slags hjælp fra staten, men andre har måske, men det må de ikke, nu hvor du kan finde ud at betale skat. Gud fader bevares for et intellekt, du dermed fremviser. Hvad med at se udover din egen næsetip.
   Men det er vist typisk adfærd fra de blå vælgere – de har for de flestes vedkommende haft snotten langt nede i velfærdskassen i form af gratis uddannelse, SU, gratis læge, hospitaler, etc., men andre der ikke har nået samme indtægtsniveau*, de må ikke modtage hjælp.

   *Og nej alle kan ikke bare arbejde sig op og tjene det samme. Hvem skal ellers vaske jeres trapper og betjene jer i supermarkedet eller tørre jer i røven for den sags skyld, når I ikke selv kan længere?

   • Nu synes jeg egentlig lige du strammer den en tand for meget…
    Prøv at læse teksten igen. Ja, han har været langt nede og har fået hjælp. Men han kæmpede sig ud af det, og kan i dag forsørge sig selv. Han betaler stadig skat, så andre også kan få hjælp – og knokler røven ud af bukserne 60 timer om ugen for IKKE at skal have mere hjælp.
    Men han er jo ikke ligefrem blevet sin tilværelse foræret??? Han har kæmpet, og jeg synes da godt man må sige, at jeg har sgu fortjent den løn jeg får, for jeg knokler for den. Og hvorfor skal man ikke belønne en der arbejder 60 timer lidt mere end en der arbejder 37 timer? Hvorfor skal en der arbejder 60 timer betale mere i skat end ham der arbejder 37 timer? Hvorfor belønner man ikke ham der gør en ekstra indsats???
    Jeg synes det er godt gået – han kom ud af suppedasen, og kan idag glare sig selv. Og så kan jeg absolut godt følge ham i, at rød blok står klar til at gi ham et par drag over nakken i form af højere boligskat og indkomstskat. Det er sgu en sølle tak…
    Med venlig hilsen
    Tina Møller

 140. Lasse Skjøde Knudsen skriver

  Du har sikkert travlt i morgen… Tillykke iøvrigt— dronningen skag også besøges (kongehuset burde afskaffes…. her kunne skaffes milliarder – kunne indri en brøkdel af jeres højtravende løfter)… TRO MIG… jeg følger med og jeg skal værre

 141. Jeg håbede ellers på at blå blok ville vinde.
  Men jeg tører nu den sure mine af og finder smilet frem når jeg læser lidt på http://www.fejlbook.dk – der er også lidt om valget 🙂

 142. Steen bonde skriver

  Ikke mye fellesskapstanke her. Mig mig mig så lidt min nabo og så mig igen. Vågn op og få hovedet ud af jeres overfyldte medicinskabe. Der er kommet en ny medicin som hedder rødt. God bedring alle sammen.

 143. Jeg synes det er pisse fedt at sidde og se jer kaste med mudder som politikerne..!!!
  Get over it!!! Om blå eller rød blok havde vundet vil der ALTID være tabere!! ALTID!!!
  Jeg ser hellere at vi får et Danmark der kan arbejde over midten!! Ik mere blokpolitik !!
  Om det er rød eller blå blok… IKKE MERE BLOK POLITIK!!!!

 144. Peter Dam Hedegaard skriver

  Enig!

 145. Søren Banjomus skriver

  Heheheheheheh..
  kan ikke læse!

 146. Jan E. Jørgens
  Ja det kan godt være du ikke vil arbejde mere om ugen og ja det kan godt være at du ikke vil betale mere i skat, men det er vejen frem.
  Vi skal have nogle flere penge i statskassen, så vi kan få renoveret nogle ofentlige bygninger, så vi kan få sat nogle i arbejde, vi skal have gang væksten.
  Det er både dyrt og dåbt at spare sig ud af krisen.
  Vi skal have gang i væksten.

 147. Frk. Kold skriver

  Hvis Helles mand til stadighed ikke skal betale fuld skat i Danmark når nu hans kone er landets statsminister så synes jeg han skal udstyres med fodlænke så vi på dén måde kan få sandheden frem for den har de åbenbart svært ved selv at få til at stemme. Jeg er selvstændig, arbejder 80 timer i ugen og gider sgu ikke, at mit hårdt sammenknoklede overskud skal gå til Helles røde lejesvende. Hvis manden på bænken skal have noget ekstra, så må han lette den fede. Naturligvis skal vores børn, ældre og syge have en tryg hverdag, men det bliver der ikke råd til nu, for arbejdsløshed bliver nok nærmere det nye sort og vi der indtil nu har nydt at arbejde skal straffes fordi vi ikke må have mere end andre. Helle Thorning, jeg ser frem til, at du køber dit tøj i Bilka og Bestseller for så vil du også være lige med dine vælgere. Dine vælgere ville ikke engang have råd til knappen på din Burberry taske. Lad os snarest få skruet noget hjerne i den kvinde.

  • Nu syntes jeg at du lige skal læse, hvilket krav DK sætter for at man skal betale fuld skat i DK……

   Hvem er fuldt skattepligtig?
   Du skal betale skat af hele din indkomst, hvis du:

   Har bopæl her i landet
   Opholder dig her i landet i mindst seks måneder – uden pauser
   Er udsendt af den danske stat, en region eller en kommune til tjeneste uden for riget.

 148. Jeg hader også børn og gamle mennesker
  Giv mig min rødvin og en ny Audi i fucking nasserøve….

 149. Emma V. T. skriver

  Nu er valget overstået, og rød blok vandt.

  Jeg er enig i, at vi bliver nødt til at se fremad. Men for at kunne se fremad må vi også løse problemerne nu.
  Jeg forstår udemærket at du, Jan, er træt af at arbejderklassen altid skal tage trækket.
  Men om ‘få’ år er du pensionist. Så er det pludselig DIG der skal have betaling af arbejderklassen, og hvem er det? Det er de studerende idag.
  Jeg går selv i 3.g på gymnasiet, og har flere gange oplevet nedskæringer. Det kan jeg leve med – jeg ved vores økonomi i Danmark skal hænge sammen.
  Men efter disse nedskæringer begyndte venstre at snakke om at fjerne SU’en til hjemmeboende, vores ‘cafépenge’, da de ikke blev brugt til noget fornuftigt alligevel. Det blev jeg imidlertid utroligt fornærmet over. Det er lidt ligesom at sige, at alle arbejdsløse er dovne.

  Hvis jeg ikke fik min SU måtte jeg droppe ud af mit gymnasie for at få råd til at leve. Jeg har månedlige udgifter ligesom alle andre danskere, og jeg holder oven i købet et stramt budget med en minimal udgift til byture, cafébesøg, osv.
  Hvis min SU blev fjernet, vil jeg hellere tage en uddannelse på den tekniske skole lige ved siden af mit gymnasie. Der kan jeg tjene kassen på en praktikplads. (Selvom der ikke er mange at komme efter) Jeg ved dette gælder for en del flere studerende på min årgang. Ingen unge på gymnasierne = ingen unge på fx funktionær uddannelserne og lange videregående uddannelser. Så vil vores samfund gå i stå, og der er ingen til at betale din pension. Og som du selv siger vender befolkningspyramiden på hovedet om nogle få år. Dvs. at jeg måske skal betale pensionen for dobbelt så mange som du gør nu igennem din skat.

  Jeg beklager mig ikke. Jeg yder min del af kagen og jeg har det godt og er glad. Men jeg er bange for vi ikke skal forgabe os i fremtiden, men se hvad de ændringer vi laver lige nu har af konsekvenser for fremtiden! Derfor har jeg stemt rød blok, og jeg mener selv at det er et ansvarligt valg.
  Jeg kan sagten se pointer i den blå bloks politik, fx at selskabsskatten ikke skal hæves.
  Men jeg mener helt bestemt vi stikker en kæp i hjulet på vores fremtid: børn og unge.
  Forringelser i folkeskolerne, nedskæringer i gymnasiet, osv.
  Jeg føler mig ofte trampet på af voksne mennesker: “Hvad ved du om økonomi, du betaler jo ikke skat”, og nej, det gør jeg ikke, jeg har mit frikort, altså et ‘fripas’ imens jeg er under en lang uddannelse, så jeg kan betale til jeres pension om nogle år.

  Jeg mener vi har brug for en ny vinkel på tingene i Danmark!

 150. Erik Sørensen skriver

  Det må være en stor gave at kunne udtrykke sig, som du meget fint gør. Jeg vil dog tilføje, at Helle har sit på det tøre. Leaset tysk bil uden den asstonomiske høje afgift. Gift med en ikke herboende mand som ikke bidrager til vore såkaldte velfærssamfund
  Med venlig hilsen
  En som arb. 99% i udlandet. Men betaler voldsom høj skat.
  Erik Sørensen

 151. Jeg vil meget gerne betale lidt ekstra i dag, hvis det så ville betyde at jeg kan nå at nyde min alderdom, mens jeg bare er lidt frisk… Jeg har ikke lyst til at skulle arbejde til jeg er 70 år, og derefter sætte mig på et plejehjem… Så hellere betale ekstra i dag….

  • Hej Thomas
   kan sagtens se din pointe.
   Måske skal man engang imellem tage de firkantede briller på, og lukke fornuften lidt ude.
   De penge du betaler ind idag, går jo til de ældre idag. Det er fint nok – vi skal passe godt på de ældre.
   Men du kan på ingen måde påvirke hvor længe du skal blive på arbejdsmarkedet, ved at betale mere i skat nu.
   Selvfølgelig skal vi passe på – og sørge for dem der ikke kan fortsætte på arbejdsmarkedet – så selvfølgelig skal der gå skattekroner til det – men tro ikke at din egen pensionsalder dermed er “på det tørre”.
   Du har ingen garanti for, hvilket sikkerhedsnet der er for dig, når du skal pensioneres (går ud fra der er længe til…), derfor kan jeg især se fordelen i at skabe sin egen pension. Det er jo bare så underligt, at rød regering ønsker at forringe vores opsparingsmuligheder? Fradraget sættes ned – det betyder der er et større beløb vi skal betale skat af. Så mellem linierne siger de jo, at vi skal betale mere nu – så der bliver penge til andre – og så må du selv nøjes med lidt mindre når det bliver din tur til at indtræde i pensionist tilværelsen. Jeg synes ikke det er helt fair…man må kunne ryste posen på en anden måde.
   Hilsen Tina

 152. Lena Winther skriver

  Rød blok vandt valget, jeg er glad, ligeså er det smalle flertal i Danmark.

  Valgkampen er ovre, og vi skal derfor fokusere på det, der ligger foran os.
  – Nemlig en stor økonomisk byrde, ikke pga. den tidligere regering, men pga. en international økonomisk krise.
  Der er mange bud på, hvordan vi løser dette problem. Men i grunden ser jeg kun to reelle muligheder.
  1: Man kunne sænke selskabsskatten, og på den måde håbe, at flere initiativrige mennesker ville turde starte op som selvstændige. Man kunne endvidere håbe, at de firmaer vi allerede har i dag, ville kunne ansætte flere medarbejdere, og at man på den måde, kunne skubbe gang i vor pressede økonomi.
  2: Eller vi kunne satse på at investere os ud af krisen, ved at “lave” flere offentlige arbejdspladser. Om det er med at ordne vejsystemet, om det er ved at renovere div. offentlige bygninger, eller om det er noget helt tredje, er i og for sig lige meget. Man kunne håbe på at dette ville sætte gang i økonomien.
  Jeg synes det er på tide, at vi afprøver noget nyt. VKO-regeringen har haft chancen, og det er ikke lykkedes dem godt nok, desværre. Vi har brug for nytænkende mennesker, og det håber jeg S-SF, Ø og B kan komme med.

  Jeg vil endvidere give Emma V. T. ret i alt hvad hun skriver.
  Jeg har i juni måned afsluttet min HF, og har derfor set, hvad markante nedskæringer har gjort i gymnasiet.
  Det er ikke den rigtige løsning at skære ned på uddannelserne, da det er os, de unge, der skal løfte dette samfund videre. Det er os, der nu er ved at tage uddannelser, som skal betale for dig, når du går af arbejdsmarkedet. Det er os, der skal være ambitiøse og initiativrige i fremtiden. Nu kan du vælge og være egoistisk i nuet, men måske det ville være smartere for dig at være egoistisk på længere sigt.
  Uanset hvad, bliver vi nødt til, som land, at satse på viden. Vi bliver nødt til at satse på de unge, innovation og uddannelse. Dette gør vi ikke ved at skære ned på uddannelsesområdet.

  Jeg vil nu fortælle jer om mig selv.
  Jeg er 18 år gammel, kommer fra en “sand” arbejderfamilie. Min fars højeste uddannelse er 7. klasse, han blev en uge inden sin svendeprøve som smed, desværre ramt af en sygdom, som han stadig lider af i dag, han skal nu indstilles til førtidspension. Min mor er udlært butiksslagter, men har ikke brugt denne uddannelse siden hun blev udlært i ’89, tværtimod har hun arbejdet som fabriksarbejder.
  Jeg har allerede fuldført min HF, og har planer om at tage en lang videregående uddannelse. Jeg “bider i det sure æble”, og tager denne lange uddannelse, fordi det er min drøm, fordi jeg vil være i stand til at hjælpe mine medmennesker (på mere end én forstand).
  Jeg har betalt skat siden jeg var 17, og er stolt af dette, for jeg har hjulpet nogle mennesker, fom har været dårligere stillede end jeg. Jeg betaler skat af min SU, og hvis jeg kunne finde et fritidsarbejde, ville jeg med glæde betale skat af min løn herfra.
  Jeg ville være stolt over at kunne hjælpe folk som min far, der er syg. Jeg ville være stolt over at kunne hjælpe værrestillede mennesker.
  Jeg ville ikke tænke på at der er de uungåelige samfundsnassere, for der vil altid være nogle som springer over hvor gærdet er lavest!

  – min opfordring til jer, “røde” som “blå”, lad os nu tage denne byrde sammen, i stedet for at kaste med mudder.

  • Hej Lena
   Først er det selvfølgelig trist med din far – det er aldrig sjovt. Og selvfølgelig skal der være hjælp til førtidspensionister. Det har vi også idag, der er mange muligheder for hjælp, flexjobs, ydelser m.v. Men nej, man kan nok ikke forvente at have samme indtægt, som et fuldtidsarbejde kan give – det må et eller andet sted være klart. Men selvfølgelig skal der være et sikkerhedsnet, der søger for at man har en tilværelse hvor man har det godt.

   Du skriver, at du er tilhænger af den nye røde regering. Så undrer det mig bare lidt, at du foreslår nedsættelse af selskabsskat? Det er jo netop en blå holdning. Rød vil jo netop skrue op for skattepresset for virksomhederne? Hvordan de vil motivere virksomhederne til at skaffe flere jobs ved jeg ikke – i mine ører lyder det ulogisk.

   Investeringer i den offentlige sektor – det vil skabe arbejde i den private sektor i form af arbejde for dem der laver veje, renovering af skoler m.v. Dvs. håndværkerfagene. Det vil selvfølgelig være godt. Men det gavner ikke vores konkurrenceevne overfor udlandet, hvor vi sakker godt bagud. Produktionsvirkesomhederne har ikke synderlig gavn af dette.

   Slutteligt – du kommentere forholdende som studerende. Jeg er godt klar over man ikke spinder guld på en SU, men det er vel heller ikke meningen? Hvis du har behov for at “krydre” din studie tilværelse med flere byture m.v., så er der jo muligheden for SU-lån. Det er absolut ikke min mening at være spydig, men som skatteyder synes jeg måske hellere jeg vil betale til uddannelses institutionen og dine bøger, end dine ture i byen. Håber du forstår min pointe – det er ikke min mening at træde nogen over tæerne her…
   Som job-situationen er i DK pt, så synes jeg igen du skulle kigge lidt på SF´s politik. Hvis du som ny-uddannet tager til udlandet for at få job – og for at dygtiggøre dig – og vælger at være i udlandet i 5 år – så skal du betale ca. 170.000 kr. tilbage til staten i (tabt fortjeneste). Det synes jeg ikke er fordrende… Vi skal da være interesserede i at få så vel-uddannede unge som overhovedet muligt – og hvis DK ikke selv kan byde på muligheder for dem, så lad dem da endelig tage til udlandet og hente ekspertise og blive dygtige – så må vi jo bare håbe at vi med tiden kan være i stand til at oprette nogle attraktive tilbud til dem hjemme i DK igen, når vi kommer ud af krisen. Vi skal ikke straffe de unge fordi samfundet ikke er i stand til at tilbyde dem en arbejdsplads – vi skal holde alle muligheder åbne for dem.
   Med venlig hilsen
   Tina Møller

 153. Torben H skriver

  Du behøver heller ikke arbejde mere.

  Vi flytter bare dit arbejde til Kina. De vil gerne.

  Så kan du blive helt fri 😉

 154. Philip Aakast skriver


  Det er da forfærdeligt at høre på herinde. Jeg vil ikke begynde på mudderkastning(håber jeg da ikke det bliver set som).
  Men argumentet med pension synes jeg simpelthen ikke holder. Vi har mulighed for at oprette egen pension i Danmark, folk gør det bare ikke, fordi de kan blive reddet af staten når de bliver ældre. I stedet ser vi en prioritering, der er helt ude i hampen. Det er lige pludselig blevet en menneskeret at have et mindst 32″ tv. Nu ved jeg jo godt at jeg generalisere, men folk gider ikke at sikre sig mere.
  Og at kalde su-pengene “café-penge”, synes jeg, tildels er berettiget Emma. Jeg regner med at du er hjemmeboende siden du nævner det, da det ellers ikke giver mening. Og hvis det er tilfældet kan jeg så sige, at dine su-penge går lige op, med tabt boligydelse m.m. Så alt i alt mister dine forældre nu på at have dig boende. Det kunne være afskaffelsen kunne være et incitament til at flytte hjemmefra?
  Nu ved jeg ikke om det er en sproglig fejl, så det er med tanke på det, at jeg forsigtigt vil gå til værks nu. Du skriver at du føler dig trampet på, fordi “voksne” siger du ikke ved meget om økonomi? Du skriver også at at du har frikort IMENS du er på uddannelse, er det korrekt? Så kan jeg her fortælle dig, at ALLE har et frikort.

  Mine pointer:
  Alle her op til valgkampen (og efter) føler sig i humør til at argumentere både politik og økonomi. De mener alle de har ret. Og de brokker sig over at politikerne ikke er helt sandfærdige. Alligevel ser jeg gang på gang, folk der ikke har hverken orden i deres fakta eller argumenterer på et forkert grundlag (og her snakker jeg ikke politik, da ideologisk kan du ikke snakke om noget er forkert eller rigtigt).
  Men som hovedregel kan man jo tjekke op på sine facts til at starte med, det der hedder at researche, før man går ind i en diskussion og agerer ekspert på området.

  Note:
  Jeg skal da også i den anledning gøre opmærksom på, at jeg ingen professionel viden har omkring det her, så folk er da mere end velkommen til at tjekke op på mine udtalelser og rette mig, hvis det skulle være tilfældet.

  Med venlig hilsen
  Philip Aakast

  • Emma V. T. skriver

   Til Phillip:
   Lige for at kommentere…

   Jo, jeg er hjemmeboende!
   Men nej, mine forældre taber ikke penge på mig, de får blot ikke længere et tilskud fra staten, der hedder ‘børnepenge’ Tilgengæld betaler jeg selv mere, end jeg nogensinde har gjort før.

   Jeg har aldrig sagt, at jeg var ekspert i økonomi. Det jeg siger er blot, at nogle voksne, eller hvad vi skal kalde på dem, er nedværdigende overfor mig, fordi jeg jo bare er en dum 18-årig der får SU. Det jeg prøver at sige er, at jeg også har syn på økonomi, og jeg også godt ved, hvad det er at have faste store udgifter hver måned, at lægge budget og overholde det, osv.

   Angående at fjerne SU’en er jeg dybt uenig.
   Hvis du kun vil betale udeboende, kan nogle forældre, der er i pengenød, bede deres børn om at flytte hjemmefra når de er 16, fordi de simpelthen ikke har råd til at have dem boende.
   Desuden, hvis du fjerner SU’en, kender jeg en del der dropper ud af gymnasiet og tager en teknisk skole istedet. Færre på gymnasiet = færre på de videregående uddannelser. Pludselig vil vi mangle akademikere…. Det er meget firkantet sat op, det ved jeg!

 155. Et rigtig godt indlæg.
  Rigtig mange af dem der har knoklet og færdiggjort en lang uddannelse (sikkert også med en studiegæld til følge), tror jeg sagtens kan sætte sig ind i din pointe. Vi knokler, og verdenskrisen gør at vi knokler endnu mere. I mange virksomheder er vi færre til at yde arbejdet for flere. Vi bliver til gengæld præsenteret for alt lige fra lønnedgang, flere arbejdsopgaver, større krav og ansvar….og så lige en regering der vil have vi skal betale en større del af vores indtægt i skat, så vi kan kanalisere flere penge over til dem der har knap så meget. Lad mig her pointere at min holdning er, at ingen skal tvinges ned under fattigdomsgrænsen – her skal vores sociale sikkerhedsnet være bæredygtigt!

  Jeg har, ligesom dig, meget svært ved at se, hvori det fair ligger ved, at dem der allerede yder mest skal yde endnu mere? Det er så forbandet nemt at sige, “dig, du tjener mere end x-kroner om året, du skal betale mere i skat”. Der er ikke nogen der skeler til, at man altså HAR ydet sit på skolebænken, man HAR optaget lån til et hus, hvor der betales i så vældige beløb til det offentlige i form af ejendomsskat m.v. Man har også købt en lidt dyrere bil, og dermed betalt uvirkelige summer i afgift til staten…og betaler nødvendigt den høje brændstofpris og grønne afgifter hver eneste måned. Vi har nok også lidt længere på arbejde, og jeg skal hilse og sige at km-godtgørelsen ikke er steget i takt med brændstofpriserne.

  Men nej, det er nemmere at tænke: “ham der, han har bare røven fuld af penge og han kan godt undvære…”
  Hvis man bliver ved med at beskatte både indtægter, biler, ejendomme, nedsætte fradrag for pensionsopsparinger (der jo ellers skulle medvirke til at vi kunne sørge for os selv som gamle), jamen så ender huset sgu på tvang, bilen må sælges, og man er pludselig hjemmegående og har brug for offentlige ydelser. Men nu er der så bare blevet færre til at betale til disse berygtede offentlige ydelser.

  Behandl dog dem der KAN betale deres skat ordentligt.

  Sammenligning kan drages til erhvervslivet – behandl dog de virksomheder som KAN/VIL skabe arbejdspladser ordentligt. Lad være med at “straffe” dem med højere selskabsskat og hvad det ellers hedder. Det er da ikke ligefrem fordrende for investeringslysten i flere arbejdspladser.

  Og slutteligt lidt undren over rød bloks holdning til deres fedt-beskatning. Fint nok at beskatte de usunde madvarer højere – det kan jeg se en mening i. Vi bliver alle sundere jo flere sunde madvarer vi spiser. Men hvad er rød bloks argument for at indføre fedt-skatten? Jo, så får de flere penge til sundhedsvæsenet!! Hallo…det er jo ren udnyttelse af en borger, der måske har lidt blød ryggrad, og gerne vil have en pose fredagsslik eller en god flæskesteg lørdag aften. Man tjener på, at rygerne ikke bare kan stoppe fra den ene dag til den anden, og så bruger man pengene på sundhedsvæsenet – altså til behandling af de personer der kommer ind med livstilssygdomme bl.a. Er det kun hos mig det klinger hult??? Pengene skal for hulan da bruges på at forebygge livsstilssygdomme ved f.eks. at nedsætte priserne på frugt og grønt…og økologiske fødevarer f.eks. Vi vil da meget meget hellere forebygge end helbrede. Selvfølgelig skal dem der har brug for pleje have pleje, men vi skal da arbejde for, at der bliver færre af dem.

  Jeg synes fedt-beskatningen lyder ulækkert – holdningen til hvad pengene skal bruges til gør ihvertfald.
  Med venlig hilsen
  Tina Møller

 156. Carsten Suurland skriver

  Fedt brev! Vil i øvrigt minde om, at der ikke er nogen der har fået “gratis” uddannelse. Min uddannelse er f.eks. købt og betalt af mine forældre via den skat de blev pålagt

 157. Ja det er sgu lidt op af bakke når 2/3 er betalt direkte eller indirekte af staten!

 158. Nu ved jeg godt at valget er overstået, men jeg vil alligevel gerne korrigere en usandhed der både er at finde i dit åbne brev og også hersker generelt i det danske samfund. Du skriver, at vi har verdens højeste skattetryk… Det passer ikke! En rapport fra OECD fra 2011 viser at Danmark ligger på en 13. plads ud af 21 målte EU-lande og at vi ligger under gennemsnittet for skattetryk i EU.

  Så stop nu den svada og forhold jer til facts!

  Lige et link, hvor I kan læse mere om rapporten: http://www.ugebreveta4.dk/2011/201121/Artikler/Dansk_skat_paa_arbejde_ligger_under_EU-gennemsnit.aspx